ads

Thursday, June 11, 2009

Panau

nampak tak ada bintik2 kat muka aufa tu? aufa ada panaula.camne boleh kena panau lak ni...ummi dulu2 kecik ada gak kena.tapi bukan kat muka.kat kaki.takpelah,tak nampak kan? ;p aduh, aufa ni kat muka.mmg problem2..tak lawa la muka anak ummi.jatuh saham nanti..;p sebab peluh ke? aufa memang kuat berpeluh.camne nak buat ek? takut makin merebak.tapi tak nampak pulak dia garu gatal kat situ.takut gak nak cuba ubat sebarangan coz bdk kecik lg2 kat muka...aduh,panau2....ape nak buat ek kawan2??

18 comments:

atie said...

Susah juga ye ummi, anak akak ammar pun kuat peluh penuh ruam kat dahi, pun takut nak bubuh ubat kat muka....haih.Tak pastilah kena tanya drlah ummi

Sidratul Muntaha said...

dulu arwah nenek ltkkan kapur sireh kat muke time kena panau
n selalu pesan
klu berpeluh..
jgn trus basuh muke
lap dlu bersih2
bile gi doktor
dia bg ubat sapu

[-suziey-] said...

US...rsnya semakin beso nnti dia akn ilang sdiri kot..kalu xilang then baru la cube sapu something..skangn i kulit dia halus lagi jgn la letk ape2..ikt petua arwah nenek ayu tu..hehheh:p

precious innocent said...
This comment has been removed by the author.
precious innocent said...

ryan pun ada mcm tu, tp mmg masa lahir2 dah perasan ada mcm panau kat muka.. bila besar lg besar la pulak, tp still samar2 lg..

so, akak doa2 la, bila besar esok hilang la benda tu.. hehe... (x berani nak buh benda2 pelik kat muka ryan, takut jadi benda lain.. sbb kulit dia still 'halus' lg..)

-mama emma-

yatie chomeyl said...

rasanya mmg xleh sapu ubat lg kot..sbb ubat panau tu panas, made out of sulfur, jadi tak sesuai utk aufa.

UmmiKhayra said...

Aufa ada panau still comei jugak lagi.. Dont worry.. saham tak jatuh.. =) Betul, ikut petua nenek ayu, time tgh panas2 jangan basuh muka. Ni pun selalu mak UK bgtau untuk elakkan panau.. :)

ummumishkah said...

yer US, inshaAllah tak jatuh saham aufa... muhammad ada! hahaha..
cam komen2 lain, tak berani nak letak ubatlah untuk baby tambah2 kat muka.. kapur OK kot..

ibu umairah said...

odah...best g cameron?g ngan mak/ayah sekali ker....odah sory lambat replay about tetang edit photo,g kat photoscape juga yg bahagian edit....!!!!bab aufa panau tu k.as rasa letak bedak sejuk kut,,,n cuba tanya mak!!coz org2 tua nie banyak petua.....

Elyn said...

bkn panau kot raudhah..... maybe ruam je ke..... try cr krim kat farmasi....

Farah said...

oo camtu ke panau?? hehe alaa still comel la aufa ni..letak ubat nnt hilang la tu :D

Zuhaini said...

doktor kata apa ya..? :)

PadNani~~{@ said...

panau suka kat Aufa ye..jauh2 la panau!!

Hafiy pun jenis yg kuat berpeluh dan menggaru..pantang panas:(

Nak elakkan panau, org2 tua kata..jgn basuh muka masa tgh cuaca panas..
Ttg ubat..nani pun x sure la US..takut tak sesuaikan:( Cian Aufa, harap hilang tu nanti!

Mrs. Adz said...

kesian aufa,tapi aufa tetap cantik la..dont worry ye US.pasal ubat tu better tanya dok dulu sebab kat bahagian mukakan.nanti takut lagi teruk la.macam eisya hari tu ade macam ruam banyak kat bahagian mata dia then paed cakap jgn letak ape-ape ubat,biar je hilang sendiri..better tanya la yg lebih tahu k

Jiey^Mien said...

Sapu krim.. Sapu krim.. Kena mintak nagn doktor nih..

Ummi Salsabila said...

thanks sume atas advise..thanks aunties...ummi akan usahakan camne.syg aunties sume!!!! muahhhhh!

kakyong said...

betui ke panau tu???
hehe.. sajer jer nak interfrem.. takde petua pun.. anak2 kakyong setakat ruam jer.. panau takde kot...
takper, aufa still cutey...

Ummi Salsabila said...

kak yong ~ yela kak yong..panau..
sian aufa kan.kecik2 da de panau.huhu.nsb bek cute lg..