ads

Thursday, June 25, 2009

Brainy Baby VCD


Ini hadiah untuk aufa.sebab aufa behave masa teman ummi shopping ari tu.ok aufa..if behave je, ummi belikan tau! Peek a boo cloth book mmg lama dah berkenan.kwn2 aufa pun ramai dah beli kan? Vcds tu rembat dari toys R us.Brainy baby vcd ada byk.rasenya dlm 12pcs.but ikut development anak kita la.ummi pilih yg mana macam best je.ummi pilih learn & laugh, peek a boo, and animal.yg lain tu KIV la.kopak la ummi nak beli sume.he3.yang barney's musical castle tu, ummi yang tergedik2 nak beli.Hi Barney!!!! ha3. nak tgk barney yang montel itu mnyanyi n menari...he3. Brainy baby Vcd tu rm 15.90 per pcs.if ada jual pirated ok gak.jimat sikit,ops!!!! he3..kita tgk aufa suka ke tak?


Ini reaksi & aksi aufa masa 1st tgk peek a boo Vcd.fokus.sambil tu mulut mengomel2.tegak je duduk sampai cd abis! wow! suka bangat dia.ktorg siap gelak2 kan dia pndai tgk TV.Peek a boo Vcd ni byk tunjuk gambar baby, byk object and colourful.sukalah dia..bagus Vcd ni sbb mcm dia ada berinteraksi dgn anak kita.pastu dia selang selikan dgn menyanyi2.suka lah aufa siap tepuk tgn lg.


ini 2nd time dia tgk.terlopong dia enjoy the Cd.look, happynyer anak ummi.suka bila time nyanyi2.clap hands and goyang2 badan depan belakang.baru tgk peek a boo Vcd je.yg lain blum buka.bila dia leka camni sempat juga ummi nak prepare lunch.he3!
lagi satu, ummi baru download Free download little reader teaching tools.untuk anak cepat membaca.thanks watie for inform.click here for it! bagus juga if uols join their forum community.
p/s: ramai yer pi sara kids open day.US xconfirm gi.kn tgk jadual cik hubby..

14 comments:

Watie Aziz said...

wah...nampak seronok lah aufa tgk..so cute lah US, kan i kata dah ..mesti anak happy punya ..dan yg paling penting..bila dia leka tgk, kita pun senang wat kerja! tuh yang penting..hahaha..
dah siap semua, kita join lah tgk sesama kan...ahaks!

yatie chomeyl said...

bestnya buku tu... nanti baby SN dah besar sikit mcm aufa, leh la cari2 jugak untuk baby SN

ibu_umairah said...

aufa....comel jer gelak!!!!suka mcm nenek ros jugak....ekkeeeekee

Na Shari said...

Wah...nanti boleh la Aufa buat collection "HADIAH DARI UMMI KERANA BEHAVE..."

:)

MiRaHaNNa said...

amboi.. sonotnyer aufa.. comel bila dia gelak.. =)

kak mira dpt LVATT, aufa dpt Barney!

ibu dania said...

tomey nye aufa... se tomei nama nya..

ehm.. saya pun bkenan nak carik soft book utk dania... insyaAllah..

ummumishkah said...

seronok yer aufa dapat rewards!.. nice mom!

AshAnas said...

ala, tomey nye budak tecik tuh... geram auntie tgk nih... thanks odah share this precious info... tunggu anas dah besar sikit, nk beli utk dia, skrg pun dh pandai tgk tv tau...

UmmiKhayra said...

Ala comeinya aufa... hihihii behave je tengok tv ye? Kalau Khayra, sedekat2 yang boleh dia nak pegi. Hehehehhehehehhe

UK pun suka brainy baby tu. Memang plan nak beli. Ingat nak beli 1 set terus, hari tu tanya, diorang cakap xder.. kene beli 1 1 gak la... Hihihihihihi

nadnye said...

Sarah dah ada CD peek a boo dari umur 3 bulan lagi.. mmg favourite CD.. kalau tengok nie confirm tak nangis, cuma Cd tertinggal masa balik kg..:(

Intan said...

Seronok nya diaaaa...siap ada reward ye aufa klu behave! Sllu kena tau aufa leh dpt mcm-mcm lagi dari ummi :)

kakyong said...

eh meanrik plak little reader reading tools tu.. nanti nak dl lah.. thanks for sharing US.

Ummi Salsabila said...

Watie~ thanks watie coz sharing dgn i.mmg bestla Cd tu.aufa suke! smbl tu smpt wat keje n msk.da setel join die skali...hahaha.

yatie chomeyl ~ ok,nnt belikan tuk bby SN yek

ibu umairah ~ kahkah.mcm nenek aufa? kihkih

Na Shari ~ ahaks.lawak je ummi die kan.pape ntah.siap de hadiah coz behave.pdhal mmg nak beli.kihkih.

MiraHanna ~ aah, sonot kan kak mira!!!

ibu dania ~ Tq aunty..ok, nnt crkan yuk dania lak..;p

ummumishkah ~ kihkih.nice mom? kembang2 ni..

Asha anas~ TQ aunty puji bdk kecik ni.kihkih.ok, nnt belikan anas lak ok

Ummi Khayra ~ amboi,khayra suke pi dkt2.skit mata nnt syg..nnt jd rabun mcm aunty ni.:P

tulah ms pi tu xdelak jual 1 set.mhl gak hagenye.so, US beli 1 1 jela dulul.hihi.if dpt yg pirated best gak.murah sikit kan..

nadnye ~ wa.sarah lg advanced.tgk Brainy bby at 3 motnhs! bestkan sarah CD tu...

Intan ~ ok..aunty.nnt aufa behave lg..br le dpt mcm2 lg.if noty...ummi xnak beli kan pape..

kak yong ~ aah, bgus tu kak yong.dl jgn xdl ok.

ummuabdullahsyaakir said...

rajin US cari somethg utk Aufa bljr,smua reading tools tu elok utk baby bljr.

thanks sharing US.