ads

Wednesday, March 10, 2010

Aqiqah Dzakwan Hadi and Playing with baby Zahran

Salam Sayang semua.Dah berapa hari tak update blog ye.tidak boleh biar blog ini bersawang lama- lama.badan tak larat tak pe.blogging tetap blogging sebab jari tak lenguh bila menaip.hehe.
Baru- baru ini,aufa ziarah dan hadir ke majlis aqiqah dan cukur jambul baby dzakwan hadi.baby hadi ni anak kawan aka BFF ummi.So,tahniah kepada rizwana dan rahman for the 2nd baby..seronoknya dapat gomol dan cium newborn baby lagi.emm.wangi..yummy!! ^_^
tadaa.comelnye.pandai senyum tau.lupa pulak nak snap picture ibunya.hehe.baby hadi dah bam bam.baik je dia.aufa pun suka dapat tengok baby.dia excited point to and sebut baby baby baby..

jumpa kakak baby hadi, damia.sama tahun dengan aufa.wah,seronoknya damia dah dapat adik.tunggu turn aufa pula ye.ibu dia citer, damia tak kacau adik.pandai jaga adik lagi.^_^



Hah.ini cerita baby zahran datang rumah kita.main dengan kakak aufa.aufa dan zahran beza 5bulan je.first time jumpa zahran masa ziarah dalam pantang.kecik je dia masa kami visit dia.sekarang,dia dah bam bam sangat.so cute!!.geram tgk dia.ummi siap picit2 peluk dia.best! gebu!hehe.
zahran is 100% breasfeed baby.so,tak semestinya baby minum susu ibu kurus.zahran bam bam je.mama zahran,hanisah kata, ini pun dah turun sikit sebab dia dah aktif.susu mama zahran banyak lemak dan berkrim kot.hehe.ummi nak share entry shira sharing about breastfeeding cause underweight baby? (click kat link).lebih kurang camtulah tajuknya.entry itu tentang soal jawab bersama Dr. Balkees, paed di Hospital Pantai, Penang.thanks shira for sharing!


Gambar - gambar aufa with zahran.seronok main- main dengan zahran.hyper active juga zahran ni.mama dia pun slim dah jadinya.hehe.zahran & aufa dua2 kepala dua pusar.samalah kita!
Apa yang zahran main,semua aufa nak main juga.apa kat tangan zahran,itulah dia berkenan juga.wah,camne nak share toys dengan adik nanti ni.hehe.nampaknya kena ajar dia share barang dia pasni.



seronok ada kawan datang rumah main sama-sama.dapat socialize sikit aufa ni.if tak tengok muka ummi je hari-hari.hehe.mama nisah siap nyanyi2 lagi.best tau.asik dengar ummi nyanyi je.haha.so,mama nisah & zahran nanti datang lagi ye.^_^
p/s: kena pikir aktiviti baru untuk aufa.apa lagi ye selain coloring,reading,playing toys,tengok playhouse disney..^_^

8 comments:

nieda said...

comelnya baby..betul bau baby sangatlah wangi.takde perfume setanding bau baby..rindunya dgn bau baby..tak lama lagi US boleh cium bau baby puas2..take care k

Ummi Eisya said...

eii geramnya kat zahran tu..bam bam tul la..gebu kulit dia..aufa dah pandai kawan..lepas ni lagi best sebab tak lama lagi,aufa dah ade kawankan..mcm ne la aufa layan adik dia nanti..hihii

p/s-wajah baru lagi..cantik2

Nadiah Sidek said...

bam bam sungguh zahran! geram je tgk isinya tu..

Elyn said...

seronok tengok bebudak ramai2 camni.....

fARahAnNa biNTi rAhmaN said...

jomlah join giveaway kite...
http://mybaby-farisha.blogspot.com/2010/03/sticky-mode-giveaway-birthday-present.html

fizamior said...

aufa dah ready nak dapat adik... hikhikhik...

Ummi Salsabila said...

nieda>> btol2.sdp sgt bau baby.semerbak wangi tiada tandingan.:)

insy,doakan kami ye.

ummi eisya>> mmg sgt gebu.geram rs nak geget2 pun ada.

aufa blum pandai beralah.tapi dia xpandai buli la.tgk la nnt cmne.hehe.

p/s: tq..tuka mood baru :)

Ummi Salsabila said...

Nadiah>> geram kan kak.BF je tuh.bam bam gak..:)

Elyn>> mmg seronok.mcm2 aksi2..:p

farahanna>>insyaAllah yer..tq..

fizamior>> kena ajar skit2..dia ok plak bila kita dukung & main dgn baby lain.okla kot.takut dia tkejut plak nnt ada org baru.hehe