ads

Wednesday, January 12, 2011

Adam 7 bulan

Assalammualaikum wbt

Saya masih bercuti di penang.Tapi mood blogging tetap ada.Blogger tegar la konon.Hehe.
Entry ni nak cerita tentang anak teruna ummi.cerita cuti-cuti simpan dulu yer..:)

Nanti adam dah besar.baca blog ini.mesti dia complaint.kenapa ummi tak blogging banyak tentang adam? kenapa tak update milestone adam every month macam kakak? Huhuhu.

sekarang masa agak limited lah sayang.Sebab ummi dah ada kamu dan kakak.Yang penting ummi selalu ada dengan kamu.Ummi dapat lihat setiap perkembangan kamu.

Adam 7month Milestone




Muhammad Adam,mat cool.;p

-suka makan.fav food bubur nasi made by ummi.yummy!
-expert menjulur.masuk bawah meja.capai barang sendiri.mengesot nak kan ummi..belum merangkak.berat sgt nak angkat badan ke syg..
-Adam rajin buat pumping. Kecik2 dah kena denda..hihi.ke Adam workout jaga body ni..
-suka main belon!
- pandai mengamuk bila ambil benda kt tgn dia.
-suka sgt bila mandi
- first word "aba"..tak lama pastu sebut "ta" pula.baguslah,belum tumbuh Gigi.dah pandai Adam mengaji ya.;)
- setakat ni dia tak memilih orang lagi.strangers minta dukung pun dia nak.amboi2..mat cool betul ni.tak tahulah nanti dia dah pandai memilih pulak.
-motor skill melambai tgn Dan geleng kepala bila berzikir.
-syg ummi dari abi.haha.ummi the only one penawar tangisan Adam.;)
- paling best Adam dah panggil nak ummi.Adam sebut omma,emma..dan emmi..;)

Itu jelah yg ummi ingat skang.kalo Ada lg ummi tambah.;)

We love you so much!

Ok,tata..have a nice day everyone!

12 comments:

ibu MZW @ farah idayu said...

wah2..sekejap jek adam dh besar ye..saya plak baru jek pas bersalin. tembam n comei tul adam..semoga besar jd anak soleh ye ;)

mrsharis said...

bab babnyer..tak nampak cam 7 bulan. Cam dh setahun jer..

LyNn HaMzAh said...

handsomenya adam...

Ummi Hanie said...

kjap je dah besar ank teruna Odah ni...boleh la bg adik kat Adam plak...hehehhe...;p joking yah

MAMASYAZA said...

adam memang hensem boy, gerammmm sgt

nieda said...

happy holiday...

kejap aje dh 7 bulan. mcm2 adam dah pandai. siap lah, jap lagi boleh berlumba capai something dgn umi plak..hehe

http://aniesandyou.blogspot.com said...

comei comei

ieda said...

besarnya adam .. x gaya 7 bulan kan :))

Ummi Salsabila said...

Farah idayu : tahniah dpt bby junior lg ;)

mrsharis : tak tembam sgt kot.michelin dia dah berkurangan.:p

Ummi Salsabila said...

Lynn, mama syaza,

: kembang lah Adam! Hope dia handsome dlm n luar juga nnt..

Hanie :

Nnt dululah.xle jd supermom mcm hanie lg :D

Ummi Salsabila said...

Nieda: tq. Hmm..dah start lasak jugak ni.bab mencapai mmg pantas je!

Ummi Salsabila said...

Anies : thank you :)

ieda : dia kalahkan kakak dia.huhu