ads

Saturday, June 20, 2009

Met Dr Irfan Khairi

Khamis 18 July, kami ke Hotel Cititel,midvalley coz abi di jemput untuk ke talk Dr Irfan Khairi and Dr Azman Ching.Actually, ini kali kedua abi hadir ke talk ini.ummi teringin nak dengar juga. tapi aufa mana boleh masuk.;p.so, ummi just hang out & shopping kat midvalley.Actually, this is my first time jumpa Dr Irfan Khairi.abi? i dont know how many times.dia rajin pi IK's seminar or talk.abi mmg big fan of IK.so, ummi pun da terikut.;p

Talk ini berkaitan untuk membina usahawan berjaya dan bagi yg sudah menjadi usahawan dapat mengembangkan lagi bisnes mereka.peoplepreneur biz school diwujudkan untuk mencungkil idea, or bakat seseorang untuk menjadi usahawan,membimbing dari segi theory dan practical hingga berjaya oleh mentor perniagaan Dr Azman Ching, Dr Irfan Khairi dan Sir C M Lee Allen.Selain itu, dapat mewujudkan network komuniti dengan sharing and conference with other entrepreneur.itulah matlamat utamanya.ummi just dengar abi cite je.plus, millionaires byk berkongsi pengalaman dan memberi banyak motivasi untuk menjadi usahawan berjaya.

IK bannner.cute? ;p



talk tu berkaitan topik ni.. ramai dtg..

Dr Irfan Khairi, jutawan internet.menjadi jutawan semasa berusia 25 tahun.bapa kepada 4 orang anak.simple je kan?


Dr Azman Ching.MLM Miliionaire.dan dia kembangkan biz dia bila jadi jutawan.abi kata speech die per hour di bayar RM10,000.wow! dia pun simple & baik.friendly.bila nampak ummi & aufa tunggu abi.dia tegur & making jokes with us.dia kate muka anak u sebijik macam u ye.;p

yang ni Sir Allen. dia ni jutawan gak.dia jadi jutawan dlm masa 2 thn jual perabot ke timur tengah.tapi xlama pastu dia bankrap.tapi dia usaha & yakin.then, dia bangkit semula & skang mantain as a millionaire! salute la.dia share mcm mana nak maju biz, nak bangkit dr kejatuhan.dan nak terus berjaya.dia share pengalaman dia.suprisely, ummi jupe mama fiza! mama fiza pun di jemput rupanya..happy jupa mama ;p
happynyer..aufa pun excited jupe Dr irfan Khairi.Dr Irfan sempat interview aufa lagi.tibe2 ada peminat cilik lak.dia tanya aufa tak mengantuk ke, nama aufa, da bape bulan.anak dia beza 2 bulan dengan aufa.namanya Cinta Strawberry Abadi.if xsalah eja lah.unik kan?




Abi with Dr Irfan.abi always excited pi IK's talk.xpe, abi amik ilmu & aura ek.mode gelak.coz Irfan ckp suh tmbah anak lagi.tak cukup tuu...haha.


.
A great friend and a positive lady.suprise! jupe mama fiza.masa tu ummi lepak kat lobi.abi sms mama fiza ada.ummi pun excited la.nak jupa mama fiza gak.hehe.ummi sempat tanya camne dia uruskan anak2 dia.ummi kata camne aufa ni tak nak letak.dia kate, dia pun sama.dia dukung je anak dia yg last tu.plus, she not babywearing her baby.abg & kakak dia ok dah pndai sendiri2 kan.yg baby ni, dia kata xpe..layan je dia.dia syg n manja dgn kita.bukan lama pun dia nak berdukung camni.nanti bila dah dpt kaki dia xnak da.bila masak, dia letak baby dia kat tepi n explain that she's cooking.jgn marah2..and dia tahu sume our story coz dia baca my blog.hehe.dia kate mcm2 ye aktiviti aufa.ada buku baru, toys baru..even she know our new red! haha.dia kata bagus ummi layan dia.i love her attitude and determination.salutela! slalu be positive, think positive.and always charge up my baterry! thanks dear! mama fiza mmg hebat.even Dr Azman and Dr Irfan puji mama fiza hebat! u are rock mama!



aufa dah boleh duduk.so, ummi baru pasang rainbow stroller yg lama tersimpan tu.boleh dia main sambil ummi shopping.;p


masa ni almost pukul 12 am tau.aufa good girl.friendly.sume kate kata aufa behave je.masa shopping kat mid valley pun aufa behave je.baik anak ummi..aufa, u met Dr Irfan at 8 months ok! haha.

p/s: some pics from little kittle.thanks mama fiza!

15 comments:

nieda said...

aufa kecik2 dah dapat jumpa dr irfan...baik je aufa time ummi shoping yer...saya pun respect dkt mama fiza..Anak saya pun sekarang suka melekap, ni masih dalam pantang..sangat risau bila saya start bekerja, bolehker pengasuh handle my baby..takutnyer.

ummumishkah said...

wah bertuahnya aufa, kecil2 dah dapat beramah mesra dengan IK. Nanti dah besar mesti aufa baca entri ni dengan rasa bangaa sekali kan!

