ads

Friday, April 16, 2010

Masih Menanti Kehadirannya

Salam sayang semua.Ketika ini kami masih menanti kehadirannya.Keadaan ummi ketika ini.36 weeks pregnant! Mengah.Lenguh.Bulat seperti donat.Lembab.Terkedek-kedek seperti penguin ketika berjalan.Nervous.Excited.Oh,baunya.Kepam iaitu perempuan busuk yang kuat berpeluh-peluh.^_^


How times flies.kandungan sudah 36 minggu.Thank You Allah.bila sudah 36 minggu maknanya bayi hampir matang.bayi sedang membesar membawa kepada saratnya perut ummi.Kepesatan perut ummi juga bermakna sudah hampir masanya untuk bertemu dengan kamu.sudah hampir masanya kamu melihat dunia.Sudah hampir masanya kami membelai dan memeluk kamu.
Tidak sabar rasanya untuk melihatmu lahir.Alhamdulillah.keadaan bayi sihat.semalam berjumpa dengan my gynae.bayi sudah 3kg.oh,sayang kamu sudah semakin berat.Gynae kata kemungkinan kamu boleh seberat 3.5kg ketika lahir.kadang-kadang terasa sakit di bahagian bawah perut.Doktor mazita kata kepala kamu sudah ke bawah.terasa sakit kerana kepala kamu tolak ke bawah.keadaan ummi juga sihat.sudah 67kg.Patutlah tembam.Gemuk.Sedapkan hati dan gembira yang penting kamu sihat,my Little Calliph!

Memang cepat masa berlalu.Tak lama lagi ummi akan menjadi ibu kepada 2 anak! Gosh! macam tak percaya pula.Hehe.Pastinya hidup ummi akan berubah selepas ini.Saya mempunyai insan-insan lain yang harus di utamakan.Rutin harian juga akan berubah selepas ini.Tanggujawab juga bertambah.Yang pastinya kami akan lebih bahagia dengan kehadiranmu.
Sayang kamu berdua.Terlalu sayang.Kamu yang membawa kebahagian kepada ummi dan abi.Ketika ini kakak aufa sudah memahami ada baby dalam perut ummi.Tetapi dia juga kata dalam perutnya ada baby juga sambil membuka baju dan tunjuk perutnya.Semasa jumpa gynae,kakak buat begitu di depan doktor.Tergelak-gelak kami semua.kakak..kakak..^_^


Oh.tentang basic baby stuffs alhamdulillah sudah ready.Baju- baju sudah dibasuh.em,wangi...I think cukuplah shopping untuk baby buat ketika ini.Barang kakak aufa ada yang boleh recycle lagi.Baby products lain boleh dibeli selepas kelahiran.Rasanya baby apparels pun sudah cukup.I'm going crazy on baby apparels.Semuanya terlalu comel.Tetapi haruslah ingatkan diri ummi,babies grows up so fast.Nanti sambung shopping lagi yer ummi.^_^
Comel-Comel.Too adorable.suka tengok baju-baju baby.sangat menenangkan hati.Can't wait to dress him up supaya comel juga.Hehe.


Badan-badan sakit-sakit.sengal-sengal.susah tidur lena.kaki kejang.tangan kebas.Pedih ulu hati.strech mark.Morning sickness datang semula.Tahu,itu ujian untuk mendapatkan kamu.Ingatkan yang indah saja.Ingat nak peluk kamu.semoga kamu lahir dengan selamat dan sihat.Doakan saya dan bayi dalam perut ini,ya kawan-kawan. :)

19 comments:

Diarihatiku1976 said...

ooo semoga semunya dipermudahkan yekkk.. amin..

My E-Biz Reference said...
This comment has been removed by the author.
ummumishkah said...

believe me.. bila dah bersalin nanti.. US akan rindukan saat bergelar kenderaan berat tu.. :)

[-suziey-] said...

waaadh sarat btl ni US..smga semuanya selamat yek:)

MeL MikaiL said...

seronoknya nak dpt baby lagi. mmg happy je kan tgk baju2 newborn & stuffs. cute je. i doakan semuanya selamat, amiiinn ;)

nieda said...

menunggu detik jer,,semoga semuanya dipermudahkan..teringat saat2 melahirkan Humaira dulu..dan semoga semuanya selamat..amin..

yatie chomeyl said...

laa giler gambar u yang mula2 tu, ala2 model tp model boyot gitu ehehe

Momma Mia said...

Huhu syahdu jer entry nih... InsyaAllah masanya akan tiba sis. Semoga segalanya selamat & dipermudahkan

dila~noor said...

US,didoakan selamat dan dipermudahkan segalanya..
baby kalau dah 3kg time scan tu ade tendency bertambah 300-500g ms lhr..
zahra dulu apesalla ssh nk kuar,sbb scan 2.5kg jer..skali kuar 3kg..pttla nk terjun ikut tingkap gak..hehe

bestnye nk dpt sepasang =)
tgk dlm gmbr perut dah turun sgt dah tu..dah dktla nmpknye =)

~ ms julie ~ said...

Ummi Muiz doakan US selamat deliver nanti..semoga dipermudahkan oleh Allah SWT..

Dayah said...

moga dipermudahkan..dayah perut tak besar sgt compare anak sulung dulu...so masih ligat jugak la..

Ummi Salsabila said...

Diarihatiku>> amin...tq.

ummumishkah>> yelah,nanti rindu pula perut boyot ni kan.kn enjoy this moment.:)

suziey>> boleh thnla saratnya.hehe.amin..tq..

Mel Mikail>> mmg happy n cute je.geram.tq mel for doa.:)

nieda>> get ready je.tp hrp2 jgnlah bersalin awal sgt.hehe.tq nieda.

yatie>> haha.tq.i jadi model boyot kat umah bolehla.haha.

Momma mia>> dah nak dkt2 ni tetibe syahdu dan sayu je kak.hehe.tq kak.smg strong mcm akak juga.

dila~noor>> tq for pray.gynae pun ckp camtu.besar lg dr masa aufa dulu.gynae kata maybe coz boy.rangka besar.tp hrp sngla nak kuar nnt.aduh.cuaknya..:)

ms julie>> amin..tq ummi muiz

dayah>> tq.pray for u too.prut xbesar ek? Kita ni terbalik ni.kali ni besar lg.:)

Nadiah Sidek said...

besarnya perut raudhah..gerun pulak akk tgk sbb dulu ms mengandungkn safiyyah, perut akk tak besar mana :D

ibu_Arifa said...

cantiknyer hotmama ni..pandai pose kat tingkap buat ala2 "menanti" gitu.. dah ada dslr ker US?

saya pun doakan US dan baby selamat dan sihat semuanyer.. semoga Allah permudahkan proses kelahiran US ni yer.

wah..baju baby "new born" comelnyer.. dulu selalu peluk2 time dalila xkuar lagi dulu.

Ummi Salsabila said...

Nadiah>> rmi yg ckp cmtu kak..aufa dulu pun perut kecik je.xnmpk besar sgt bila dah cukup bulan.

mybe coz bby boy.besar skit..huhu.

ibu arifa>> bese je kak.pki camera sony merah tu je.mcm dslr ek? huhu.

tq for doa..:)

Confession of a Coffeeholic Mama-Miya said...

huish besar perut..i terasa sesak nafasnye tu..hihihi..

doa things will go smooth. insyaAllah....

Ummi Salsabila said...

mama miya>> mcm nak meletop da ni.hehetq for doa.:)

AshAnas said...

odah, baby boy ke ni?

Ummi Salsabila said...

shira : odah br baca komen shira..alhamdulillah,baby boy yg sgt hensem! hehe.