ads

Tuesday, June 16, 2009

Our New Red :)

Semalam kami ada hal di bandar puteri.then kami singgah di AEON Bukit Tinggi.Saja2 jalan2.sambil2 tu macam biasalah bagi flyers Score A.cari customer.hehe.Tiba2 abi kata, nak beli apa ye? ku hanya jawab nak pi Jusco.nak cari present father's day.Tibe2 abi kata kita beli digital camera nak? ku apa lagi.boleh saja! hahaha.kami terus ke Sony centre.usha2...then, kami terus terpikat kat benda alah merah ni. since , red always being our fav color.hehe.
Sony's new edition, T900.it's so cool, smart & stylish! plus, it's red! i like! antara features yg ku suka iAuto, intelegent recognition scene and face detection.smlm abi try abi gmbar ktorg dlm gelap. dia bole detect mana muka ummi & aufa.haha.and picture mmg clear n terang.mcm berlampu lak.yg len ummi suka features Wide and Touch screeen.screen dia mmg besau & men touch2 je.mmg canggih manggihla.plus, die ade features smile shutter.dia le detect our smile.hehe.yg penting boleh snap pic yg bergerak.pic xblur.yg ni sesuai aufa yg suka gerak2 tu.hehe



Other Features:

DSC-T900: 12.1 megapixels


4x Carl Zeiss Vario Tessar optical zoom

HD Movie MPEG4 , Stereo

3.5-inch Xtra Fine touchscreen LCD

Sleek & Slim

available in silver, black, red and bronze


more info, klik sini

p/s: happy .lalalala...;p. pasni makin bykla pics anak ummi yg shomels tu. aufa, smile!!!..hehe

17 comments:

Farah said...

mmg cun laaaa..sukanyee kalau dapat 1 jugakk..huhu bilakah??

MeL said...

cantik la ummi. me pn suka sony sbb quality pics cantek! red colour lagi wow!

azzamoro said...

cun ah.. i punn nak camera baru..huhu..desperate..

Ummi Salsabila said...

Farah~ tula.terpikat terus! cpt2 dptkn gak..huhu

Mel ~ betol2.sony best.red tu.gojes!!! huhu

Azza~ haha.mmg desperate tgk bnde2 gini.

ummumishkah said...

wah.. kaler merah lagi tu..
eloklah rakamkan detik indah bersama aufa dgn gembira sekali... :0

ibu_arifa said...

dah sempai T900 yer skrg..lama tul tak g kedai encik sony..langsung tak tau khabar berita.. yg ku punya 3 thn lepas T9- paling lates time tu.. hadiah dr encik tunang(skrg asben) as ole2 bercuti kt Jepun dulu2..haii..mmg byk lari angka tu..dah 900 dh skrg ni yer

MiRaHaNNa said...

cun ar.. warna merah tu.. cantik2.. canggih lagik.. nak jugak.. huhu.. =)

AshAnas said...

waaa...sukenye kamera tu... lps ni makin byk la gmbr aufa, mesti Ummi dia ari2 update blog pasni...

Mrs. Adz said...

cayalah..lepas ni gamabr lagi mengancam la..wei sedih ar sebab kamera sony ko rosak..masuk workshop tadi tak mampu nak ambik..dekat 800 repair je..baik beli baru je..

mummy_adam said...

huhu...sgt mengancam.. tergoda i..heheheee

[-suziey-] said...

waaa sgt teruja la/..tantek plak tu design dia..bagus utk anak2 yg xreti dok diam:D

Jiey^Mien said...

wahhh.. 12mp.. giler ah.. bestnya!! nak jugak!! :P

Intan said...

Uuuuu bestnya, lepas ni byklah aksi2 menarik dari aufa yg mamanya snap :)

Ummi Salsabila said...

ummumishkah~ aah,btol2..untuk aufa jugak..:)

ibuarifa~ bnde tech ni mmg cpt je improved kan? uih,baiknye tunang camtu.patut dicontohi nih..;p

MiraHanna ~ doakan mak cik cpt kaya.nnt mak cik belikan untuk mira ok ;p

Ashanas ~ hehe..umminyer ttp suke bblog.coz da addicted! hehe

Mrs Adz ~ mahal tu ummi nak repair.aah,bek beli br.800 dah dpt cam baru da tu..

mummy adam ~ mmg mngoda...hehe

suziey~ haha.mmg suai dgn budak xreti duk diam mcm aufa tu..

Jiey mien ~ wah! nak jugak..beli jgn xbeli.12mp.abis nmpk sume jerawat ku..hahaha.

Intan ~mesti2..ummi nye jd photographer lak pasni.:)

niza said...

jgn lupa ambik gmbr kami gak ye...hehehe...

MAMASYAZA said...

wow...cantik arrrr camera tu....warna merah mmg nampak cantik n menarik...cantik, menarik, tertarik....kau memang the boom

kakyong said...

kakyong guna canon powershoot A580.. so far okay
pasni semakin pandai lah aufa pose & semakin byk lah foto aufa dlm blog ni... gud gud..
jd blogger ni, kamera adalah satu alat wajib yg sentiasa @ perlu dibawa ke sana ke mari...