ads

Thursday, January 28, 2010

Satu hari tanpa Aufa

Citer Sabtu lepas.terpaksa dipospone sebab priority given to MBP 1st Gathering dulu.hehe.Sabtu lepas, 23 Jan 2010 Ummi & Abi ada seminar pakar affliate bersama Zamri Nanyan di Hotel Quality ,Kuala Lumpur.

budak busyuk shomots belum mandi


So,Aufa kami tinggalkan di rumah neneknya di Klang.Kira ni 1st time ummi tinggalkan aufa agak lama.seminar tu abis pukul 6pm.mana pernah berpisah lama2 dgn aufa.Dulu Aufa kan minum susu cafe bergerak.hehe.Kebetulan nenek aufa outstation pula.Tapi atuk ada.so, mak2 saudara & bapa saudara aufa la jaga dia.mama cik dia sanggup amik tiket bas nak jaga aufa punya pasal.

just two of us..
Pagi2 siapkan food aufa.Then,terus hantar dia.Dalam hati risau juga. Risau dorang tak leh handle aufa yang manja yg amat tu.nak dilayan je.tapi tak pelah, ada ramai boleh layan dia sorang.


Sir Zamri Nanyan & Sir Patric Chan
Seminar stat dari 9 am-6pm.Ummi baru nak tuntut ilmu affliate nih.anyway,bukan mudah.perlukan ilmu yg banyak & usaha yg berterusan.but,ofkos modal pun perlu juga.Sir Patric Chan is an international internet marketer and a millionaire.kagum dgn dia.even tak belajar tinggi.tapi skang dia sudah bebas kewangan & bebas masa.boleh beli apa saja yang dia nak,melancong seluruh dunia & dan paling best dia ada banyak masa with her wife & kids.so heaven!! semua org impikan camtu juga.if dia cuti pun,duit tetap masyuk..kayo kayo..kayo..itulah kuasa biz internet!!



Sepanjang seminar, ummi asik teringatkan aufa.tapi best juga berdua je dgn Abi.Tanpa gangguan & amukan si kecil.lega rasanya.macam bebas pula.tapi bila dah jadi mak ni.tetap ada bonding dgn anak.asik teringat je.tak sama mcm dulu.pikir diri sendiri je.hihi.






Abi kata,sekali sekala kena tinggalkan aufa juga.baru dia tak manja sgt.tapi ummi asik teringat kat dia.selang bape jam mesti sms mama cik.tanya aufa camne,aufa buat apa. Bila rest time, ummi call mama cik lagi.Mama cik kata dia good girl.tak nangis pun.elok je makan banyak & minum susu pun banyak.berjalan round rumah sambil menyanyi2 la.pastu tidur lama juga.tak cari nenen pun bila nak tido.hehe.Mama cik kata bila buat kerja.dia ok je duduk kat sofa tgk TV sorang2.aik,baiknya dia.pelik ummi.huhu.

rindu kat kakak aufa.tgk pic dia kat blog.huhu


Bila seminar dah abis.Abi ajak singgah jap umah MIL di Kg Pandan.Lagipun Aufa ok je.ummi je risau lebih2. Bila ummi call mama cik, dia kata aufa tgh leka main.relax & happy je.tak cari ummi dia pun.tak nakal.well behave je.tup tup tup..dalam pukul 9pm baru bertolak nak pi amik aufa.

Ummi pun punyalah tak sabar nak amik aufa.bila sampai Pak Lang aufa tgh dukung dia.dia leh wat tak kenal je dgn ummi!. salam pun tak nak ok.amboi,baru tinggal sehari dah lupa ummi.haha

Bila ummi dukung aufa.dia tak nak.nak turun pi kat mama cik dia.ikut je mama cik dia.hello,ini ummi awaklah!!! saba jelah.dia dah tak kenal ummi....buat tak tahu je dgn ummi.Abi gelakkan ummi je :(

La..La..La..La..La...sambil lidah tersentil2.haha


Amboi,ummi tgk bukan main happy lagi anak dara nih main & menyanyi2.dengan atuk pun dia dah tak takut.mesra gitu.bagus juga bila tinggalkan aufa lagi camni.baru dia nak dengan orang lain.Tapi sedih juga bila aufa tak kenal ummi pula! geram betul budak tonet ni!



sape suruh tinggalkan aufa.aufa tak mo kat ummi dah!
Mama cik rekod aktiviti aufa.bukan main happy.mak su dia pun rajin melayan.ada video dia menyanyi2la.joget la.lawak btol! pastu peel baru aufa dpt ialah pakai sunglass sambil menyanyi2 la la la..mak2 sedara dia lah ajar ni.haha.ni sempat rekod video minah tecik bergaya with sunglass.:)
video

Bila nak balik baru dia nak kat ummi.baru ingat ummi.huhu.suspen je budak ni. pastu malam tu nak tido tibe2 dia merengek cari nenen.hehe.baru dengar dia nangis.dah start balik manja plus mengada2 dia.hehe.

Baru ummi tahu, aufa manja bila dgn ummi je.amboi.biasa dia! hehe.mama cik kata best jaga aufa.mama su pun seronok main dgn aufa.oklah,nanti ummi nak pi dating boleh tinggalkan aufa lagi.hehe

24 comments:

Intan said...

