ads

Monday, August 10, 2009

Sape Zee Avi?

Salam Sayang semua.Khamis lepas ummi ke IK talk di Hotel Cititel.ingat tak entry jakun ummi jupe Irfan Khairi ari tu.masa tu abi je dapat masuk.so, abi bagi can ummi plak dengar and abi jaga aufa.hehe.talk ni free je.just preview untuk ke program peoplepreneur yang ummi ada terangkan di entry IK lepas.talk start kul 8.30pm.so, before masuk the room.dah BF aufa dulu.siap pesan macam2 kat abi.eceh!.abi relax je.ummi je risau lebih2.aufa just fine..:)

Talk tu ofkosla citer about bisnes matter.but, ummi tertarik bila the MC, Mr Jefri citer about Zee Avi ni.dia tanya kenal tak Zee Avi? in the room only 3 persons je kenal die.yang lain terpinga2.sapa tu? dok kenal pong? tetibe..hehe.MC tengah explain about medium promoting , uniqueness of product bagai.titibe termasuk citer pasal Zee Avi ni.uols kenal tak?

Zee Avi ni umo baru 23tahun.muda setahun dari ummi.asal dari Miri,sarawak.seorang penyanyi,penulis lirik.kat malaysia ramai tak kenal dia.tapi dia dah berjaya and famous kat USA sana tu.tiket konsert dia di USA mmg sold out je.mula2 dia posting video die nyayi dalam you tube je sebab ada sorang kawan dia missed performance dia kat KL.bila dia upload,byk positive feedback dia dapat.then macam mane ada producer dari US berminat nak buat album dia.so, dr situla kerjaya dia berkembang sbgi seorang penyanyi dan terkenal di sana.eceh! ummi tak nak komen pasal kerjaya dia, tapi yang nampak kat sini pasaran dia bukan di malaysia.tak compete dgn siti nurhaliza.tapi pasaran dia di US.Mr Jefri tu cakap hidung Zee Avi ni siap kembang macam orang jawa.tapi omputih kat sana minat btol dgn dia.hehehe.

so,bila balik terus google pasal Zee Avi.selain practik kan apa IK sharingla.citer kat Abi gak.terus bukak you tube bagai.so, dengar lagu dia, Kantoi,jadi suka lak.sempoi je.tak sakit telinga and funny.lagu dia bahasa melayu rojak.best! hehe.banyak lagi lagu2 lain.suka gak lagu Honey Bee & Bitter heart.ummi ada letak kat song track ummi gak.:)
bawah ni orangnya, Zee Avi.comel je orgnya..




p/s: aufa well behave jek.pandai gak abi jaga aufa.=)

p/s: excited jupe IK.tapi IK cakap kejap je.30 minutes jek.MC je ckp byk.frust....hehe.IK is so cute! oppps.....abi jgn marah oke..u are my cutie pie ever!! =)

17 comments:

AshAnas said...

ha'a, ada dgr pasal sejarah kerjaya zee avi ni... hebat kan dia...
ops, odah, yg statement last skali tu, ada gk nk sebut kt my hubby, mau tarik muncung karang... haha... jd tak dtg penang?

[-suziey-] said...

waaa upload dlm youtube je trus jadi femes..tuah manusia xsiapa tau kan..ape lagi ummi..upload la video aufa merangkak tu..kot2 ade org nk amik jadi model..hehe:p

yatie chomeyl said...

aah memang kat msia tak ramai kenal zee avi nih tp kat US tu mmg femes btul. kira zee avi ni cam yun ala, femes bila upload lagu diorg kat youtube or myspace.

i pon suka lagu kantoi tu heheh catchy & lawak

PadNani~~{@ said...

Salam US,

Zee Avi..baru nak dgr lagu dia..lepas baca entri US:)

murah rezeki dia kan..

c a b b i e n a said...

sab pling suka dgr lagu kantoi...
very menarik...

p/s:yg nama tu harga dia rm1.50.dia mcm timbul skit sbb sab letak filler dlm tu

c a b b i e n a said...
This comment has been removed by the author.
Elyn said...

owh zee avi ni org mesia ek??? bebetui muka jawa ekekekek

sya said...

pernah dengar jua nama zee avi ni.. tapi, takde lah tahu lagunya...

err, IK tu memang cute kan? :P

Ummi Salsabila said...

Ashanas ~ tula,kdg2 org berjaya sbb bakat semulajd die..

hubby odah senyum je.ckp xjeles..tp sbnanye keciwa gak tu.kuikui

Ummi Salsabila said...

suziey~ btol2,tuah dia..tibe2 jd femes.aufa nak jd model ape? model merangkak or mulut pot pet..he3

Ummi Salsabila said...

yatie chomeyl ~ yelah,ala2 yuna.men gitar je n bla2 relax je nyanyi..:)

bestkan lagu kantoi..

Ummi Salsabila said...

Padnani ~ wslm..tula,org msia xrecognise bkt die.org US lak suke kat die..

Ummi Salsabila said...

cabbiena ~ samalah kite sab.lawakkan lagu dia.xpenah gi dgr wat lagu rojak2 gitu

p/s: ok2.nnt i email.ok

Ummi Salsabila said...

Elyn ~ hehe.mmg muke jawa.tp tuah die sapa tahu..:P

Ummi Salsabila said...

sya ~ sya tahu ek.kite lg xpenah dgr.kuikui..

IK mmg cute!! simple jek orgnye..mhl speech die.ritu pi free punye,kjap je ckp:)

ummuabdullahsyaakir said...

Salam US,eem tak pernah dgr lagi nama dia...first time dgr.

Wahh seronk ye US dapt jumpa lgi IK tu..moga hubby US sporting yea^_^

ummuabdullahsyaakir said...

Cuba buka Youtube nk tau lagunya mcmna...line tak brpa sgt..huhu