ads

Tuesday, March 2, 2010

Babymoon Vacation at Bagan Lalang

Location : Pantai Bagan Lalang, Sepang

Date: 25 & 26 Feb 2010

Few months ago, ada cakap dengan abi.nak pi cuti kat pantai before deliver.i need a pre-baby vacation dan relax2 dulu before sleepless night bila dapat newborn baby.kene enjoy puas2.tak lama lagi nak jadi mom & dad of two..aduh,boleh handle ke dua anak pasni.huhu..then,lately bila mak buyung ni asik emosi tak stabil je.so, kenalah bawak pi cuti cepat2 sebelum meletop.haha.

But as usual, abi tak dapat cuti lama.abi suggest ke pantai timur.yelah,beautiful beach kan.dalam hati nak juga pekena keropok lekor losong nanti.tapi abi cuti hanya sehari.apakah? hehe.even me always free but my man always busy.at last,kami ke pantai bagan lalang.dekat je.tak pelah, dapat pijak pasir pantai & layan view pantai juga.aufa pun belum pernah ke pantai lagi.

Sampai bagan lalang dah gelap.jauh ke dalam juga bagan lalang ni.dah gelap tak nampak view.perut plak dah lapar.banyak pilihan restoren seafood di sini.

murah2 seafood kat sini.order macam2 sume skali rm55 je.leh makan puas2la.

aufa pun selera makan.asik cakap,fish..dap..dap..(sedap la tu) hehe.aufa mamam ikan stim with rice and carrot juice without ice.^_^

We stayed at Hotel Seri Malaysia.sume bilik standard family room.1 king bed & 1 single bed.rm160 je per nite with breastfast for 3.bukan lama pun le duk.esok dah kena check out.hehe.macam biasa aufa duk round the room.tekan2 remote tv and main hotel phone...heyo..heyo..heyo..


ready to sleep.mintak air.nak air...haush..haush..comel bangat bila dia sebut haus tuh! suka juga aufa pakai sleepwear camni.she looks like a baby..rindunyer..



then,the next day.after check out baru kami keluar berjalan2.aufa tak sempat mandi pool.sempat pose tepi pool je.then,pi jalan2 at sepang gold coast.cantik sgt.but,still under contruction.boleh jalan2 kat entrance je.


kat depan ade garden, restoran & information services.the deco was great.so,sempatlah kami berposing2.


family potret..kat sini petang2 baru happening.we went to market tepi2 pantai.we bought tikar,pillow, some food and drinks.


first time aufa berjalan atas pasir pantai.dia tengah balance her body tuh.hehe



bestnya angin kat pantai.nyaman je.sambil tuh pekena air kelapa fresh & sejuk.slurp!!! ada juga pasar basah berdekatan.if nak beli ikan,seafod fresh pun boleh.petang2 pun dorang still berniaga.coz kat sini kedai2 makan start bukak at 3pm smpi 1am.

this time still hot nak jalan2 kat tepi pantai.so,kami cari port bawah pokok.lepak2 and relax2 sambil angin pantai tiup sepoi2.nyamannya...


excited main pasir.first time for her.benda alah tu baru beli kat market tadi.but this time kaki belum pijak pasir betul2 lagi.belum pi main air lagi.tapi nampak laut.tengok orang mandi.dia cakap air..air..andi..andi..nampak je excited..

when first time bawak aufa jalan kat pasir.dia terus peluk kita.dia geli dengan pasir kot.coz kaki mendap & lembik bila jalan.haha.


then,bila bawak ke pantai.ni lah jadinya.dia takut dengan ombak.haha.melalak sekuat hati.aduyai..puas pujuk.dia takut juga.bila ombak datang & splash terus dia takut.lawaklah kakak ni..

huhu.pose from mak buyung kat pantai ofkos wajib.pregnancy bump at 29weeks+.my tummy really rasa dah besar & ke depan.adik tgh membesar nih.

abi & aufa.look at aufa.still takut tuh.asik cakap uh..uh..uh..bila ombak datang.nak inform yg dia takut la kot.

ummi & aufa.ummi punyalah excited.aufa buat muka cuak lagi.hehe.then,sempat buat castle tuk aufa.masa tuh dia oklah duk kat pasir.but,bila ajak pi kat ombak terus nangis.
At 5pm baru kami beransur balik.masuk je kereta aufa terus pengsan.penat sangat lah tu.So,thats all our short babymoon vacation.but,hope abi dapat cuti lama2 lak pasni.tapi tak tahulah bila.abi ada plan nak bawak mandi air terjun pula.Lama kami tak pi waterfall.kat mana yg best ek? watie ada pi gak,kat kalumpang kot namanya.InsyaAllah,if ada masa nanti sampai lah.

20 comments:

Intan said...

Sukenya tgk mummy peknen sorang nie...muka sweet je :) Bestnya jenjalan sempena "babymoon" he he :D

Aufa npk tinggi dah dia skrg ni ye US.