Sweet sgt gambar US yg amik kat toilet tu :D I likeee!

Ha ha, aufa tak kenal ummi ye...tu lah tak bawak dia lg, kan dia dah majuksss :)

Tapi bila nak nenen dok cari balik ummi dia ye sayang...ekeke :D

Confession of a Coffeeholic Mama-Miya said...

wah nampak berseri with the bumb..buat i rasa jealous lak..teringin nak pregnant lak..

NURUL IZZA said...

kak..how sweetttt..

penah sekali nurse suh iza tinggal Iman kt org lain spy iman leh get long dgn sume org tapi ish xnakla..satg dia buat papae kt iman naya..hihi

p.s: aufa tome je dgn gigi dia..akak..lawala akak pregnant..berseri gitu..hiksss *kealous mode* heheh

Mrs. Adz said...

ala sweetnya video tu..tengok pic aufa ni ngan eisya,doa dok sibuk nak spec mata dia lak,nengok aufa pakai..hihii

sweet gak pic US tu..nak jugak la..hihii

ibu_arifa said...

lawanyer hot mama nih..makin berseri2 lah skrg. Aufa dah merajuk dhn US ker tu? hahaha.. lawak lah Aufa nih. jgn merajuk lama2 tau Aufa, ummi ada 'saing' tu..hihihi

Nadiah Sidek said...

aufa tau ummi ngan abi dia ada keje..sebab tu well behave je. dia tak nak 'kawan' dengan ummi dia masa ummi dia nak amik dia sebab tunjuk protes kot. lambat sangat datang amik! :D

nieda said...

aufa dah besar, dah independent dia. kita as a parent jer yg risau kan??

Momma Mia said...

suka gambar dlb toilet tuh... Sweet jer. US nampak lain ler tanpa kaca mata.. ayu julita huhu...

ieee geram tgk Aufa dgn spec itam tuh... comei2x

MamaDamia a.k.a Haiza said...

memang anak ni macam tu perangai dia bila dengan ibu dia,tapi bila ibu dia takda depan mata,actually diorang ni boleh je behave perangai tu.Sama jek macam Damia tu,kalau Mama dia ni ada kat umah,memang dia nak mama dia ni ngadap jek muka dia...hehehe

serius la memang comei lote Raudhah ni bila tak pakai spek(pakai spek pun comei gak)...huhuhu tu yang turun kat Aufa tu kecomelan ummi dia

nadnye said...

comelnya mama aufa nie..berseri2 bila pregnant.
Biasala budak2 ngan parents nya manja terlebih ckit..nak perhatian especially bila nak dapat adik baru

Aufa bukan main ngan spek bsar:P

ummuabdullahsyaakir said...

Salam US,moga sht n ceria selalu bersama2 family tersyg..rindunya dgn US,dh lma tak dtg sini..tup2 Aufa dh ada adik ye...tahniah yea US..

Hehe rsa cmburu n sedih,kn bila ank tak nk dgn kita?Oklah tu US,Aufa behave sbb tau tak sushkn makcik pkciuknya.

kiss utk Aufa COMEL YEA ^_^

ummuabdullahsyaakir said...

Eh baru perasan,headre dah baru yea..

US,suka tgk pic US dgn baby inside...berseri.

Ummi Salsabila said...

Intan>> Tq for compliments.:)
majuks xnak kat ummi terus.dasyat sungguh.hihi.tp blk cr nenen juga.:)

Ummi Salsabila said...

Mama Miya>> tq..jom preggy..miya pun nak adik tu.:)

Ummi Salsabila said...

Izza >> xpe tinggalkan kat org yg kite kenal or pcaya.bg can kat mak ayah berdua2an jap.haha.

tq for compliments..preggy time harus di nikmati..hikhikhik.

Ummi Salsabila said...

Mrs Adz>> farah,aufa dulu xsuka pki spek.nak belikan spek tp dia xsuka.ni makcik2 dia aja.terus intersted plak!

jom2..bg eisya adik.eisya dah besar da tu..:)

Ummi Salsabila said...

Ibu arifa >> tq kak min.aah,sabo je aufa ni.boleh wat xkenal je.sedih la umminya..huhu

Ummi Salsabila said...

Nadiah Sidek>> aah ek.da kul 10mlm br dtg.hover ummi ni.lama sgt tinggalkan aufa.huhu

Ummi Salsabila said...

nieda>> kita je risau.tp dia ok je.

Ummi Salsabila said...

Momma Mia>> kite mmg xsuke pki spect kak.tp terpaksa.hehe.

Tq for compliments aunty.muahs!!

Ummi Salsabila said...

Haiza>> btol2.psychology budak kan.bile ngan kita jd manjos.haha.

tq for compliments..malu i.hehehe

Ummi Salsabila said...

nadnye>> tq kak for compliments..bdk2 mmg cmtu kan kak.

spek org beso dia pki.hehe

Ummi Salsabila said...

ummuabdullahsyakir>> header tu da lame da.:)

tq for wish.kite lak yg sedih bile dia xnak kt kita.

Farah said...

US cantik la maxi hijau tu..mane beli?ekekkee serious i memang tgh carik maxi macam tu jugak tp yang jumpe semuanye tidak berlengan