ads

Thursday, June 4, 2009

Karnival Bukit Jelutong

Weekend lepas kami ke Karnival Bukit Jelutong.Karnival nih organized by Persatuan Penduduk Bukit Jelutong sendiri.ummi suka juga pegi karnival2 ni coz macam2 ada.boleh cuci mata, shopping moping, dan makan2.byk makanan shedap2 & macam2 ada.nak gemukkan badan memang senang kan? Hehehe. Kami suka juga kawasan perumahan bukit jelutong ni.Landscape cantik, rasa tenang je, rumah design modern & cun.memang kenalah dengan tagline die, the prestigious address.heavennye sape yang dapat beli rumah kat sini… Kami survey2 juga rumah double storey.mak aih, mahalnya.dorang kata dah naik harge.skang rm400K+.uih,mahalnya rumah kat sini…yelah tgkla kwsn and developer by sime darby kan.memang bestla design & property sime darby.dorang kata rumah mmg makin lama makin mahal.coz kos naik dan rumah skang lebih luas dari yg dulu.

Kat shah alam ni byk lg kwsn perumahan baru.ada yg lebih murah dr di jelutong.tapi nak beli rumah ni mmg makan masa kan.kena study dulu,memilih lg, kn make sure duit simpanan betul2 cukup.lepas beli rumah mesti macam2 payment yg akan menyusul lepas tu.niat nak cari umah sendiri mmg ada.sebab rumah yang kami sewa sekarang ni boleh tahan mahal juga.kami fikir lebih baik bayar monthly installment beli rumah.dari bayar duit sewa setiap bulan kan.insyaAllah..ada rezeki kami nanti, dapatlah beli rumah sendiri…rumah ni mmg penting dari lain2 kan.its ok xde harta byk2, tapi at least kita ada tempat berlindung yang selesa untuk family kita. betul tak?



suasana karnival bukit jelutong.macam2 ada..byk stalls!



waaa..ni budak2 suka main ni..ada yg tak nak balik pulak nnt..


aufa yg kepanasan.comel lak anak ummi buat muka monyok camtu.kihkih



abi bagi air mineral guna straw.aufa sampai skang xreti minum guna botol..ummi dah ajar, tapi dia xmo gak.dia pelik, rase puting lain..haha

yey! dapat belon free.sonot dia main belon.sengeh lebar lagi..comella anak ummi ni.hehehe
video

ni video aufa main belon.dia geram dgn belon tu..1st time dlm hidup jupe bende alah ni.haha

p/s: if ada info pasal umah ni.uols share2 la ye..nak beli umah mesti kene bijak & berhati2 kan..

13 comments:

Gieyana said...

wahh bestnyer gi karnival kan..x ramai owg ker? mesti panas nie..heehehehe

Mrs. Adz said...

amboi syoknya aufa berjalan.nasib baik tak wat perangai ek..ahad lepas kita baru je pegi kat bukit jelutong tu tapi bukan area tu la.kat puncak alam..kalau tak boleh jumpa kan..

Jiey^Mien said...

comelnya aufa main ngan belon tu.. masa first time ian main ngan belon time birthday dia ari tuh, kitorg cuak jer takut pecah.. dia dok ramas2 belon tuh.. :P

MiszMama a.k.a Haslynda said...

alahai..ade karnival kt bkt. jelutong..tak tau pun. ummisalsabila duduk area mane? umah kat bukit jelutong memang mahal tp cantik.. kitorang pun admire nk beli umah kat area tu, tp xmampu lg lah...cuba ummisalsabila usha umah kt area denai alam, sebelah jek dgn bukit jelutung..umh situ pun orait. also develop by sime.

MiRaHaNNa said...

wah.. bestnyer.. lain kali kalo ada lg karnival ke apa, ajak ar mira.. hahahaha...
amboi.. sonotnyer aufa dpt belon.. tomey2..
excited ek dia.. first time dlm idop dpt belon.. nak belon jugak.. huhu =)

Momma Mia said...

alahai geramnye mommaMia tgk aufa main belon tuh. lebih geram bila nampak gg 2 batang tuh.
mmmuuuuahh2 sayang! ade sepit rambut. baik aufa tak tarik2 sepit rambut tuh ek US.

PadNani~~{@ said...

aufa shomell gewam dgn belon eh..Hafiy pun sama..siap digeget nya belon..kalau pecah, sure takot ngan belon lpas nih=)

mmg shomell muka monyok dia..cheeky2 baby *_*

Watie Aziz said...

US,

alah tomeinya aufa..kiut giler dia menggeram mender alah tuh...alah, u lambat bgtau lah ..kalau i tau mesti i gi gak..best ooo...hehehe

yup your rite. mmg betul kalau nak pilih rumah, kena pilih betul2. me & hubby ada bad experience dalam hal beli rumah nih. masa tuh hubby i tak kenal i lagi. dia dah beli apartment kat area ikea. Panjang ceritanya..hehhee..tapi sudahnya, i gi tolong ngamuk kat big boss dia (masa tuh we all tunang tak silap i), dpt balik duit w/pun mmg rugi sikit. baik rugi sket dr rugi banyakkk..

sejak tuh, i'm very very very particular about rumah. Rumah is our veery BIG investment. maybe once in a lifetime kan. Y really need to choose a very reputable developer. I dulu kan US, mmg dah niat dah, kalau beli rumah, mahal sikit pun takper, janji developer dia mmg femes dan kita tahu hasil kerja dia. Macam SP Setia, Mah Sing @ Sime Darby. kalau setakat nama kontraktor @ developer KLM Sdn Bhd ker kan ..i mmg tak pandang ..hahha..bukan eksen tau US, tapi i phobia btol tgk masalah2 rumah kat TV tuh..kesian sgt ..bayar beratus ribu, rumah tak dapat ..isk isk..mintak jauh lah ..

alhamdulillah, rezeki anak, i dapat beli umah kat Aman Perdana, Meru (belakang Setia Alam) under Mah Sing. masa beli tuh dah 90% siap. Siap boleh tgk lagi sampai i kata ."ooo..aklau saya beli, ni lah rumah saya nanti?" Mah Sing banyak jual rumah dah siap. dah siap br jual.

