ads

Monday, January 25, 2010

MBP 1st Anniversary Gathering

curi pic ni from azza.nak gak letak pic ni.thanks!!


Pagi Ahad,24 jan 2010 kami ke MBP Gathering bertempat di Taman Tasik Shah Alam.hari sabtu whole day tak duk umah.dari pagi smpi pukul 11mlm baru balik.memang letih juga.tapi semangat nak pi gather2 gak.After subuh.kelam kelibut goreng nugget & sosej.hehe.menu express je.pastu,kejutkan aufa & siapkan terus.nasib bek dia tak cranky bgn pagi2.mana biasa cik kak tonet ni bgn awal.hehe.


muka budak kena bangun pagi.



Abi kerja.oh,husband saya memang kerja setiap hari.So,he just dropped me and aufa before go to work .em..terpaksalah..jadi single mom.sob sob sob.jeles btol bila semua dtg dgn hubby masing2.We arrived around 8am.Masa tu the committee tgh do the preparation.Yang ummi kenal yg dah ada masa tu, Ummi Khayra, Hanz, & kak ros.Aufa pun dapat main dengan khayra.khayra pandai berkawan.look,dia pegang tgn aufa.hehe.

sama petite,sama comel.hehe


I LOVE YOU..





berdua je dgn aufa.

Before start the program, duk layan aufa jalan2 round taman.bila kaki dah lenguh cari port nak landing.ada tikar kosong kat bwh pokok sebelah je dgn tmpt jiji.tak tahu sape the owner.thanks sbb bg tumpang bersantai2 smpi the end of event.ummi tak bawak tikar sbb ummi takde tikar.huhu.cuaca redup.tapi tak berangin.agak berpeluh2 jugalah kami.duk berkipas2 je.


Pastu dlm 9.30am start acara makan2.food semua sedap2.macam2 ada.dua kali tambah.kalau nak diikutkan nak rasa yang lain pula.tapi perut dah sempit.hehe.makan macaroni goreng,ayam panggang with potato & carrot (seroiusly yummy! siapa yg bwk ek?boleh minta resepi.) ,fruit salad and cheese tart.yummylicious!



wif cute mommy, ummi khayra.kak nini is one of the committee. wif farah & afif .farah is really slim & tall.


Pas makan,start acara game.semua menarik tapi ummi satu pun tak join.rugi rasanya.mak buyung ni just lepak2 and chit chat di bawah pokok.huhu.Seronok jumpa my blogger frens.ada several yg pernah jumpa like momma mia,ummi khayra,farah,azza,watie, hanz,mommy lyna.yg lain ni kira ni 1st time jumpa face to face.macam jiey,mel,haiza,jiji, isabelle,kak fid & little mama.sape lagi ek? sorry if lupa mention.ada juga few new bloggers yg ummi baru sempat berkenalan like nia,Tifa & juan.anyway,seronok dapat dpt berchit chat.


group santai2 mak2 blogger

wif momma mia.seronok dpt jumpa the cheeky mia!


leka belek buku

Nasib baik aufa tak cranky sgt.elok je leka main2 kat tikar.lepak2 dgn damia bam2.geram aunty tau.so,taklah jenuh ummi nak layan.tapi boleh dia melalak keluar air hidung sume masa ummi tinggalkan nak amik food.tgk2 husband farah dah dukung dia.haha.malu je anak sapa ni?aufa mmg camtula.tak boleh kena tinggal.tgk afif relax je bila daddy & mommy dia tinggalkan.good boyla..farah kata,dia mmg dah biasa kena tinggal.tergelak dibuatnya.hehe.



we've so much fun!!!!

the vogue preggy mommies.watie,me & kak alin.^_^
wif haiza.aktif btol damia yer
wif hot mommy,Mel & Mika


wif momma mia,haiza and ummi khayra and our daughters

Lama juga ummi duk lepak2 kat situ.borak2 je dgn bloggers mommy.dpt jumpa anak2 masing2 gak.before ni tgk dlm blog je.dpt jupe ian yg sweet & friendly mcm maknya juga.betul tak jiey? hihi.dpt jupe the real mika.active betul dia.nasib baik daddynya ada nak melayan.ummi sempat gak berchit chat dgn geng mak buyung esp watie,momma mia and azza psl the coming baby msg2 & preparation nak bersalin nanti.pastu ada sesi photography beramai2.best! pastu sesi bg hadiah & lucky draw.dlm kul 12 the event officially abis.bila berkemas,sempat tapau nasi goreng,nasi lemak & carrot cake.huhu.


