ads

Friday, March 5, 2010

Update Sikit

Hari ini dah 30weeks and 4 days of pregnancy.insy next week saya check up for this month.hari ini kaki rasa sakit.bila nak bergerak pun rasa sakit.malam tadi cramp lagi.kena minum susu byk2 nmpknye.saya tak suka susu.tapi terpaksalah minum.minum tambah dengan milo.skang lak musim panas kan.bila preggy lak,kita asik berpeluh,panas je.badan ni asik berkepam je baunya.
cepat lenguh skang.cepat mengah.bila buat kerja rumah yang berdiri.saya buat kejap,pastu duduk,pastu sambung balik.kerja rumah plak tak pernah habis.kemas yang bawah,tingkat atas pula sudah berhabuk2.lagi besar rumah lagi banyak space nak kena kemas.sume bilik air kena kerap dibasuh juga.kat luar,rumput pula sudah panjang.daun kering terbang dari pokok jiran bertabur kat laman kita.abi kata,tak pe byk daun kena sapu,banyak rezeki datang nnt.tak masuk lagi urusan baju,urusan dapur.aduyai..kerja rumah mmg tak pernah abis.lagi ada si kecil aufa yang suka mengemas rumah.memang susah nak kemas je rumah ni.kita kemas,dia sepahkan.kita yang penat jadinya.abi kata, aufa ni badan je kecil,tapi kuat menyepah.haha.

kdg2 abi baik hati juga tolong kemas.abi pengemas orgnya.sakit mata tgk bersepah2 or kotor.bila ummi tak larat.abi kenalah tolongkan.tapi sambil tu,mulut membebel2 juga.penatnye,sakit kakila.berpeluh2 vacuum n mengemop.ummi just jwb,camtulah kite rasa penat kemas rumah setiap hari..hehe.

urusan homechores ni kena ade timetable juga.tapi nak ikut timetable bila badan tak larat camni mmg susahlah.
oklah, just update sikit.hari ni aufa tepat 17months.da setahun 5bulan.nanti ummi update developments aufa ye.

12 comments:

yatie chomeyl said...

jgn wat kije penat2 sgt US...take care of ur health dgn baby's health jugak ;)

PadNani~~{@ said...

salam US,

emm..biasala kan dear keje rumah mmg x pernah habis. Baru kemas satu tempat..tempat lain dah bersepah lagi;)xpela..US jgn paksa diri klu x boleh buat..hubby rajin nk tolongkan:)

moga dipermudahkan segala urusan US insyaAllah.
yeay.. Aufa makin big..dah nak jd kakak dia:)) mmuahs2

Nadiah Sidek said...

ms pregnant mmg la cepat letih..nak2 masa nak bersalin makin hampir. raudhah lg la..dgn aufanya lg, berganda2 la letihnya tu. aufa sama dgn safiyyah la..rajin 'mengemas' sampai umminya sakit mata tgk rmh sendiri..hehe..

ummuabdullahsyaakir said...

Salam US,alahai rajinnya US.klu dh sampai 3rd trimster ni rsanya kna kurangkn pergerakn n keja2,sbb buat tknana drh naik n US ceapt letih.Xpe buat sikt2 tapi selalu.

Moga adik Aufa mmbesar dgn sht smpi klahirn nnt..xsbr tggu..msti coomey mcm kakaknya juga ^_^

Intan said...

Sekejap je ye US dah masuk 30 minggu :)

Betul betul betul! Kerja rumah mmg tak pernah habis kan :D

~ ms julie ~ said...

suker baca blog raudhah nieh..selamat berkenalan dari ummi Muiz yerk..silalah jengah2 blog saya..;-)

Momma Mia said...

a'ah la US trimester 3 nih memang lg cabaran kan. apa pun take care tau. Kt pun g check up next week saturday. Skrg dah start check-up every 2 weeks

NURUL IZZA said...

sian akak..tp mmgla kan..nk jalan ke cepat betul mengah.plus, kalau duduk tu hubby yg kena tlg angkat.huhuhu

take care dear sis~~

NURUL IZZA said...

sian akak..tp mmgla kan..nk jalan ke cepat betul mengah.plus, kalau duduk tu hubby yg kena tlg angkat.huhuhu

take care dear sis~~

Ummi Salsabila said...

yatie>> orait..thanks :p

padnani>> if xlarat,besenye ku biar je.thn je mata ni.huhu.at last,hubbyla yg wat.;p.tq dear..

Nadiah>>tulah,xpdn tecik dorang ni kan.suke wat sepah..;)

Ummi Salsabila said...

UAS>> tula,dah tpakse buat.if kite xbuat,sape lg nak buatkan.tpaksela buat gak sikit2 kan.tp hubby pun kn la rajin tlg..;)
tq,for doa'.

Intan>>tula,cuak ni kak..tp xsaba.hehe.

xabis keje kita kan kak..:)umah nak kn sentiasa kms je.

Ms julie>> tq.okeh,nnt kite terjah blog u ye..

Ummi Salsabila said...

Momma mia>> mncabar tul..akak da dkt ek.bestnye kak..take care tau.

izza>> mcm org tua daj jdnya kan.lenguh jek.izza kecik,lela hubby izza dukung je.hehe.