Ada jugak my friend beli rumah kat Aman Perdana after i recommend. Dia tgk show house, terus suka. Rumah dah siap, dah pindah pun. Masa beli mmg dah siap rumahnya. Tunggu amik kunci. I think that way is fair to everybody kan ..

AP nih rumah leh tahan murah lah jgk. Semi D dalam 286K - 300++ K jer. rasanya ada few lagi yg kosong. Yang baru launch mahal sket dalam 400K ++.Tapi lum bina. Baru ada show house. Kalau u nak cuci mata tgk show house ..meh lah jemput singgah sini. Nanti leh jumpa i sekali..i bawak round Amann Perdana ..hehehehe

MeL said...

haha geramnye aufa kt belon tu ye? beshnya ada karnival mcmni. n area bkt jelutong pn besh je, safe environment. sesuai utk kt yg dh berfamily tinggal.

anyway, bkt jelutong ni dl developer asal was guthrie, pastu sime darby takeover. ms br2 launch rumah2 kt bkt jelutong & denai alam ni, ms tu i keje kt advertising company. guthrie ni our client. ktorg yg buat brochure, billboard, news ad sume. price ms tu around rm300k aje, skg da naik rm400k ye? mahalnye. tp workmanship mmg cantek, i da tgk rumah2 contoh drg dl. skg pn klu nk beli umah sendiri nk cari area bkt jelutong/denai alam :0

ibu_umairah said...

alahai tomei nya tgk aufa main belon.....odah k.as edit gambar tu kat photoscape juga,,odah cari bahagian edit gambar

UmmiKhayra said...

Waaaa.. sudah 3x post ini komen. Sume kne type blk sbb tibe2 lost connection time sending. 2nd time tibe2 hang,and this is the third time. hihihih

US, klau nk beli rumah mmg kne pk btl2 n kne survey btl2. tkt nnt kita kne tipu pulak. Macam developer yg femes2 tu, mmg diyakini cuma mslhnya, ongkosnya pun perlu diyakini.. :) Other than mah sing, sp setia, sime darby ni, boleh try tgk kt PKNS jugak. Harga, dr yg murah smpila yang ke 800K++ Biasanya PKNS jual rumah yg dh siap n hmpr nk siap. =)

Lagi satu, komuniti. Jiran2 kita. Kalau UK, prefer duduk shah alam or bangi. Sebab majoriti melayu. :D

p/s: Bila la si chomel aufa nak jumpa si cute Khayra nih? Hehehehheheh

Ummi Salsabila said...

Gieyana ~ aah, panas..ramai owg ..tapi best3!

Mrs Adz ~ oo.ke sini ke? if de rezki dpt kite jupe kan..

Jiey Mien ~ TQ aunty.hahaha.tulah reaksi anak kite bila jupe belon.geram dia!

Miszmama ~ ala..sori ummi lmbt bgtau kan? if tak,boleh kite jln2 mkn2 same2.hihi.US duk kat sek7.dkt ngan uitm & unisel.aah, promoter sime ari tu de infom gak bout denai alam.hage less lagi dr jelutong.dia suh pi tgk2 dulu..TQ ye mama...mama stay s.alam katne lak?

MiraHanna ~ kak mira kene siapkan homework dulu.baru boleh ikut kite jln2 kan..kan, aufa...huhu.

Momma Mia ~ hehe.geram ek.aufa pun geram men belon tu..sonot 1st time la kan..huhu.sepit rambut pnk.ummi die punye kejela tu..kihkihkih.

Padnani ~ same ek abg hafiy? gewam kan kat belon tu..
actually, xlama pastu belon tu meletop! terkejut! US pun terkejut.aufa pe lagi nangisla.hahaha.

Watie Aziz ~ i sukenye ur explanation.very detail...mmg ramai kn tipu da kan.tulah,kn hati2 ..AP okey gak hagenye ek..nnt i diskus2 dgn hubby.pastu boleh kite survey2 kat sana..mana th kite le berjiran ek.TQVM

Mel ~ oo.mel dulu keje related dgn dorang ni.tula,hage da naik.u pun berkenan ek..tp dorang kate kat jelutong double storey da bis.kat denai alam ade lg..nak pi tgk2 gak.de rezki dptlah kite beli kan...

ibu umairah ~ oo..kak as skang expertla..huhu

Ummi khayra ~ yeke.sian UK.TQ xgive up nak post komen gak...:)TQ coz info..

PKNS ok jugak ek? tapi kan hubby kate ade yg PKNS bukan freehold.hak milik 99thn kot.btol ke? ke bkn sume gitu?

US suka kwsn s.alam.aah,suka sbb majority
malay:)
p/s: UK,kite jupe nnt mase MSK gath nak tak? kat tasek s.alam je.14 jun dpn.jom...

[-suziey-] said...

weehooo...syioknye kalu dpt main mende cam belon tu..ekekek:D comel aufa gelak :)