ads

Friday, February 19, 2010

Cerita Cuti CNY

Baru ada mood nak citer yang happy2 pula. hehe.cuti lama hari tu kami ke johor.hari sabtu sempat singgah ke ayer itam.first time ke ayer itam.menarik juga.selain nak shopping brg2 org nak tunang or kawen.ada jual brg2 deco umah.if nak shopping kena bwk van or lori la baru boleh angkut.huhu.about price, ada yg murah.ada yg mahal dr di KL. toys bdk2 pun byk jugak.aufa tak minat dgn anak2 patung or bear.dia takut.yang dia berkenan laptop mainan & set masak2.em..main masak2 lg..hehe.jom lyn pic ummi with my beloved mom and sisters.








lagi satu,ummi jumpa apa tau! moses basket.comel kan moses basket tu....shomels sgt! murah jer kat sana.trus rembat.tapi kain cover dia ummi tak berkenanla.nanti beli kain lain,jahit cantik camni..huhu,pandai ke? bila google mcm2 design rupenya.ada yang simple gini,ada yg ropol2.if tempah jahit berapa pula ye.nak jahit sendiri jadi ke tak camni.hehe..


Ahad- kenduri kawen di kluang.

Tahniah to hidayah and husband.selamat di ijabkabulkan sebagai suami isteri.semoga bahagia ke akhir hayat.cuaca hari tu ok je.so,majlis pun berjalan dengan lancar dan meriah.ramai juga tetamu datang.dalam pukul 3pm kami beransur pulang.




Isnin - Abi and Ummi day's out.

Sempena CNY abi cuti juga.abi susah nak cuti.timetable kerja 7 days a week.susahlah nak spent time ke mana2 whole day.nasib baik bila abi cuti,dia ingat nak ajak ummi keluar dating plus shopping.hehe.bertuah juga dpt husband nak suka juga jln2 window shopping plus shopping nie.bila free je or balik keje awal,dia akan tanya,syg jom kita kuar jln2.nak pi mana?.haha.(puji2 ada makna ni tau abg).hehe.nanti anak dah ramai pun kena teruskan camni tau abg.hehe.

kami tinggalkan aufa kat umah nenek.mak2 sedara dia jaga.aci tak? bagi can lah kat ummi dan abi dating berdua2an lak kan.bak kata ummi khayra,even mom and dad need a break.hehe.tengahari kami ke the curve dan bangunan sekitarnya.pastu after lunch, kami tgk muvee kat cineplex, ecurve.tgk muvee valentine's day..hehe.petang2 skit kami ke jusco,bukit tinggi lak.shopping brg baby.last day sale at jusco.pukul 10pm baru balik.lamanya berjalan.tak ingat anak ke...huhu.bila sampai klang,seperti biasa aufa biasa je.nenek kata dia relax je.nangis pun tak.tapi ada juga dia tanya,ummi mane?pastu sibuk main dgn mak cik2 dia.oklah tu! aufa kan good girl.hehe

pregnancy at 28 weeks.pipi saya dah chubby! argh!! pipi saya dah terkeluar.skang perut cpt lapar.bila mkn cpt kenyang.cepat mengah & lenguh juga.perut terasa smakin membesar bak juara.bila nak tunduk skang dah terasa susah.patutlah jln pun mcm peguin and lambat mcm kura2.huhu.hopefully adik juga membesar dengan sihat dan sempurna.^_^

17 comments:

Momma Mia said...

Huhu... sronoknya holiday!!!
Paling best g shopping kan?? hihihi...
Holiday kami tak sempat nk rakam sbb cuaca kat Muar panas sangat & most of the time layan Damia jer yg sronok giler main2 sampai peluh menitik2... ramai kawan kat kg, dia pun ligat. malangnya mak dia yg tak larat. ahaks...

nadnye said...

wahh macam2 aktiviti.. perut dah nampak..

MeL MikaiL said...

US, ur sister pun sweet je mcm muka u hehe..wah 28wks ye, kejap je lg ni..

Ummi Salsabila said...

Momma mia>> huhu.mmg seronok.bab shopping paling best.happy.lalalala..hehe.
mia jupe rmi sedara ye.sronoklah dia.mmg kite yg xlrt nak lyn bile perut da boyot camni.mengah juga bila nak jaga n kejar dia.hehe.

Ummi Salsabila said...

nadnye>> aktiviti2 waktu apek amoi beraya.aah,pipi pun dah terkeluar kak! :)

Ummi Salsabila said...

Mel Mikail>> uih,kembang ktorg mel puji2 camtu.hehe.tulah,kjp je ms berlalu.cuak gak ni..

ummuabdullahsyaakir said...

US,seronknya ibu mngndung dapt jln2 bawk baby^_^ Tapi klu dh msuk 30weeks tu better jgn kerap sgt jln jauh sbb blh cept sakit pnggang n urat timbul.

Comel US msa preegy ni,seri baby kat dlm perut tu.

♥ Ummi Hanie ♥ said...

salam US yg dah chubby...but still kiut..:)

wow bestnyaaa shopping mopping..
aha..Hanie ada moses basket tu,mmg xcantuk cover dia..so wht i did is,jahit sendiri la cover baru..xla cantik sgt Hnaie jahit pun..but ok la...tp jarang guna la..berat sikit n tau je kan bby BF,so senang tido sebelah kita..:)

Nadiah Sidek said...

jln mcm penguin??? hahaha..lawak la raudhah ni. rakam skit..meh akk nk tgk mcm mana gaya jln penguin puan raudhah :D

Watie Aziz said...

wah US, bestnya jalan ..selagi leh jalan, u jlan yang ..senang nanti nak push baby . hehehee...

NURUL IZZA said...

akak ank sulung ke? sbb tgk adik kecik lg..anak sulung eah?/

ish mane pipi tembam..okla tu..ada iras muka akak n hubby kan..ekeke

p.s: akak nmpk sgt xlarat..jalan selalu sbb cepat bersalin ;)

Mrs. Adz said...

aufa makin comel sekarang ni..baik aufa bagi mum ngan dad jalan berdua..kakak yang baik ye..

US, tak ade la tembam sangat..maintain ayu lagi tu..

Ummi Salsabila said...

UAS>> tq..:) rs mahu jln sepuas2 hati.nanti kena pantang lame terperap kat umah.dah tahu da,boring btol..hehe

Ummi Salsabila said...

Hanie>> tula,da chubby kan.

moses basket tu suai for newborn je kan.pandai pe hanie jahit.ni odah lagi xth jahit.:)

Ummi Salsabila said...

Nadiah Sidek>> haha.nanti rakam betul2 kang.hubby yg slalu gelakkan bile tgk kite jln.sabo jelah..;p

Ummi Salsabila said...

watie>> aah,penah dgr gak.if rajin jln.sng nak bsalin nnt.yeke? insyaAllah kan..pray for u too.

Ummi Salsabila said...

Izza>> aah,akak anak sulung.adik yg last baru darjah 3.tulah mak su aufa.suka lyn aufa.:)

p/s: mmg dah xlrt sgt.cpt pnat skang ni.