ads

Thursday, January 14, 2010

Oh..My Tummy ^_^

my pregnancy dah masuk 23 weeks and 4 days.perut pun sudah memboyot.cepat je rasa masa berlalu.few months to go!. fuh..fuh..berdebar2..im just started getting cramp sana sini.aduh sakit bangat! berdiri dan berjalan lama2 pun mak cik dah tak larat.hehe.

pagi tadi pi check up.alhamdulillah baby sihat walafiat.berat baby dah 600g.kali ini doc jangkakan bersalin pada 13 mei 2010.tapi doc kata uri macam turun sedikit.if dlm 30weeks++ nanti uri tak naik.maybe kena bersalin ceaser.tapi kdg2 bila kandungan dah besar.selalunya uri akan naik balik.cuaknya.kawan2 ummi yang disayangi semua..doakan ummi and baby selamat semasa bersalin nanti ye..

result ujian darah ritu sume normal.tapi tekanan darah ummi still rendah.so,doc suh minum air garam.1st time minum.aduh..pastu timbang berat badan.57kg! siap doc tulis besar2 dengan pen merah kat kad appoinment.naik 5kg!.doc kata banyak sgt naik ni.argh...diriku obes! patutlah seluar semua dah sempit.hehe.hubby pun dah gelakkan part belakang tu dah besar.sabo jela.hehe.so,doc suh datang lagi nanti.kena puasa and minum air gula plak.aduh..mcm2 air kena minum.1st time gak kes camni.masa preggie aufa dulu sume ok je.normal je.ummi tanya doc nape tekanan rendah? kena mkn apa? pelik juga.doc suruh eat healthy,minum air byk2, & makan ikan bilis.hehehe.

bawah ni gambar mak buyong.hehe.sikit2 makin membesar my belly bump.boleh nampak part lain pun ikut membesar.pipi pun dah chubby.^_^
pregnancy bump at 16 weeks+


pregnancy bump at 20 weeks +


pregnancy bump at 23 weeks

okey,weekend ni nak serbu maternity shop! la ni nak tengok kedai online dulu.any suggestions shop? ^_^

21 comments:

Intan said...

US dear, wlupon berat naik tapi still maintain cumels what ;)

Intan doakan agar US selamat bersalin dan di anugerahkan bb yg sihat...amin :)

Mrs. Adz said...

makin comel je nengok..tak ade la besar sangat tu..cuma nampak tang pipi je..hihii

Moga US dan baby selamat k..take care

Momma Mia said...

Wow dah 57KG. Momma last checkup 58KG. sejak masuk 2nd trrimester ni tetiba belly membesao dgn cepatnya... memang anak ke-2 nih terasa sket bezanya dgn yg pertama kan...

Semoga Allah akan permudahkan segala urusan bersalin utk US nnti. Amin!!

meternity online shop.
1. http://www.danitamaternity.com/
2. http://mumdreams.com.my/onlinebutik/

Confession of a Coffeeholic Mama-Miya said...

wah wah..dah nampak boyot dah..jaga diri tau.

hopefully nnt bersalin sama birthday dgn miya..5th may..:D. i dulu EDD 14th May.

nieda said...

takpe berat naik pun nampak comel..berseri2 muka org mengandung ni..
hopefully bersalin sama dgn Humaira 10 mei, jatuh hari ibu..hehe tak kisahla bila2 pun janji semuanya selamat kan..

fizamior said...

raudah sayang... i dulu naik samapai 24kg!!!! huwaaaaaa!!!!!!

Sharini aka Ummi Khayra said...

tak nampak gemuk pun... ok je tu.. maintain... :)

Makan bende berkhasiat.. jaga diri elok2... akak doakan semuanya selamat...

Eh, dah tau baby gurl ke boy? :D

Nadiah Sidek said...

tak nmpk gemuk pun raudhah. normal je macam mak buyung yg lain..hehe. apa pun, semoga selamat semuanya nanti..

ummimusa said...

ala jgn risau pasal uri tu, your doc should NOT have scared you with such statements. GP ke gynae? doa byk2 & amalkan doa2 yg ma'thur sbg amalan sehari2, it's gonna be alright! insyaAllah

Farah said...

hehe mak buyung yang comel!

take care ok

MeL said...

US jgn risau k. Insyaallah uri tu naik balik nanti. my sis pun sama anak dia yg bongsu. doc pun kata ada possibilities utk caesar klu uri xnaik but alhamdulillah lg 2minggu nk bersalin uri dia naik tp dia induce. anak2 dia sume induce. dun worry k US, byk2 berdoa..57kg at 6months kira okeylah tu. i dulu da 63kg at 6mnths huhu..

