ads

Tuesday, February 9, 2010

My Little Chef

Jom kita layan chef kecik kita main masak-masak.ini lah aktiviti feveret aufa skang.bila tgk ummi masak kat dapur.dia pun sibuk amik toys masak2 dia.budak2 mmg pandai meniru apa yang kita buat. bila ummi tanya aufa tak cook ke hari ni? terus duduk atas kerusi dia.start masak2.haha.ummi pun layan jela.

Aktiviti masak-masak ni bagus juga untuk anak-anak kita.cooking activities bukan saja kita boleh luangkan masa dgn dia.ummi ada baca cooking activities ni boleh juga develop motor skills,develop languange dia.boleh tambah vocabulary dia juga.sambil kita layan dia.boleh introduce new word like cooking,mixing,cutting, washing or can introduce her kitchen utensils like plate, glass, teapot,fork,spoon and etc.
nanti aufa dah besar sikit bolehlah wat aktiviti masak2 yg real pula.masak-masak simple recipes.nanti dia boleh discover about food, belajar function of kitchen utensils and have fun in the kitchen!! yeay!!! mesti seronok.tak sabar pula ummi.hehe.tapi ingat, nanti aufa dah besar kena rajin tolong ummi masak pula tau!!.
Jom layan chef kecil kita masak..hehe.




em..amacam? teror tak aufa masak? ada bakat jadi chef tak?hehe.ok,nanti mehlah join aufa main masak-masak.^_^

17 comments:

MeL MikaiL said...

yeay! auntie pn suka masak2. nak request dr aufa bole? ;P

Momma Mia said...

Alahai bestnya tengok Aufa main masak2!! Nak air sket bleh???

macam maner check-up tadi US? doktor tu ok ke??

ezan said...

cute je tgk aufa main masak2.. terus rindu nk main gak.. nak join aufa.. hehehehe...

Mrs. Adz said...

kakak,auntie nak maggi goreng leh tak??hihi..

Nadiah Sidek said...

chef..meh dtg umah aunty..aunty nak rasa masakan chef aufa:D

ibu_arifa said...

pandainyer main masak2...cantiklah set memasak Aufa ni..nnt dah ada adik, leh main dgn adik yer Aufa..

MamaDamia a.k.a Haiza said...

Aufa gi masakkan untuk umi makanan yang besh2...nanti adik dalam perut tu pun leh rasa masakan kakak dia yang cute ni..hehehe

NURUL IZZA said...

cheyyywah...

p.s: aufa..nnt untie g umah aufa nk aufa mashak ye ;))

Ummi Salsabila said...

Mel>> yeay!! bole2.aunty nak mam pe tu? aufa mskkan..:)

Momma mia>> aunty haus ea.meh aufa share air skit.

cek up ok,baik je doc mazita tu.very frenly & sopan santun.hihi

Ummi Salsabila said...

ezan>> jom aunty join kite!

Mrs Adz>> ok,no prob.3 minit siap! hihi

Nadiah>> jauhnye umah aunty.aufa kn wat paspot dulu.hihi

Ummi Salsabila said...

ibu arifa>> nnt le teror msk mcm auty lak.if adik gegirl bolela men same2..:)

Mama haiza>> ok,nnt aufa mskkan.yg pasti sdp!

izza>> cewah! jmputla dtg umah aufa.boleh aufa mskkan t.huhu

hati - ema said...

rase nak join main masak2 plak dgn aufa... pandai dia...

Sharini aka Ummi Khayra said...

wahhh.. si aufa comel nih, sungguh pandai ya memasak.. bleh ajar Khayra nanti... Khayra tau main kete je... :D

Ummi Salsabila said...

hati ema>> jomla aunty.ajak meen skali.huhu.gegirl mmg suke men msk2.

kak Nini>> hehe.main masak2 pandaila.oo.khayra suke men kete.aufa lak xth main kete.hehe

AshAnas said...

waa... teror la kakak aufa masak! ajar auntie boleh?

ummuabdullahsyaakir said...

Hehe kecik2 lagi dh tunjukkn bakat jadi chef.xpe kecik2 praktis dlu cara nak mask yea syg..nnt besar2 rajin2 mask ^_^

Ummi Salsabila said...

Ashanas>>nede teror.aunty lg teror.:)

UAS>> tula,besar nnt kn tlg ummi msk plak.