ads

Thursday, August 13, 2009

Romantic Get-Away Contest

Salam Sayang semua.entry ini special untuk Romantic Get away Contest.Contest ini dianjurkan oleh ummi khayra.Harap menjadikan pilihan hubby ummi khayra ye.:) Mari kawan2 join ramai2.klik saja banner di bawah untuk sertai.=)














Pulau Redang, Terengganu menjadi pilihan destinasi bulan madu kami.Terengganu semestinya dikenali dengan syurga pantai.Kami sangat meminati suasana pantai.Sebelum berlangsung hari pernikahan kami telah memilih pulau redang sebagai salah satu tempat kenangan manis untuk kami. Pulau Redang yang terletak 45km dari pinggir pantai Kuala Terengganu merupakan pulau terbesar dari gugusan sembilan buah pulau yang terlindung di Laut China Selatan. Pulau Redang adalah lebih besar dan mempunyai lebih banyak aktiviti berbanding dengan kedua-dua Pulau Perhentian yang berdekatan.

Memandangkan kami belum pernah sampai ke sana.Perasaan kami agak teruja untuk menikmati permandangan di sana.Ramai yang berkata pulau redang mempunyai air laut yang jernih hidupan laut yang dilindungi, suasana yang tenang dan sebagainya. Selain itu, pulau yang indah ini amat sesuai untuk aktiviti snokel, berenang, menyelam skuba, merentas hutan, menaiki bot dan menaiki kanu. Oleh kerana itu Pulau Redang telah dikenali sebagai Taman Laut


Kelihatan ramai juga pelancong asing yang bercuti di sana.Tidak ketinggalan juga rakyat Malaysia yang membawa keluarga masing- masing.Untuk kesini anda boleh terus menempah tiket kapal terbang terus ke pulau redang.Jika mahu lebih “adventure” boleh mengambil bot dari jeti kuala terengganu ke pulau redang.Ia mengambil masa sejam untuk sampai ke hotel. Walaupun agak berdebar pada permulaan menaiki bot tapi kami amat puas hati dapat menjamu mata dengan menikmati keindahan sekitar pulau redang sambil angin bertiup kencang.Seronok juga. Ia ternyata pengalaman yang amat berharga.


Bila kami sampai.kami memang sangat teruja.Memang betul apa yang diperkatakan. Subhanallah.Cantiknya ciptaan Allah. Air lautnya yang biru dan jernih sehingga boleh kelihatan ikan berwarna warni berenang di dasarnya.Pasirnya putih dan halus, angin pantai yang mendamaikan meniup pokok pokok kelapa, bunyi ombak yang tidak berhenti seakan berzikir- zikir kepada penciptaNya. Suasana pula sangat tenang.hilang segala kekusutan di kota raya. Pulau redang merupakan salah satu pulau yang masih terperlihara kehijauan dan keindahan pantainya.kami juga dapat menikmati saat indah ketika permandangan mata hari terbenam.Itulah merupakan saat paling romantis bagi kami.

Pulau Redang telah membuatkan kenangan bulan madu kami menjadikan saat yang manis dan romantis dalam hidup.Ternyata kami tidak menyesal memilih pulau redang sebagai destinasi bulan madu kami.Pulau Redang sesuai untuk tempat bermadu kasih mahupun aktiviti riadah bersama keluarga.Kami tentu akan ke sana lagi bersama anak- anak kami.InsyaAllah.=)
p/s: sorry ayat2 agak romantis je and macam ayat so occasion je entry ini.jangan muntah ye..;p

21 comments:

ibu_arifa said...

lum pernah sampai lagi pulau redang nih.. nak kena pergi jugak nih..
tertarik sungguh bila membacanyer.

Ummi Salsabila said...

ibu arifa ~ hihi.ayat promote abis tu.tp pulau redang mmg puas hati.nnt pi la cuti2 malaysia kat sana ok :)

Intan said...

Aduh duh ayat sungguh romantis gitu :) Wah nampak "berseri-seri" muka org tengah honeymooning itew...he he he.

Tak pernah sampai lagi situ but insya'Allah one day nak jenjalan gak.

Muah muah to aufa cayang :)

UmmiKhayra said...

