ads

Monday, January 24, 2011

Campak

Assalammualaikum wbt

Hari jumaat lepas Adam dah recover demam.tiba -tiba sabtu malam ( di rumah mil) muka dan badan Adam keluar rashes merah2.

Mil kata Adam kene campak.so,ahad jumpa doc untuk confirmation.badan Adam tak panas.doc suh bg air kelapa.then, bagi ubat sapu gatal.kalau tiga hari tak elok,refer semula.




Bintik Bintat :)

Kesian handsome boy Ummi. cool je.tak cranky tapi tak aktif mcm biasalah. Kesian bila tgk dia menggaru.kalaulah Ummi boleh gantikan Adam.Biar Ummi yg sakit.



sad expression

Si tompok tompok.comel pula.hihi.

Mil kata,Nanti campak keluar sampai tapak kaki baru baik.

Baby korang pernah kene campak tak?

- Posted using BlogPress from my iPhone-

5 comments:

ezan said...

ala ciannya adam. cepat2 sembuh ye. ezan xde pengalaman lagi anak kena campak. sarah xpernah kena lagi. sure kelam kabut nanti..

AshAnas said...

ala, siannye adam... ha'a, odah, bg mkn sup ayam kampung or minum air kelapa bg campak kuar cpt2... bila dh sampai kaki br campak kuar sepenuhnya... pasal air kelapa tu xsure adam leh ke tak... tp sup ayam kampung tu boleh kan...

cepat sihat ye hensem boy adam... blk jln2 jauh2 terus demam ye...

yatie chomeyl said...

nazhan x pernah kena campak lg. tp i ingat org2 tua pesan kalau cmapak, jgn bg ken ademam..kalau x nanti parut tu x hilang smpai bila2.

Nadiah Sidek said...

siannya adam..mesti rasa gatal2

safiyyah ari tu (thn lps) mcm kena campak..lps demam keluar rashes..byk..paling byk kat badan depan belakang. pastu esoknya hilang dah. tak sempat bwk gi klinik pun. konfius campak ke bukan :p

mak akak kata mungkin sbb cuaca sejuk agaknya..tu cepat hilang rashes tu

Dayah said...

Mursyid kena msa 3 bulan ritu..4 hari kami semua tak tido malam..nangis je dia..gatal kot kan..tgh malam je suhu dia naik panas gile smpai kena bwk ke hosp.doctor soh saya amik cuti sbb campak for baby less than 1 year sgt bahaya compare to kids/ adult ,so mmg kena monitor suhu dia..mmg dia demam dulu, then bau cmapk keluar..tapi still demma lagi dlm seminggu jugak.