ads

Saturday, January 16, 2010

Online Cuci Cuci Mata

Pregnancy bukan satu penyakit.Tapi anugerah yang harus di hargai dan di nikmati.Even badan skang dah sakit2 dan tak larat.mesti semangat.tak nak lembik2.dan paling penting mesti ceria.mesti happy.baru baby in my tummy pun happy :)

skang nak window shopping mahupun shopping kat rumah pun boleh.pasal perut ummi dah boyot.so,ummi cuci cuci mata dulu kat online maternity shop.nak cari design baju yg ummi teringin nak pakai ms preggy ni.hehe.ummi suka maternity dress camni.pakai with inner or cardigan.banyak songeh je kan mak buyong ni.haha
ummi ada survey di mumdreams & danita maternity.tq momma mia for sharing.cantik2 & price is reasonable.tapi sayang mana yg berkenan semua dah sold out.then,ummi dapat info pasal cetot.com ada juga jual maternity dress.cantik2 juga.so,beli 2 pasang.tak tahulah sesuai ke tak ummi gayakan nnt.huhu
.
source : MONSOON
ummi suka gak blouse yang tak nampak mcm baju mengandung sgt.coz pas preggy pun le pakai lagi.sopan but ceria.wah! byk songeh tul mak buyong ni.ini ambik dari website oversea.cantik2 kan.best tul cuci mata ni.haha


source : PRIMO MODA

24 comments:

Sitisifir10 said...

Wah..ini tidak cuci mata saja ni...cuci beg duit sekali nampaknya :P

NURUL IZZA said...

akak tau..ms iza pregnant kan musim panas..yaAllah jenuh nak cari baju pegnant.sebabnya..baju ms tu sume xde lengan dan smpi ke paha (read: paha n diorg pakai tanpa seluar).musim panas mmg diorg pakai benda2 kecik, kalau boleh ada lg kecik, lg nk pakai.selipar pon mcm jepun.tp mahal selipar tuh.

jenuhla hubby duk cari.last2 jumpa 2 helai.tu pon warna coklat n pink.tp nasib baik perut xdela besar sgt.iza leh pakai lg tshirt bw dr msia. sebab..iza bdn saiz s atau M, tp beli tshirt saiz l atau xl.wahahaahahah..lucu sungguh ms preggie..kdg terpaksa curik tsirt hubby..nak wat cane.hubby besor 2 kali ganda.ekkekk

MAMASYAZA said...

wahhhh...yg warna hijo tu cantikla...rasanya lepas bersalin nanti boleh pakai gak..nice..

Nadiah Sidek said...

yang kuning tu cantik la! tu tak nampak macam baju pregnant pun, boleh la pakai. hadiahkan akak sehelai. ngee~

nadnye said...

Us.. cantik2nya..juling mata nanti
Suka semua ..design suka yang kuning..
cuma kalau takde sleeve nie panas la kalau kena pakai cardigan ataupun inner sebab 2 lapis tak sesuai kecuali di tempat ada aircon dan satu lagi inner tu kadang nampak ketat kalau badan berisi..pandangan peribadi sahaja.

Tapi di JJ scarlet pun boleh tahan juga design,tak mahal sangat.
Tak pun modern mum, mother club. Yang ku punya semua adik2 dah angkut.

Mrs. Adz said...

suka baju yang blouse tu..tapi yang warna biru dress tu pun cantik la..

Jiey^Mien said...

Yang purple tu menarik tertarik kau memang dabomb.. =)

Intan said...

I likeee yg biru and hijau itu...chantek!

Momma Mia said...

huhu semua lawa laaa.. esp yg monsoon & blouse purple & red... slamat bershoping dear!

ummumishkah said...

lawa2 semuanya... best cuci mata.. akak pun suka cuci mata ni tapi pernah beli pun... hihihihi sbb alhamdulillah baju yang ada masih muat hinggalah bersalin.. :)

[-suziey-] said...

wowwieee..tantek2..preggy mom skang bole je jadi vogue kan..dh byk baju cantik2 utk maternity:)

fizamior said...

wow!!! cantik laaa

ibusinga said...

hi..salam..
berseri2 muka ibu mengandung ya...
sangat indah nama Salsabila Aufa..

Ummi Salsabila said...

sitisifir10>> hehe.kak siti.cuci2 wet dlm bank sekali.hehe

Ummi Salsabila said...

izza>> btol2.maternity dress dowang mmg cekci2.hihi.mahal pun same naik even tgk simple je..

Ummi Salsabila said...

Mamasyaza>> yg tu dr website oversea kak.200$ dolar tu!! if dpt sebijik cmtu mmg bestla kan..

Ummi Salsabila said...

Nadiah>> aah,tu blouse bese.pas preggie le pki lg.:)

Ummi Salsabila said...

nadnye>> aah,kak.if pki inner n cardigan suai pi tmpt econ jela.mahu berpeluh2 kan nnt.hihi.

ada beli 2psg gk kt jj scarlet ritu.very nice.hage pun ok.

Ummi Salsabila said...

Mrs Adz>> sume tu dr website oversea.cr la yg sebijik cmtu kat sini.huhu.mmg cantik kn..

Ummi Salsabila said...

Jiey mien>> yup.mmg da bomb!!:)

Intan>> yup,mmg chantek.if dpt beli kt monsuun tu mmg best..sehelai $200 tu.uih,mhl sungguh!

Ummi Salsabila said...

Momma mia>> mmg best if dpt beli kn.tq kak..

Ummi Salsabila said...

ummumishkah>> mmg best cuci2 mate.bju ms preggie aufa dulu ada.tp da lusuh.hihi.gtl nk beli lg.

Ummi Salsabila said...

suziey>> mmg tantek! mntain vogue gitu.hihi

fizamior>> yup.cantik if dpt beli.:)

Ummi Salsabila said...

ibusinga>> wslm.thnks for dropping by..nama tu abi nya yg bagi:)