ads

Tuesday, April 27, 2010

Cara-cara menaikkan traffic website anda secara percuma

Hari ini nak share tentang nak promosikan website atau blog kita.senang cerita nak naikkan "traffic".Tambahan lagi, Ia percuma sahaja.Bila traffic naik, nuffnang pun akan menyumbang lebih banyak ke dalam account kita.hehe.Alhamdulillah.rezeki jangan di tolak,musuh jangan dicari.Bagi anda yang mempunyai website business,cara-cara ini bagus untuk promosikan perniagaan anda dan naikkan hasil jualan dengan menarik lebih ramai customers.InsyaAllah..

Cara-caranya:

1. Gunakan Free Viral kerana ianya PERCUMA.

Salah satu cara untuk menarik traffic kedalam website anda adalah menggunakan FreeViral. Klik di link ini.
Buat step 1 dan 2.

2. Daftar web anda di dalam search engine

Daftar website anda ke kedua-dua search engine pencari terbesar iaitu google dan yahoo, jika tidak website anda tidak akan dijumpai didalam engine pencari tersebut dan ia percuma. Sekiranya anda sudah memiliki website sendiri, ini tidak bermakna website anda akan tersenarai didalam google atau yahoo. Anda kena daftar dulu baru tersenarai. Disini saya berikan link untuk anda senaraikan website anda.
2.1 Daftar untuk Google. Klik disini
2.2 Daftar untuk Yahoo. Klik disini
2.3 Daftar untuk yang search engine yang lain. Klik disini

3. Gunakan facebook untuk mempromosikan perniagaan anda.

saya yakin ramai yang tahu cara ini dengan mempromosi link anda atau produk anda di facebook.



4.Masukkan gambar-gambar yang berkaitan.
(biasanya orang memang suka tengok gambar,kan? lebih tertarik,menarik,memang the bom! )

Edit atau rename gambar-gambar tersebut instead of 1_96345394 kepada keyword yang sesuai atau mungkin popular didalam carian di search engine.




pic from mr. google


Semoga harap memberi manfaat kepada semua dalam meningkatkan pendapatan secara online.InsyaAllah.Untuk lebih info dan belajar ilmu tentang internet marketing klik sini.

14 comments:

Momma Mia said...

Wah odah, best tips & info nih.. huhu sambil menanti masih sempat yer... baguih2... nnti bleh buat template 3 colum plak... hihi... cuba g blog mama Aqish ada bg tutorial... ingat dah bersalin... hihi kt plak yg lebih2 berdebar... ahakssss

ummumishkah said...

nice tips.. kena cuba nih.. :)

Anje a.k.a Mama_Aqish said...

tq for tips ni k...nanti nak try la...keep intouch k

nieda said...

thanks, sangat berguna ..

CikLilyPutih said...

nak ikut tips nie gak lah

nadnye said...

nak buat jugak..

[-suziey-] said...

good info la US..aah tang gbr tu ktia slalu xrename..ehhe

Putri_Aizat said...

tq for the tips...nak cube gak lah...

MeL MikaiL said...

good tips US ;)

basic said...

salam akak..eh mak cik..saya minta izin copy text n link eh...untuk post ni...

terima kasih kak...help me a lot...

nabil..

Ummi Salsabila said...

Momma Mia>> insy.nnt try wt 3column lak.bdebar2 ni kak..rs mmg da xlm lg ni..Ya Allah takutnya..

ummumishkah>> try jgn xtry..

Mama aqish>> wajib cuba mama aqish..

Lily putih>> bagus2..slmt mencuba..

nadnye>> buat jgn xbuat.hehe

suziey>> btol2.sumtimes agk mls kan nak rename..hehe

puteri aizat>> yeah,mari kita sama2 cuba!

Mel>>thanks!

basic>> boleh2..ur welcome,nabil..

Sharini aka Ummi Khayra said...

good tips raudhah... thanks ek... ni tgh menunggu hari ni kan? berdebar2 tak?

syakir said...

terima kasih..sudi berkongsi tips..

sazyu house said...

jemput ke blog saya. http://sazyuhouse.blogspot.com/