ads

Friday, June 5, 2009

Pembelajaran online? Zaman Sudah Berubah?

Zaman sudah berubah, persaingan makin sengit.Adakah anak anda, anak saudara anda, adik anda akan mengambil peperiksaan penting seperti UPSR dan PMR? Sudahkah mereka bersedia? Pernahkah anda terdengar tentang Score A? Score A adalah pelopor dalam portal e- Pendidikan. Ia ditubuhkan pada tahun 1999. Dengan score A, anak- anak dapat belajar secara online.Zaman sekarang anak-anak memang cenderung dan berminat pada komputer.apa lagi dengan permainan games. Score A dapat menarik minat anak- anak untuk belajar.Score A telah membantu ramai pelajar bersedia menghadapi peperiksaan secara efektif dan mendapat semua A.

Kelebihan Score A:
1-Memudahkan ibu bapa memeriksa prestasi akademik anak ( melalui e-report card)



2-Memantau kekuatan dan kelemahan anak. Wujud hubungan / komunikasi 3 hala antara Pelajar, Ibu Bapa, dan Guru.



3-Mendapat tahu perkembangan anak anda pada bila-bila masa, di mana sahaja. bersifat online dan report card akan dihantar terus ke secara sms ke HP ibu bapa.



4-Membolehkan ibubapa memberi bantuan serta merta ( Personal & Emotional Bonding – hubungan emosi lebih rapat dengan ibu bapa dan dpt perhatian dari ibubapa)



5-Menjimatkan masa dan wang ibu bapa – hanya RM7.10 setiap subjek. Dan tidak perlu membeli buku-buku latihan.



6-Merangkumi semua sukatan dari darjah 1 hingga tingkatan 3. ( untuk tingkatan 4 dan 5 akan dilancarkan pada 27 Julai 2009 oleh Menteri Pendidikan di PWTC)



7-Membantu pelajar meningkatkan kemahiran dan kefahaman. – terdapat nota online, latihan2 mengikut topik, kertas trial exam dari 64 sekolah2 bestari, dan kertas past year exam dari tahun 1993-2007)



8-Bersifat “Flexible” dan “Prime Time”.anak2 dapat belajar pada bila2 masa dan walau dimana jua berada secara online.Waktu optimum pelajar untuk mengulangkaji pelajaran adalah berbeza bagi setiap pelajar.



9-Sebagai pelengkap sistem pendidikan semasa.Belajar input di sekolah.dan latihan output dengan Score A.



10-Sebagai pemangkin.Pelajar akan sentiasa meningkatkan prestasi mereka sebelum menghadapi peperiksaan sebenar.

Score A sistem dibuat supaya pelajar dpt belajar dengan seronok.pelajar menjawab soalan seperti games.hanya boleh ke peringkat seterusnya jika mendapat markah 80% ke atas.ia juga memberi motivasi kpd pelajar jika jwpan anak2 salah atau betul.

WITH FUN & LOVE, EDUCATION WILL COMES ALONG.



Saidina Omar r.a berkata: “Didiklah anakmu sesuai dengan zamannya, kerana zamannya sekarang tidak sama dengan zamanmu dahulu”.










Untuk maklumat lanjut, boleh ke sini.
Kepada yang berminat untuk melanggan portal score A ini, boleh tinggalkan email anda untuk saya hubungi.

Kepada yang berminat untuk menjadi usahawan score A juga boleh tinggalkan email anda untuk saya hubungi.Thanks!

6 comments:

[-suziey-] said...

waa info bguna ni..US google sume ni ke//rajin btol..ekek:D tp mmg btol...skang ni zaman sntiasa berubah..cam tu jgk pendidikan yg spttnya kita bg pd anak..kena bersesuaian..

Mrs. Adz said...

amboi..siap wat bisnes lagi ek.tapi memang skore a ni bagus.ramai gak kawan yang dah approch.anyway bagus info ni..

ibu_arifa said...

Bagus ni..tp rasa2 Dalila dah nak masuk tadika/sek kot baru leh try Skor A ni.. skrg biar Ibu dia dulu jd cikgu kat umah ni.. wahahaa..garang tau cikgu ni!!..24 jam tgk dia ajer..hehehe

Ummi Salsabila said...

suziey ~ US distributor score A ni.yup,zmn skng d len..kene approach anak pun cara lain..

Mrs Adz ~ hehe.u,bsnes score a.jomlah join US..

ibu arifa ~ kihkihkih.ibu ajar dulu skng.nnt da beso le kite ber score A !!

PadNani~~{@ said...

Menariknya US..nani nak tahu lebih lanjut bila masa Hafiy tiba nanti k..skrg, ummi ajar basic dulu *_*

Ni kira mcm tuition secara online la ye..betul x? Kalau di pantau oleh parents..for sure lagi berkesan!

Ummi Salsabila said...

Padnani ~ aah,betul tu.tution online.dan dipantau oleh parents,ramai parents yg stay overseas mcm nani langgan untuk their kids.tapi untuk hafiy belum ada lagi..tunggu hafiy besau yer syg..