Wah... Raudhah.. so sweetzzz... bestnyer pulau redang.... UK belum penah g lagi... ayat pun... buat rasa macam nak pegi je... hehehehhehe

p/s: eh.. time ni raudhah nmpk cute and berseri je muka... hehehhehehhe

p/s2: kiss2 and hug2 tuk aufa...

Thank you sebab join... :)

[-suziey-] said...

waaa good luck..kita pn nk join gk..tgh karang n3..hehe

Ummi Salsabila said...

Intan ~ hihi...ayat kn romantis.kan contest romantis.kehkeh.jgn muntah lak.;p

berseri2..pngantin baru mmg cmtu kot.skang...xberseri2 dah.:)

thanks ye =p

Ummi Salsabila said...

Ummi Khayra ~ hah,pegi jgn xpi..he3.ne th hubby UK suke.(harapan tinggi laks..;p)

p/s: cute n berseri2? thanks.skang sume tu da kn sedut la kak...hahahaha.mybe skng kn posing ala2 remaja cm dulu.:)

ur welcome..

Ummi Salsabila said...

suziey ~ join jgn join..suziey lg byk pilihan jln2 kan.mn 1 jd pilihan tu? kite tgk nnt :P

yatie chomeyl said...

good luck US. sbnrnya bila bcuti dgn incik hubby, kat mana2 pon terus jd romantik kan? hehehe

kakyong said...

kakyong dah penah g pulau redang masa tahun 2000... memang best sangat2.. nini wajib masuk dlm list percutian ni.. best dpt snorkeling... dah balik dr snorkeling kat pulau kecik2 pun.. sambung plak snorkeling kat tepi2 pantai di chalet..
ada satu tempat namanya pulau pinang @ kat situ dibuat taman marin laut... memang cantik sgt kat situ (yg dalam air yer..).. sgt2 puashati dpt snorkeling kat situ...

pergi pulau ni snorkeling jgn miss.. ade kwn yg ikut sekali, dia langsung tak snorkel sbb takut.. kalyong lemas 1st time.. tp 2nd 3rd & setrusnya, main sampai puas... :p

MiRaHaNNa said...

fuyoo.. cun gilerr makcik aku nih.. haha..:)

posing sakan nmpak.. haha..

mse ni aufa blom ade kan?

PadNani~~{@ said...

salam US,

good luck dear:)
samala kita..honeymoon kat pulau redang..bestnye time tu US..rindu nak gi sana lagi..cantek sungguh..nani rasa mcm nak bawa balik ikan nemo yg colourful tu..tapi harga dia beribu2;))

so sweet n romantic gambar2 tu tau!:)

Ummi Salsabila said...

yatie chomeyl ~ btol2 yatie.pegi mn2 dgn en hubby ade je mood romantik kan.hihi

Ummi Salsabila said...

kak yong ~ aah,pulau redang hidupan laut die masih terpelihara n cantik kn kak yong.kami ari tu xbersnorkeling.rugi kan.rs nk pi lg jer...

Ummi Salsabila said...

MiraHanna~ haha.cun gile? amacam ok x pose mak cik dulu2?

aufa xde lg ms ni.dlm proses yer.haha

p/s: kn pose cmni br nmpk cun ek?.or pose gaye mira cun gak.;p

Ummi Salsabila said...

wslm nani,

eh kite nyer destinasi honeymoon same ek? high 5! hihi

bestkan pi sana.cantik sgt2..mmg syurga pantaila.
rs xmo blk jer..ikan nemo sgt comel.:p

thanks :)

Watie Aziz said...

wow,cantiklah hotel u tuh i tgk ...memang bestkan yag Redang nih? ouas hati pergi .. walaupun penat naik bot, but its very worth it!

Ummi Salsabila said...

Watie aziz~ puas hati kan.i ms naik bot tu mabuk laut.lega bl smpi.hihi.smpi jer terus happy n excited.berbaloi i poning n mabuk.kihkih

ummuabdullahsyaakir said...

Romantik gambr2 US masa kat Pulau redang ni.

Good luck yea^_^

Momma Mia said...

Chomel jer gamba yg tak pakai spec tuh... so sweet & manja... huhuu aura honeymoon la tuh... Good luck yer ummi!

Ummi Salsabila said...

UAS ~ thanks dear..

Momma Mia ~ comel ek xpki spek.pasni xyah pki spek la cmni..

bulan madu..madu kan sweet.hehe

thnks ;p