ads

Sunday, April 11, 2010

My New Gadget !

Teka apa dalam paper bag hot pink sarakids yang cute miut nih? hehe.my new gadget...my breast pump set.yeay!! so excited!

Kenapa ummi beli breast pump? ummi kan duduk di rumah.so,memang all time boleh menyusukan baby.tapi ummi nak wat ebm juga untuk aufa dan baby.lagi satu,nak ajar adik aufa pakai botol.so,tak delah jadi kaki gayut macam kakaknya.sampai skang nak tido nak gayut.nipple pun dah pedih2 dah ni.dia dah biasa sebelum tido menyusu sampai terlelap.so,nipple ummi ni dah jadi cam puting dia lah.so,susah juga kalau jadi dua2 camtu kan? so,adik aufa nak bagi dia berdikari sikit.hehe.bagus tak alasan?

plus,if ummi ada commitment or nak dating dengan abi,nak shopping berduaan ke...boleh tinggalkan mereka dengan ebm.dulu susah nak tinggalkan aufa.sebab susu dia kat kita.and ummi pernah baca kat blog kak farah.if kita menyusukan baby secara direct dan pump lagi akan mengalakkan penghasilan lebih banyak susu.so..harap2 banyak susu ummi nanti.last reason,...ummi teringin sangat nak pump susu,nak wat ebm, dan teringin mempunyi breast pump....hehe.


ummi pilih Sytlo Mama Era Spectra All in one set.lengkap sume ade.ada offer lagi.sangat excited nak menyusukan baby.nak wat ebm for baby.ummi juga harap susu banyak nanti.insyaAllah, niat nak sambung beri aufa susu ibu semula.niat nak wat ebm banyak2 untuk anak-anak ummi.Ya Allah..semoga Kau permudahkan..



ummi dah beli botol susu avent.tapi berkenan pula kat botol susu MAM ni.selain ada ciri2 utama iaitu bpa free and anti colic.ade value added lain yg buatkannya unik.


puting dia lembut dan bentuk leper.agaknya nak buat serupa like mom's nipple.hehe.kat bawah botol boleh dibuka.senang nak basuh gitu.selain itu, bercorak2 pula.hehe.ada warna biru,pink,dan hijau.boleh dapatkan di
sarakids!.

tengah belek2,tibe2 abi kata beli benda ni sekali la.rupa2nya power inverter.so,nanti boleh pump juga dlm kereta.abi pun excited tau.abi kata bila travel sambil2 tu boleh pump.bila la tu abi nak bawak kami bercuti lagi?hehe.



apa aufa buat kat sarakids? masa ni ummi bagi dia main doll.dia suka tapi takut2.sebab kami tak pernah belikan dia doll.lagi, dia mengemas.turunkan barang2 dari rak.penatlah staff sarakids nak kemas.thanks to staffnya.baik layanannya even aufa sibuk mengemas.hehe.tak dapat jumpa kak farah.dia buat jualan di luar.buka booth di pnb kata staffnya.best pegi sarakids.makin maju. bangga tengok anak melayu dalam bisnes.
tahniah3x!



suka dapat duduk kat stereng.aufa dah pandai sebut car.ngeng..ngeng..ngeng!!! ^_^






aksi manja2 aufa dengan abi.suka ummi tengok dua beranak bila bermanja-manjaan gitu.^_^

9 comments:

MamaDamia a.k.a Haiza said...

wah tengok paper beg pink tu pun dah excited dah ni...tak berpeluang lagi nak jejak kaki ke sarakids tu...InsyaAllah nanti nak ajak hubby ke sana...

Seronok kakak aufa dapat jalan2 ye sayang...nanti dah ada adik lagi seronok main ye sayang :)

ibu_Arifa said...

wah..borong sakan US yer..bagus2.. masaih bersemangat nak teruskan BF adik aufa! i'm always sokong US tau..

botol MUM tu, kak min pun baru beli minggu lepas, warna biru..berkenan sgt tgk botol dan puting tu, balik2 Dalila xmo hisap pun susu yg di buat dalam tu..(akak plan..kalo dia mau minum susu FM (waktu siang je) nak lah ganti puasa..tp xjumpa lagu susu FM yg dia suka..kot dia xsuka kat botol-tu yg beli botol MUM tu aritu..) skrg botol tu dah masuk dlm kotak dia balik dah :(

ummimusa said...

eh..x faham nape US beli breast pump?

Ummi Salsabila said...

haiza>> seronok pi sarakids.mcm2 ada.kite pun bkn sng nak pi.kn ajak hubby baru smpi.

ibu arifa>>mesti2.Bf ttp BF.yg penting usaha.ada rezeki untuk mereka.tp if dah usaha,susu xde,terpaksalah redha kan.

maybe dalila blum biasa guna botol.aufa dulu lama ambik masa nak ajar pki botol.asik xnak jer.pastu lm skit,mnum sikit.tp xabis.skang br ok.

try belikan dalila suka yg berperisa mcm coklat or vanila.

ummimusa>> hehe.pelik ek..nape UM pelik yer? sebab2 nya dah tambah kat atas.hehe

Momma Mia said...

Slamat mengepam ummi. Kita pakat2 simpan stok byk2... caiyok2x!!

AshAnas said...

selamat ngepam odah... wah, semangat ya... abinya pun semangat skali... seronok la, happy2 sumenye...

nadnye said...

Selamat mengepam dan buat stok banyak2.. buat stok esp masa pantang
Susu tengah meriah..:P

nieda said...

happy breastfeeding k...bagus sebenarnya kita train baby guna botol. hehe..senang dan praktikal. Cam Humaira pun sama sampai sekarang reject guna botol..

Ummi Salsabila said...

momma mia>> kita sama2 ye kak..

ashanas>> tq.smgt dah ni.huhu

nadnye>> btol2.ms pantang boobies mcm belon kan.hehe

nieda>> tq.tulah,nak adik aufa train gune botol..