MiszMama@Haslinda said...

sukanya aufa jumpa dr.irfan. Semoga aufa jd seorang milionnaire yang tak sombong macam dr. irfan. Kalu dah jadi milionaire jangan lupekan auntie miszmama ye. hikhikhik

yatie chomeyl said...

ingatkn US nak kenen2 kan aufa dgn anak dr irfan hik3x

Jiey Mien said...
This comment has been removed by the author.
Jiey Mien said...

Cute la IK neh.. :P
mesti naik semangat pas dgr talk ni kan?

Watie Aziz said...

wah.bestnya jumpa IK nih, watie pun pernah jumpa time pesta Buku Antarabangsa hari tuh ..tapi tak amik gambar ..just amik signature jer ..ehehe

Ummi Salsabila said...

nieda ~ oo.aunty da bis pntang yer..hopefully baby ok nnt..aufa ni melekap coz ummi dia xkeje..mmg gitula.;p

ummumishkah ~ hehe.tgk muke die bkn men excited lg.tp ummi die yg lg over sbnanye..anyway, i'm glap to see him face to face.:) orgnye simple je & xsombong.

Miszmama ~ amin...thanks aunty for the doa'.:)

yatie chomeyl ~ uih, kamu yatie..sgt2 jauh kedepan.hahaha..

Jiey Mien ~ aah,mmg cute.ku pun asek memuji IK cute.xthla abi jeles ke x.haha.abi mmg jd bsmagt bl dgr talk tu..

Watie Aziz ~ hehe.IK mmg rmi peminat.sume berebut2 nak amik pics & autograph die..slh sornnye ummila..excited n happy dpt jupe die..:)

AshAnas said...

waaa...aufa dh jumpa IK... jeles lah auntie... meh la jln kedah, jumpa adik anas...

Ummi Salsabila said...

Ashanas ~ insy aunty..nnt if aufa jln2 sana kite jupe ye...

kakyong said...

wah, US ni mesti tgh highly motivated ni sbb dpt jumpa public fugure yg hebat2 ni... :)

ummuabdullahsyaakir said...

salam,US..rajin hubby US pegi semnr Dr,eem nnt boleh lh hubby US bagi motivated kat US pulak..
Untung US n Aufa dapt jumpa Dr face to face.Klu tak pegi semnrnya,mmg tak dpt punyalh..

日月神教-任我行 said...

成人遊戲,免費成人影片,成人光碟,情色遊戲,情色a片,情色網,性愛自拍,美女寫真,亂倫,戀愛ING,免費視訊聊天,視訊聊天,成人短片,美女交友,美女遊戲,18禁,三級片,美女,成人圖片區,avdvd,色情遊戲,情色貼圖,女優,偷拍,情色視訊,愛情小說,85cc成人片,成人貼圖站,成人論壇,080聊天室,080苗栗人聊天室,免費a片,視訊美女,視訊做愛,免費視訊,伊莉討論區,sogo論壇,台灣論壇,plus論壇,維克斯論壇,情色論壇,性感影片,正妹,走光,色遊戲,情色自拍,kk俱樂部,好玩遊戲,免費遊戲,貼圖區,好玩遊戲區,中部人聊天室,情色視訊聊天室,聊天室ut,自拍,後宮電影院,85cc,免費影片,a片

蛋餅不加蔥Amber said...

,徵信社,尋人,偵探,偵探社,徵才,私家偵探,徵信,徵信社,徵信公司,抓猴,出軌,背叛,婚姻,劈腿,感情,第三者,婚外情,一夜情,小老婆,外遇,商標,市場調查,公平交易法,抓姦,債務,債務協商,應收帳款,詐欺,離婚,監護權,法律諮詢,法律常識,離婚諮詢,錄音,找人,追蹤器,徵信,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信社

日月神教-任我行 said...

AV,無碼,a片免費看,自拍貼圖,伊莉,微風論壇,成人聊天室,成人電影,成人文學,成人貼圖區,成人網站,一葉情貼圖片區,色情漫畫,言情小說,情色論壇,臺灣情色網,色情影片,色情,成人影城,080視訊聊天室,a片,A漫,h漫,麗的色遊戲,同志色教館,AV女優,SEX,咆哮小老鼠,85cc免費影片,正妹牆,ut聊天室,豆豆聊天室,聊天室,情色小說,aio,成人,微風成人,做愛,成人貼圖,18成人,嘟嘟成人網,aio交友愛情館,情色文學,色情小說,色情網站,情色,A片下載,嘟嘟情人色網,成人影片,成人圖片,成人文章,成人小說,成人漫畫,視訊聊天室,性愛,性感影片,正妹,聊天室,
情色論壇