Sementara tunggu abi dtg pick up.ummi duk melayan aufa jalan round taman & main at playground.oh,penat betul.tibe2 si tonet ni active dan tak nak duduk even sekejap pun.dlm 12.30 abi smpai.masuk je kereta terus aufa pengsan.penat sangat la tu.ummi pun dah sakit2 badan melayan dia.huhu.

aufa tgh berusaha panjat slide

Overall, MBP memang best! congrats to MBP & all the committee yg tungkus lumus handle this event .bila semua dah blk.dorang still kena kms & bersihkan tmpt tu tau.well done for this successful event.thanks gak too the sponsorship and doorgifts.mcm2 ada.ada ramai lagi bloggers len yg ummi tak kenal.maybe pasni kita boleh berkenalan dlm blog pula.Anyway,nice to meeting you all! looking foward too see all of you again.:)

34 comments:

Mama_Aqish said...

HU..HU..KITER TAK SEMPAT NAK BERGAMBO EK...

PadNani~~{@ said...

wah..bestnye aufa n ummi jumpa kawan2 blogger:)

wish to meet aufa n ummi one day!:)

Nadiah Sidek said...

wah..raudhah gi jugak ye? bestnya dapat gi gathering

ezan said...

ezan nampak la aufa yang cute tu ngan umminya.. tp agak segan nk tegur... hehehe.. sorry. maybe kalo kita jumpa lagi leh sembang2.. :)

NURUL IZZA said...

ala..nk jumpa kak nini..;(

ibu_arifa said...

wah..sedihnyer tak leh nak join. kalo tak leh jumpa US dan Aufa kan.

ramai jugak yg turun yer hari tu yer.. syoknyer US dapat jumpa Jiey dan Ian, Mel dan Mika, UK dan Khayra serta Kak ros dan Izzah kat sana hari tu..makin rapatlah pasni :D di alam blogging ni nnt.

Mrs. Adz said...

bestnye..dapat jumpa semua kenalan barukan..dari alam maya menjadi realiti..

aufa makin cute sjak nak jadi kakak ni..nampak dah besar dah..

treasurekeeper said...

wah seronoknye..rugi saya tak dpt pegi...best je tgk mommies yg cun2 & cute babies :)

-hajar

Hanz said...

X sempat nak sembang2 & santai2 ngan korang atas tikar tu...

nadnye said...

seronoknya.. dapat jumpa in person..
wish I were there

Ummi Salsabila said...

Mama Aqish>> mama aqish ada ke? soryyy..kite xperasan.xberjln2.duk bwh pokok je kejenye.hehe

Ummi Salsabila said...

Padnani>> mmg best.wish to meet u t& hafiy too!

Ummi Salsabila said...

Nadiah>> pegi jugak.mmg best!

Ummi Salsabila said...

ezan>> aalaaaaa..yeke ezan.US xperasan ezan la tu.nape xtego...hihi.

Ummi Salsabila said...

Izza>> aik nak jupe kak nini sorang je.kak nini cute je mcm izza jugak.:)

Ummi Salsabila said...

ibu arifa>> blum ada rezeki kite jumpa lg kan.xpe2.insyaAllah.one day nanti.best jupe dorang.sume happy2!:)

Ummi Salsabila said...

Mrs Adz>> yup,sllu jupe dlm blog je.ni jupe in person lak.:)

Ummi Salsabila said...

Hajar>> next if ada gather2.kita jupe lak ek.