NURUL IZZA said...

adusss..adik aufa dh besyar..lawak tang aufa takut ombak.ekekek

p.s: lawala baju peknen..psst beli kt ne?

MamaDamia a.k.a Haiza said...

aufa ni sama macam Damia...first time bawak mandi laut dulu terus menjerit melalak menangis bila dengar bunyi ombak...tapi skang wah kalau mandi siap takmo naik lagi ...hehehe

uihh besarnya perut,silap2 si adik ni lagi besar dari kakak dia tu...mau kena buli kakak tu nanti..:P

Nadiah Sidek said...

hehe..beria-ia nak mandi pastu takut lak ye

fizamior said...

wow raudhah.. perut u dh besar...hikhik... comel giler aufa pakai sleep wear tuh... hihihihi.... oooo sepang goldcoast tu blm siap lg ekkk...

Izan Ishak said...

aufa takut dgn air laut tu sama cam twin masa kecik2 masa pi pantai mersing.
**aufa super duper cute pakai sleep wear tu...winduuu dgn zmn2 dia bby dulu ye...

Ina Hashim said...

salam ukhwah...comelnya aufa...dah nak dpt adik ye?jemput singgah ke blog akak...ada jualan runtuh CD utk aufa & baby baru nnti :)

Mrs. Adz said...

ayunye ibu mengandung ni..cantik la US masa prgnat..anak perempuan ke..hihiii

aufa dah bsrkan..makin cute..memang tul,aufa nampak tinggi..

Momma Mia said...

huhu bestnya babymoon vacation. Nice knowing u r doing fine & happy dear!!

Sronoknya Aufa!!

dila~noor said...

salam US,

bestnye babymoon..kelakarla tengok aufa takut2 pijak pasir pantai =)

zahra dah lame tak pkai sleeping suit mcm tu,asik pns je..sume jumper dah simpan..hehe

yatie chomeyl said...

berseri2 muka u time preggy. shantekkk sgt *wink wink*

UmiDAnisH said...

best nyer jenjalan.. wah.. aufa bina istana pasir ke tu?

~: UmmiNor:~ said...

best jugak gi bagan lalang ni ek? sy yg dok dekat pun x pernah terjah..e haruslah kena gi melawat lepas nih :P

Ummi Salsabila said...

Kak Intan>> tq kak.pray for u too.xlama lg insy dpt adik for arissa lak.

ala..short babymoon je kak.mana yg sempat pi.rindulah kat akak..

aufa makin meninggi je.

Izza>> dah besar kan.padat je rasa perut ni

akak pi kat scarlet,jj.berknan ke? hehe.izza pki lg comel.

Haiza>> agaknya dorang pelik first time tgk ombak.hopefully pasni if pi lg,xla tkut cmni lg.tanak naik terus mcm damia t.

hopefully adik besar..kakak kecik je.ssh naik.tp abisla if kakak kn buli t.:)

Ummi Salsabila said...

Nadiah>> excited je lebih.rupanya penakut.hehe.

fizamior>>aah,da obvious beso ni.cumil if tgk dorng pki sleepwear.cute mcm mia juga.aufa mantain kecik.tu yg still le pki baju bby.

gold coast lum siap.nnt da siap kite serbu ek.

Izan>>oh,aufa ade geng la ek..mule2 takut.huhu.mmg rindu ms bby dulu..:)

Ina hashim>>slm ukhuwah.insy..sy mmg tringin nak beli CD t.

Ummi Salsabila said...

Mrs Adz>> tq..xdela.bese je.ibu mgandong mmg gini.huhu.

at 1st scan nmpk girl,pastu latest scan nmpk boy.hehe.xsure la nk ckp.tunggu dia kua t ek..huhu

tq aunty.aufa da tall ek.yeyeye!

Momma Mia>>hehe.tq kak.asik emosi je mak buyung ni kan kak.

aufa mmg seronok,tak ingat tido pun.

Ummi Salsabila said...

dila Noor>> wslm.alhamduliillah.dpt spent quality time kejap with fmly.

jrg pkikan sleepwear gak.sbb dia mcm rimas kaki dia kn cover kot.hehe.tapi ummi dia suke buli pki gak.sbb cute sgt! hehe

yatie chomeyl>> ala..yatie dulu pun sama.chomeyl sgt ms preggy baby SN dulu..;p

Ummi Salsabila said...

Umi Danish>> alhamdulillah.seronok.aah,ummi ajar aufa buat istana pasir.:)

ummiNor>> aah,haruslah singgah.dah dkt tuh.if gold coast dah siap lela stay sane lak.so nice tmpat tu..

nadnye said...

last year pun ke bagan lalang tapi hotel tak available tapi mmg teruja nak pergi kalu Gold coast tu dah siap kan..

Sarah plak pantang jumpa air, beach, sand pool.. nak terjun jea :P

Aufa tentu seronok,bestkan babymoon ker familymoon :P

ummuabdullahsyaakir said...

Rajin US jln2 time preegy camni...nmpk berseri US.

Alahai ciannya Aufa takut nak masuk dlm air..huhu