ads

Thursday, January 6, 2011

Hari yang bahagia

Assalammualaikum wbt

Saya suka hari minggu.siapa tak suka kan? Hari minggu hari bahagia dan mengembirakan.

Weekend lepas 1.1.2011.Ummi masak special sikit sempena sambutan hari lahir Abi.Kali pertama masak favourite food hubby, nasi arab or nasi kabsa.Selalunya teringin, makan di kedai saja.Tapi saya nak belajar buat sendiri special untuk hubby.Bila lagi kan?.Lepas ini boleh belajar buat nasi mandi pula,nasi yaman pula.nasi egypt pula.wah.wah.wah.hehe.




Homemade nasi kabsa saya.resepi disini

Saya ajak family datang makan dirumah sekali.Sebab itulah saya suka weekend.Saya dapat jumpa family.Biasanya,jika lapang hari sabtu kami visit mak dan ayah di klang.Mak ayah pun sure rindu kat Aufa dan Adam.Saturday is our family day.Siapa yang seronok berkumpul dengan semua adik beradik.

weekend adik-adik pun balik.Adik lelaki saya ni penyeri.Suka buat lawak.tak kering gusi lah ada dia!

Aufa pun bukan main suka.Mak saudara ramai melayan.excited! Bila dorang nak balik,sedih lah dia.kesian anak ummi...

Petangnya pula,kami visit hubby's mom at kg pandan.Wan pun rindu Aufa dan Adam.itulah untungnya kalau dapat jodoh orang dekat-dekat ni.dekat je kampung.;)

Saya suka weekend.sebab weekend saya cuti.hehe,Bila outing kira saya cuti la kan.cuti masak,cuti buat homechores.haha.

Sunday is our outing day.shopping day.happy day for Aufa! Adam pula dapat enjoy dunia luar! haha.kami ke ikano,the curve dan ecurve.tawaf semua!


Good boy.Bila bawak berjalan well behaved je..:)

ummi pun happy jugak.dapat shopping sebelum year end sale habis! Abi pula berkerut.habislah berapa banyak terbang duit abi...Haha.

Aufa paling happy! Enjoy playing and exploring!





Lunch at popeye's.aufa with her favourite fried prawns! Yummy! Udang lauk kegemaran dia sekarang.ummi,nak udang,nak udang!!!



my precious.Aufa sampai tertido dalam 'car' dia ni tunggu ummi shopping.:D

vrooooommm!!! 7 month of adam in action.

Then,we had dinner at waerong penyet.delicious ayam penyet! Alhamdulillah..tak berasap dapurku hari ini.:D

Malam baru balik rumah.anak-anak dah kepenatan.kaki dah lenguh.penat tapi happy spent time the whole day together!

saya suka weekend.Kami suka weekend! tak sabar tunggu next weekend!

2 comments:

ummumishkah said...

sedapp nasi tu.. my hubby pun sgt suker!

Ummi Salsabila said...

ummu mishkah :

yup.yummy2!! suke sgt juger!