ads

Monday, January 11, 2010

KL Bird Park, Lake Garden

BID..BID..BID..itulah yang aufa sebut bila nampak bird.memang tak sama.hehe.aufa suka buat bunyi bird, CIP..CIP..CIP..CIP sambil tangan tunjuk bird.Geram ummi! Salah satu feveret book aufa ialah Allah makes bird.Aufa kenal bird from that book.Sebelum tidur aufa suka baca buku tu.Skang pantang nampak bird kat mana2, punyalah excited dia.bising tunjuk2 suruh ummi tengok bird juga.
On last weekend, 9 Jan 2010 we went to KL Bird Park at Lake Garden. Bila aufa dah kenal bird,kami so excited nak bawa aufa tengok real and variety of birds at Bird Park.Mula - mula aufa takut plak.Pastu baru ok,terpegun and so excited.mata asik look around tengok burung terbang sana sini.kusyuk je.mulut lak terlopong.Macam2 jenis bird.ada hornbill, peacock, bul bul, eagle,flamingo, parrot, and etc.so many colored birds.cantik2.Subhanallah..ciptaan Allah.jinak2 pulak tu..
Tapi kami sampai sana dah petang.abi balik kerja baru pegi.so, park activities and bird show semua dah abis.besar juga bird park ni.tak larat juga nak round satu taman.landscape pun cantik.bila jalan2 rasa tenang je. dengan pelbagai bunyi kicauan burung.kami sempat bunyi tiru burung merak, UK..UK..UK..hehe.Dalam 6.30pm kami beransur.Overall, it was so fun.kami pun happy bila dapat spent quality time with aufa.
terlopong tgk bird mula2 sampai aufa takut

ada flamigo landing kat atas pokok
jinak tau dorang ni.relax jln2 sebelah kita

mari bertatih

my king & my princess

tgk fish pula.aufa leka je

buat peace.geram ummi!

kakak tomey jalan jatuh lagi

sibuk nak posing dgn ummi gak.im preggie at 23 week

timang tinggi2

aufa kusyuk look around

like this pic.merak tu pun pandang camera.pandai pose!

flamigo pond

ayam kampung pun bird ek?


anak flamingo jinak nak lepak2 sama

beautiful bird

dlm kereta aufa study brochure plak

At night,kami dinner di sate station,kg pandan.punyalah famous restoran ni tapi kami tak tahu.rupanya dakat betul dengan rumah MIL.jalan kaki je pegi.Menu utama kat sini ialah sate dan mee rebus.memang sedap sangat.for me, satenya lagi sedap dan tebal dari sate samuri.mee rebus pula wajib you all rasa.memang kow! fav drink plak is jus apple asam boi.best! segelas pun tak cukup.
Suasananya pula ala kampung tradisional.boleh pilih nak makan kat dalam rumah kayu, kat luar atau kat bogazebo.Tapi selalu tempat makan memang penuh je.tak dapat nak pilih2.duduk saja mana yg dah kosong.


rumah kayu yg sgt cantik

budak tonet dah start wat projek mengemas

omputih pun datang enjoying sate

mantop! slrppppp..

licin di kerjakan


yummy!

23 comments:

UmmiKhayra said...

Wahhhh.. aufa tgk bird ye... macam mana bunyi bird sayang? :)

Suke tgk aufa comei tu...

Raudhah sedap ek sate kat kg pandan tu? akak hantu sate... :P

NURUL IZZA said...

Wahhh bestnye aufa jenjalan. Nampak khusyuk je aufa duk tengok bid dia.ekeke.Muah sikit :*

sate tu mengiurkan. iza sedang puasa ganti, dh nampak sate tu..ish ish...mataku rabun dan perutku keroncong.sabor jelaa :P

p.s akak dh nmpk daa adik aufa..yeye..tome.ibu mengandung mmg berseri kan.ish ni nk pmengandung lg ni ;)))

Momma Mia said...

banyak nyer bird... sonok tengok Aufa... tak sabar ler nk jumpa Aufa. Hope kt bleh jumpa masa MBP nnti kan? InsyaAllah.

Nadiah Sidek said...

aufa buat apa dlm 1 gmbr tu? koyak2 tisu ye? hehe..

ema82red said...

Best nyer tgk bid.... hehehehehe..air tu air faveret aku tu.. kecur dah ne

dila~noor said...

ala..teringin nk bwk zahra g sini..tapi ummi die takut bird.hihih.cmne nih?

syukur US dah dapat jwpn psl status halal pediasure tu n syukur sbb pediasure disahkan halal kn..thanks share kt sini.

yatie chomeyl said...

dah pandai sbut bird ye aufa..dh nk jd kakak pon nmpk aufa still bermanja dgn US, nak berdukung lg ye hehe

ummumishkah said...

best yer aufa jalan2 tgk bird? Muhammad pun mesti suka tgk bird ni...

Ummi Salsabila said...

kak ninie>> sonot aunty pi tgk bird..cip cip cip..hehe.

cedap sgt kak.kalah sate samuri..

Ummi Salsabila said...

Izza>> mmg terlopong je dia tgk bird.terpegun! haha

izza msk lg sedap.lg terliur akak tgk..

yeke berseri2? preggy pun kn happy kan dik.jomla preggy same2.hehehe..

Ummi Salsabila said...

Momma Mia>> byk sgt aunty.tak terkira..hehe.

InsyaAllah.if xde aral kite jupe nnt.

Ummi Salsabila said...

Momma Mia>> byk sgt aunty.tak terkira..hehe.

InsyaAllah.if xde aral kite jupe nnt.

Ummi Salsabila said...

Nadiah>> aah,beselah.fav dia tu, buat sepah..hehe

Ummi Salsabila said...

ema>> bwk aufa jln2.dkt2 je ema..hehe
air tu mmg besh!

Ummi Salsabila said...

dila>> aik,ummi dia takut bird? tapi bird yg besar2 tu agak menyeramkanla.sbb dorang let free..US pun mula2 takut gak.haha.

tq gak kat dila coz concern.alhamdulillah,xde pape.if x,kena tuka susu lenla jwbnye.

Ummi Salsabila said...

yatie>> ummi yg ajar.tapi dia sebut bird lenla..xsama mcm kita ajar.hahaha..

mmg manjos sgt! nak beradik lg manja..

Ummi Salsabila said...

ummumishkah>> bolehla muhammad tgk bird plak pasni..

Momma Mia said...

baru dpt tgk gamba secara penuh... suke gamba US kat kerusi tuh.. so sweet gitu..

lin muhamad said...

eh..sya ketinggalan ketapila..aufa nk dpt adik dh ke tak lama lagi?tahniah!!!! hehehe

Ummi Salsabila said...

Momma Mia>> oo.before ni xkuar pic ye kak? pic tu ummi posing over ckit..hehe.

Ummi Salsabila said...

lin muhammad >> tq..insy bulan 5 nanti.:)

PadNani~~{@ said...

bestnya aufa tgk real bird!:)

n lg best dpt mkn sate station tu US..sedap kan! aduh..teringat2 kesedapannya:)

Ummi Salsabila said...

Padnani>> aah,btolla nani,sedap btol.kalah sate samuri!