ads

Sunday, June 7, 2009

Baby Brain Box

Ummi jumpa pasal baby brain box ni kat blog mama miya.so,ummi copy kat sini.nak sharing dengan uols and nak keep it as info for me too.





it's really fun! boleh juga visit link ini baby brain box

Aufa ada red box camni gak.box tu untuk simpan toys and books dia.tapi skang dah tak muat.dah susun2 atas box tu plak.tapi ummi terpikir, is it really a brain box? macam brain box yg omputih tu explain td.actually, apa saja yg kita belikan tuk anak kita , toys , books sume tu as a medium or alat untuk kita beraktiviti bersama anak.yang penting attention,emotional bonding , and communication kita bersama dia.ummi teringat kata mama fiza homeschooler, don't just lambakkan toys kat anak kita.at least kita luangkan masa sedikit untuk layan dia.ummi juga ingatkan diri ummi.tapi aufa memang ummi dah tak terlayan skang ni.
p/s: nape byk sgt toys mcm2 kat pasaran? tak le tahan diri nak beli toys aufa je memanjang..;p

9 comments:

Mama-Miya a.k.a "Jedi Hopeful" said...

miya punye brain box now dah makin membesar..dulu sebesar kotak kasut, now sebesar kotak tv...pagi2 dia akan memunggah...then mlm tu, mama dia kena la simpan semua benda dlm kotak semula.

i baca, activity memunggah ni pun good utk develop otak anak utk jd creative & also tajamkan skill meggunakan tgn & jari. ;)

[-suziey-] said...

aahla US..kita pn lambk je menan kt aQeel..xlarat nk lyn dh..bz..ekekek:D

MiszMama a.k.a Haslynda said...

US, i wuz ere today..tp tak leh nak tinggal jejak kat shoutmix..have a nice day ye.

yatie chomeyl said...

toys tu umi yg main ke aufa yg main? ngeh3x

MeL said...

haa..buku peekaboo tu mommymika baru last week beli tuk mika ;)dia suka sgt buku peekaboo tu..

Ummi Salsabila said...

mama miya~ wa.besau tv dah.makin lama makin byk toysnye yer..miya dah pndai memunggah.so cute! tunggu aufa lak.msti bersepah dibuatnya nanti..

suziey ~ hehe.sian aqeel..huhu.ibu lynla sy kejap...

Miszmama~ TQ for drop by.ok.have a nice day ..;p

yatie chomeyl ~ ala aunty chomeyl..beselah ummi tu.nak tumpang main skali..sonot tau.:o

Mel ~ ee.bestnye mika beli buku tu.nnt aunty nak cari tuk aufa gak.aufa pun suke men peek a boo dgn ummi dia.

Elyn said...

i pun ade sediakan box tuk wafiq nyer toys... x sangka rupenyer mende ni mcm baby brain box.... btw raudhah thanks ek nganinfo berguna ni!!

kakyong said...

salam US,

heheh, menan anak2 skrg ni dah tak letak dlm kotak plastik..masuk beg baju yg dah tak guna.. hari2 ditonggang dek fikri & anis.. anis rajin mengemas.. fikri plak kena ugut, kalo tak kemas menan tak leh belajor ABC or tgk VDC kartun kat laptop... huhuuuuhhhh...

menarik.. ibu tertarik nak cari menan yg sesuai utk aliya & anis.. tp itu lah kan.. ongkosnya.. jenuh la nak pau2 en ayah...

Ummi Salsabila said...

Elyn ~ yup,baby brain box! ur are welcome.thanks to mama miya too!

kak yong ~ huhu.pandainye abg fikri aja adik2 kemas brg.bagus tu..pandai die..