ads

Monday, June 1, 2009

Robotic Vacuum

Comey, kan? Byk advantages dia. Dia bleh detect kat mana ada habuk, nanti dia jln sendiri and vacuum kat tempat tu. Mmg best ar.. Kalo vacuum kat tangga, dia tak jatuh, dia stay kat tempat dia. Dia takut mati.. ahahahah... Kalo budak kecik duduk atas tu, dia akan automatically stop. If dah abis bateri, dia balik umah dia and dia caj sendiri.Mmmg cool and smart ar.. Whoever created this smart vacuum cleaner is a genius.. Aku rasa this vacuum is recomanded to mothers yg ada anak kecik.ehem2...kene beli ni abi..hehehe.
Mesti tak de masa nak kemas rumah kan? Lg2 anak2 kecik yg manja2 perlukan perhatian umminyer ni.huhu.So, just turn on this vacuum and dia akan jalan sendiri. Dia akan detect katner ada habuk. Dia akan masuk ar kat bawah sofa utk vacuum. Kalo vacuum sendiri bwh sofa, kan susah. This thing makes works easier. Kengkadang ummi tgk kesian lak kat benda ni coz dia cam bawa diri cari habuk. Mmg kesian ar gak tgk. But, kelakar pun ada coz nampak cam budak kecik yg cari sampah.. hahaha..Harge robotic vacuum ni, dari rm900 to rm7000.boleh la beli yg murah skali tu..bila ek abi? hehe..

robotic vacuum sdg berkerja...bagus2!


both cute!!! hehehe.cantikla vacuum kaler merah ni..



waaa.sonotnye kucing2 tu...

credit to mira, my beautiful niece and her mom for info...:) pasni kite ade pembantu umah baru.kihkihkih..

19 comments:

Elyn said...

besh gak kalo ade robot leh tlg basuh pinggan, basuh kain heheheheh lebih sudah!!! kang x pasai je hubby kite meroyan ekekeke

MeL said...

eh comelnye robot tu..kat tv aritu penah tgk dlm cleanaholic mat saleh tu pembersih sgt. bl xde umah dia on robot ni xnk kasi dust kt lantai hihi..

MiRaHaNNa said...

haha... "..my beautiful niece.."

PadNani~~{@ said...

Salam Ummisalsabila,

Heavennye kalau ku ada roomba nih=) Dahla shomel, pembersih..bijak pulak tu..

Thanks for sharing..first time nani tgk robot nih ^^

MiRaHaNNa said...

and credit to me for the article tu yer.. ahahaha..

nanti suruh abi beli yer.. =)

Ummi Salsabila said...

Elyn ~ hehe.bestnye kak elyn.if ade sume2 tu kan best! indahnye dunie..kihkih.mesin basuh pinggan dah de kan? tp if de mesin boleh basuh baju, keringkan & lipat skali kan best!!...hahaha.meroyan hubby kite nnt...

Mel~ aah.comel kan mel.gewam tgk..aah,die boleh set.bile kite balik kg.dia akan pastikan umah kite xberhabuk & bersih je..best kan? die xkan mengelat xbuat keje punye....huhu

Padnani ~ mmg heavenlah..btol2.sgt best!..kite pun xletih kan.dust slalu ade je kan...best if de robot ni.le tlg kite...huhu.
u r welcome!

MiraHanna~ hehe.TQ mira for the article! yup,mira mmg cantik pun..ok,nnt doa2kan makcik ea..suh pak cik beli 1 day nnt.xla berhabuk2 lg umah mak cik ni..huhu
* sok dtg lg tau!*

ummumishkah said...

robot yang reasonable harganya..
tapi tak terbayang lagi ni hidup ditemani robot.. ehehehe

Jiey^Mien said...

uish.. best nih.. boleh anta bibik blk umah dia dah.. :P

Zuhaini said...

oh.. ada yg ratusan ye..? last time saya check harganya RM2000.00 :( x mampu la...

Intan said...

Wow boleh tahan regenya but this gadget is very cool beb :) Cumeeee a little bit to pricy kan...

[-suziey-] said...

hohohoh..sgt mudah keje ku..erkkkk kt mane ade jual ek..tp mahal banget la..kalu dpt ke aQeel tu hancuss..ekek:D

dila~noor said...

actually kalau baby dah pndai crawling pun boleh jugak dikenali sbg robot pembersih..hihih
tp nnt kitela yg penat nak mmbersihkan baju or sluar die kn =)

ibu_arifa said...

nnt dah beli vaccum ni..update yer.. tgk apa lah reaksi Aufa nnt bila ada benda bergerak2 gitu dlm umahnyer..hehehe

nadnye said...

Abgku mmg dah ada.. dia sebenarnya ada 2 jenis satu yang dry.. satu lagi wet... Paling murah dalam ratus2 ringgit.. kalu tak silap rumba nie dalam RM1800.00 abang ku grab masa homedec kat KLCCentre last year.. dia punye feature pun lagi advance dari yang ratus2 tu..
Performance wise :- yang dry mmg elok la nak beli, bak kata orang cerdik skit, pandai balik sendiri.. ;)
Yang wet tu.. lembap skit (nie abg yang cerita)
kalau takde maid mmg ku dah rembat..:)

kakyong said...

salam US,

kakyong dah sampai ni... hihii..
mcm daku ni memang sgt perlu pembantu yg hebt mcm ni... heheh.. cute jer.. RM900... hmm, tak tau la en ayah rela nak beli @ tidak,,...

Ummi Salsabila said...

ummumishkah~ huhu..aah.xterbyg lagi cmne ek hidup dgn robot! tp vacuum robot ok lg kak...hehe.

Jiey Mien ~ uish..mmg best ni.sian bibik xdpt cr mkn dah! hehe

Zuhaini ~ My SIL kate ade yg rm900.tp tu yg cikai brand punyela.maybe xbest sgt mcm romba ni..huhu.

Intan ~ yup.very cool!.le tlg kite lg..price die mmg kene berpikir lame sikit.xpe,le kumpul2 dulu dr skang..xpun tunggu durian runtuh.bile la tu..hehe.

suziey ~ sgt2 mudah untuk kite..msti bersih je lantai kite kan..my SIL kaye ade kedainye kat OU.xtnye lak kedai pe..aah,abislah kalo aqeel kerjekan..aduih! :p

dila noor~ hahaha.btol2! aufa nnt bila crawling bersihlah lantai ku..tp kite lak kene menyental bju dia..huhu

ibu dalila~ insyaAllah.if de rezki adela..abi mmg suke bende gadget pelik2 ni..

nadnye ~ o.abg akak da beli? bestnye....yg romba tu mmg pricy skit.if yg ratus2 tu cikai punyela..ok kan abg akkk gune..i yg xsabo ni...huhu.

kak yong ~ TQ kak yong.bz2 smpi jugak blog kite..yelah,mmg kite perlukan..ade anak2 kecik ssh umah nak bersih n kemas kan.habuk lg..depa buat sepah lagi..ayah, belikanla untuk ibu....huhu

MAMASYAZA said...

best kan kalo boleh beli vacuum cam ni...tak susah dok tonggek2..vacuum bawah sofa....jimat masa...jimat tenaga...best ni...beli la daku bisa membelinyerrrrrr

Farasela said...

biler le nk dpt vacuum nie...senang keje..comel lak tu...jimat tenaga sayer...

Ummi Salsabila said...

Mama Saza ~ btol2! mmg best.sng keje kite..

Farasela ~ aah.mmg comel sgt.gewam kan..jimat tenaga kite.kihkih