ads

Tuesday, April 13, 2010

Shopping at Ikano

Salam sayang semua.ini cerita last weekend kami.larat lagi berjalan sana sini mak buyung ni ya! selagi boleh outing, ummi 'on' saja.selagi belum deliver kan.nanti berpantang kena berkurung 44hari.sudah tahu macam mana rasanya.boring sungguh!.tak sabar kaki nak jejak tanah.hehe.


tujuan asal ke ikano,nak beli tilam untuk ummi.nanti kena 'berkampung' aka berpantang di bilik bawah.yelah,tidak boleh naik turun tangga.mak pun dah pesan.tapi macamlah ummi larat pun nak naik atas.hehe.

langkah kanan pula.kebetulan macy bedrooms tengah buat sale.dapatlah beli tilam dihajati with discount.Aussino pun tengah sale.up to 60%.rembat pillows dan bedding set sekali.berbaloi-berbaloi shopping camni.


then singgah ke crocs.puteri comel kami well behave je.tak usik pula kasut2 di rak.bila aufa nampak logo crocs (crocodile) ,dia kata barney!! barney!!.hehe.aufa suka tengok cermin.tersengeh2 senyum simpul depan cermin.kemudian,berjoget pula.^_^


yuken woven vs lily.sehati sejiwa.pilihan warna yang senada.kami mahu seiring dan sejalan selamanya ^_^. aufa? kesian tak dapat crocs.kasut clarks kamu masih boleh pakai lagi,sayang .^_^


leka bershopping.jam sudah 9.30pm.sesudahnya dinner simple, sandwich dan donat di dunkin donat saja.bila mahu balik.puteri comel kami ni beriya mahu tolak trolley.mahu tolak sendiri pula tu.


badan saya kecil tapi saya kuat tau! semangat berkobar-bobar yang penting.hehe.kelakar tengok aksi dia.orang lain pun dah gelak2kan dia.bila nak masuk kereta.mengamuklah.nak tolak lagi.nak alan..nak alan..nak alan..habislah,dia tak nak balik.hehe.ummi angkat masuk kereta terus menangis.nampaknya anak dara ni pun dah jadi "kaki berjalan" macam ummi dan abinya.next time kita jalan-jalan lagi ye sayang ^_^

6 comments:

Intan said...

Uish kuatnya aufa tolak strolley tu ye...haaa lepas nie boleh lah tlg tolak kan stroller adik aufa lak bila jenjalan nanti :D

Nadiah Sidek said...

hihi..kelakar la aufa ni. tak padan dgn kecik, ada hati nak tolak trolley sorg2 :D

ummiaisyah said...

cepat gak aufa dapat adik yek..moga semuanye selamat..

ibu_Arifa said...

huhu..mmg xkuasa bila ingt masa pantang tu..mmg lah 44 hari jer..tapi boring bila terkurung jer.. tu lah..sblm bersalin rajin sgt keluar/berjln2..

oo..cantik kasut US tu, saya pun dah 'mark' nak n\beli "olivia' jgk nnt..dapat voucher RM 20 aritu masa beli kasut Dalila..oo kasut aufa time raya aritu muat lagi yer.. bagusnyer..

mummy_adam said...

cantik nyer lily :)

Ummi Salsabila said...

intan>> bdk2 sume nk ikut pe kite wat kan kak.tp nnt xlela kasi sndiri tolak stroller adik.huhu.

nadiah>> bdn je kecik.tp kuat lak dia tolak trolley tuh.;p

ummiasyah>> aufa dpt adik pd umo 1thn 7bulan.insy..tq..:)

Ibuarifa>> skang selesa pki flat shoes je kan kak.da boyot terkedek2 nak kejar aufa pulak.hehe.

ada lg satu sy minat gk.warna striking.nk beli antara dua.last2,pilih lily.;)

mummy adam>> hehe.lily mmg cute!