Ummi Salsabila said...

Hanz>> sempat kejap je.ms tgh makan.xsempat snap ur pic.rugi2..xdpt bergambo dgn gojes mom like u.:)

Ummi Salsabila said...

Nadnye>> aah,bile ek dpt jupe akak & anak2 pula..:)

Momma Mia said...

US, ampun la masa balik tuh tak jumpa. Hihi sibuk menapau mknan... pastu tgk kat tikar ajaib kita dah takde US... anyway, nice jumpa US semula. lama gak kt tak jumpa ek... last masa sarakids open day kan??

Take care tau!! mmmuaahhhss to Aufa

Mad About Everthing said...

ermm sorry tak sempat nak borak2
ek?
busy menguruskan games utk everybody..
anyway nice knowing u..

Farah said...

hahaha memang tak tahan nengok muka si aufa nangis time tu..sedih btul die kena tinggal..anyway bess sgt dapat jumpe u US..lenkali ade event camni leh jumpe lagi.

unlisted_one said...

hi dear!! nice knowing u too! i add ur link ya.

Cheers!

nia

Intan said...

Best nya...hu hu.

Den tak dapek join. Seronok tgk khyara dan aufa berpegangan tgn...kalo arissa ada leh geng2 ngan diorang berdua ;)

Lagi best tgk group mak2 buyung...so comellllsss!

ummumishkah said...

Memang happening!
ak dapat join as bro joe ada urusan.. moga dapat ketemu juga satu ketika! :)

Ummi Salsabila said...

Momma Mia>> kite pun tapau juga.hihi.bile kite le jupe lg ek.mybe pas mia dpt adik kot..:)

Ummi Salsabila said...

Lily>> owh,phm.u r great committe.boleh knl dlm blog pula.nice to mmet u!

Ummi Salsabila said...

Farah>. tulah.byk manjosss kan.afif relax je..

Ummi Salsabila said...

Nia>. nice meet u too!

Ummi Salsabila said...

Intan>> if arissa ade lg best kan.insy,next time kite jupe k.

ummummishkah>>teringin juga nk jupe akk n anak2.insy..

ummuabdullahsyaakir said...

SEronknya dpt jumpa ramai2 camni...eem bila UAS dapt jumpa2 camni agknya?Huhu

Moga dpt jumpa US satu hari nnt ye^_^

蛋餅不加蔥Amber said...

徵信社,徵信,徵信,徵信社,外遇,尋人,徵信公司,徵信,抓姦,徵信,徵信社,徵信,抓姦,抓姦,外遇,尋人,徵信公司,徵信,徵信,徵信社,徵信社,徵信,徵信社,徵信,外遇,尋人,徵信公司,徵信社,抓姦,徵信,外遇,徵信社,,徵信,徵信社,徵信,徵信社,徵信,徵信,徵信社,徵信社,徵信,徵信社,徵信,徵信社,徵信,徵信社,徵信,外遇,尋人,徵信公司,徵信,徵信社,徵信社,徵信,錄音,背叛,商標,商標,GPS,離婚

日月神教-任我行 said...

AV,無碼,a片免費看,自拍貼圖,伊莉,微風論壇,成人聊天室,成人電影,成人文學,成人貼圖區,成人網站,一葉情貼圖片區,色情漫畫,言情小說,情色論壇,臺灣情色網,色情影片,色情,成人影城,080視訊聊天室,a片,A漫,h漫,麗的色遊戲,同志色教館,AV女優,SEX,咆哮小老鼠,85cc免費影片,正妹牆,ut聊天室,豆豆聊天室,聊天室,情色小說,aio,成人,微風成人,做愛,成人貼圖,18成人,嘟嘟成人網,aio交友愛情館,情色文學,色情小說,色情網站,情色,A片下載,嘟嘟情人色網,成人影片,成人圖片,成人文章,成人小說,成人漫畫,視訊聊天室,性愛,性感影片,正妹,聊天室,
情色論壇