ads

Friday, April 2, 2010

Check up at 34 weeks

Firstly, Alhamdulillah dan tahniah to sepupu saya, kak ayin dah selamat melahirkan bayi perempuan di prince court med centre kelmarin.tahniah juga buat teman blogger kita, kak alin yang baru selamat melahirkan bayi perempuan pada 9pm malam tadi di demc.Alhamdulillah.gembira buat mereka sekeluarga.nampaknya tak lama lagi giliran ummi.sudah terbayang2 kenangan dan keadaan cemas di dalam labour room.huhu.
Semalam ummi ke demc for check up.seperti biasa as scheduled appoinment with dr mazita at 9am.awal2 pagi sudah terpacak depan bilik doctor.seperti biasa 1st patient lagi.hehe.kali ni ummi ke toilet for urine test,aufa tak nangis.suh nurse tengok2kan dia jap.kali ni maybe dia dah paham kot.hehe.
kali ni berat ummi naik ke 65.5kg.boleh tahan kan? urine test and blood pressure alhamdulillah ok.masa scan baby.ummi letak aufa atas katil sebelah ummi.saje ltk sebelah ummi.hope dia boleh paham apa sedang berlaku.bila doctor scan perut,dia pelik.dia tengok je.pastu, dia pun excited sebut baby, baby, baby.tapi bila ummi tunjuk baby kat gambar scan,keluar dr mulut dia sebut meow la..fish la..tergelak2 dr mazita.dia kata aufa kelakar.hehe.alhamdulillah baby sihat.berat baby dah 2.4kg.position baby pun normal.Then,appoinment seterusnya dua minggu lagi.InsyaAllah..doakan saya dan baby selamat ye semua.^_^
baby skang aktif bergerak.sometimes sampai terbenjol perut ummi dia kick.selalu bila baby bagi reaction suka suh aufa pegang perut ummi.ajak dia cakap2 and main cak2 dgn baby.aufa suka! huhu.dia tepuk2 perut ummi.then ,kiss muah muah muah sambil sebut baby baby..so sweet! ^_^


p/s: terasa perut makin membesar dan memboyot.hubby cakap lagi besar dari masa preggy aufa dulu..biar betol?hehe.


7 comments:

dila~noor said...

alahai..baiknye aufa..
mudahan nanti adik dah keluar die sayang adik jugak yea =)
okla tu US, 65kg skit jer..kite yg kecik dan rendah ni dulu last berat before bersalin 63kg..muahahaha..takleh byg btlla.

yatie chomeyl said...

mmg anak ke2, perut kn jd lg boyot dr anak pertama kan hehe

M.U.M.M.Y M.I.Q.H.A.E.L said...

dah 34 mgu ek raudhah...nita baru 25 mgu...ade 15 mgu lagi...perut kite pun dah besar sgt..dulu mase preggy twin pun tak beso camni..hehe

aqil aqif pun dah pandai baby baby aje...cium2 n pegang my tummy...bile tanye mane baby, mesti die muah2 kat perut kite..hehe

unlisted_one said...

wah, hopes everything went well for you dear!

dulu i time ni, selalu g toilet memalam...huhu..

kakyong said...

US,
tak lama lagi je tu.. take care yer...

65 kg? naik brp kg dr awal pregnancy? kakyong biasa naik 14-15 kg... setiap kalo pregnant..

AshAnas said...

wah, dh tak lama dh la kan... hope sumenye selamat...

Ummi Salsabila said...

dila-noor>>i hope so.hrp dia tak jeles dgn adik dia.takut dia buli adik plak nanti..:)

yatie>> ye kot yatie..mybe coz perot kita dah de byk ruang.hehe

mummy miqhael>> entah2 u preggy twin lagi kot.twin gegirl plak.hihi.beshnya..

sukanya mereka nak dpt adik yer:)

unlisted one>> ms preggy ni krp buang air kan.thanks :)

kak yong>> dah naik byk gak ni kak yong.lbih kurang 15kg dah.huhu.thanks kak yong.

Ashanas>> berdebar2 plus tak sbr ni.thanks shira.:)