NURUL IZZA said...

waaa comey pe..org kata nak uri naik, selalu sujud. xtaula mcm ne.iza xpenah gini (ceee mcmla dh pregnant 10 org).

iza prenant last paling berat 60 kg.heheh berat kan.kalau kt sini kan akak, doc suh sgt berat bertambah.kalau akak duk sini, timbang brat 57 kg tu..dia akan ckp..good job!! that is what we want.sebab tu sini org pregngie naiknye smpi 100 kg! xcaya?? meh sini.iza je yg kecit comey pregnant.hahahah

iza rs air gula tu sbb nak test diabetes.kan.iza hr tu mcm tu tapi iza pya gula..hah bwh garisan.org lain sume atas garisan.ekekek

kalau setiap kali g jumpa midwife, dia mesti ceh heartbeat kan, bila cek..bby mesti kick dia.selalu dia gelak.sebabnya terus nampak gerakan baby.kalau org lain..dia kena carik dulu bby.sebab byk lemak.hohoho..

isk.rindula time pregnant.bila nk pegnant ni.wakakak iman xsetahun pon lg ni..ngade plak..

PadNani~~{@ said...

ei..sweetnye preggie ummi nih..soo comell:)

emm..ikut advice doc ya..hope everythin gonna b ok buat US n baby! x sabarnya nk tgk baby US..sure Aufa pun sama x sabarkan:)
take care dear!

Dayah said...

57kg...sama la..but next week saya mungkin lebih skit kot at 24weeks..

suke sgt tgk US dlm baju pruple tu

Ummi Salsabila said...

Intan>> tq for the pray,kak amin..:)

Mrs Adz>> pipi dah terkeluar kan.hehe.tq..

Momma Mia>> aahla kan.yg ni mmg lain.ms aufa dulu asik mabuk je.yg ni tak lak.tp tekanan drh plak rendah.n perut besar skit.len preggy, len experiencenya kan..

tq kak.for info.US th yg mumdreams tu je.tp yg bkenan sume da bis.

Ummi Salsabila said...

mama miya>> tq dear..amin.

wah,ok gak lahir 5 may.cun tu besday miya.

nieda>> tq..wah,besday humaira lg special.on mother's day.:)

fiza>> yeke yang? i pun takut ni..hope nnt boleh slim blk.u pun da slim da skng.

Ummi Salsabila said...

Kak Ninie>> naik sikitla kak.hehe.

xtahu lg girl ke boy.bby nak bg suprise kot.:)

Nadiah>> tq kak nad for the dua.normalla membesar sbgi mak buyong kan.hehe

Ummi Salsabila said...

ummimusa>> tq.gynae.dia suh makesure xde bleeding je.hopefully xde pape kan.insy

Farah>> tq farah :)

Ummi Salsabila said...

Mel>>tq mel.lega i.hopefully nnt uri naik blk.doc tu yg wat i riso.mybe coz berat naik mendadak sgt kot.normally naik 2-3kg a month.

pssss.tp u skang da slim blk da..:)

Ummi Salsabila said...

iza>> izza mmg kecik je.skang pun mantain kecik je kan.hehe.

aah,air gula tu tuk test diabetes.sbb brt naik byk.

preggy mmg best.hehe.tunggu iman besau skit ek.

Padnani>> tq nani.wink wink ^_^

xsaba nak bg adik kat aufa.nnt ada kwn dia nak main2.:)

Dayah>> sama ek dayah.normal la berat tu kan.hehe.tq..:)

日月神教-任我行 said...

AV,無碼,a片免費看,自拍貼圖,伊莉,微風論壇,成人聊天室,成人電影,成人文學,成人貼圖區,成人網站,一葉情貼圖片區,色情漫畫,言情小說,情色論壇,臺灣情色網,色情影片,色情,成人影城,080視訊聊天室,a片,A漫,h漫,麗的色遊戲,同志色教館,AV女優,SEX,咆哮小老鼠,85cc免費影片,正妹牆,ut聊天室,豆豆聊天室,聊天室,情色小說,aio,成人,微風成人,做愛,成人貼圖,18成人,嘟嘟成人網,aio交友愛情館,情色文學,色情小說,色情網站,情色,A片下載,嘟嘟情人色網,成人影片,成人圖片,成人文章,成人小說,成人漫畫,視訊聊天室,性愛,性感影片,正妹,聊天室,
情色論壇