ads

Thursday, August 27, 2009

Aufa First Ramadhan

Salam Sayang Semua.Salam Ramadhan.Aufa nak citer skit ni.Tahun ni ramadhan pertama aufa.tahun lepas aufa dalam perut ummi lagi.sian ummi berpuasa dgn sarat & penat bawak aufa lg.aufa dengar perut ummi selalu berkeroncong lapar.preggy mmg asik lapa je kan.posa lgla.dugaan tol.ummi tak dapat posa penuh,3 hari ummi kantoi.sebab tak larat sgt..hehe.okla tu kan! :)

So, ramadhan ini aufa dah 10bulan.seronok juga.bila ummi & abi bangun sahur.aufa pun bangun.aufa menangis kuat2 sebab ummi tinggalkan aufa.mesti jiran2 sume dengar kan? bila ummi & abi makan.aufa tengok je...macam sedap tapi aufa mengantuk lagi sebenarnya.tido lagi best!.aufa tunggu je ummi tidokan aufa balik.



Ummi & abi puasa tapi aufa tak puasa.aufa tak boleh miss minum susu ummilah.yummy!!! alhamdulillah susu ummi cukup.fuh,nasib baik..aufa tak posa sebab tulah aufa aktif je..macam biasalah.if haus n lapar.aufa just merengek2 je.nanti ummi bagila susu.hehe.


Bila petang ummi akan ke dapo.nak masak untuk berbuka.aufa ikut sekali.aufa pusing2 satu dapur sampai ummi siap masak.Kadang2 kami ke bazar bila ummi malas masak.hehe.dekat je dengan umah.best2.dpt jalan2.juadah berbuka yang paling aufa suka ialah bubur lambuk! uih,sedapnyer...yum yum..licin aufa makan..sedaplah ummi..nape ummi tak pernah masak bubur camni..nnt ummi kena masak kan bubur camni tau.bestla bubur lambuk!! i like..:) nanti poo poo pun bukan main busyuk lagi.hehe

Bila ummi & abi solat.aufa baik je tau.yey! aufa kan good girl.aufa tak kacau.aufa tengok je....aufa duduk depan sejadah jap.pastu aufa buat kerja sendiri.pe lagi...mengemaslah.yey!!! ummi tak marah pun..abi pun sayang saya.hehe
oklah, nanti aufa dah besar.aufa nak puasa penuh.puasa kena ikhlas kerana Allah taala tau.bukan sebab nak kan balasan itu ini.macam dalam upin ipin lak..hehe.


muahs dari,
aufa yang comel dan budak tak puasa.
p/s: ari ni kami berbuka nasi kerabu dan air tebu & sirap bandung.alhamdulillah..selamat berbuka :)

21 comments:

nieda said...

comelnyer aufa...last year pun nida ada tinggal pose masa tgh alah mengandung...

Mrs. Adz said...

aufa ni macam eisya la..suka bangun sahur gak..nak belajarkan aufa..nanti dah besar senang nak bangunkan..aufa dah beli baju raya ye..nanti mesti cute aufa pakai baju raya..aufa jgn nakal-nakal ye..good girl aufa..

aisyahumaira said...

kak, qish pn camtu gak..sibuk bangun..tp pastu, tido balik pas ktorg solat subuh..

Hehe..thunlps, sy pn ade gak tgl puasa..alahan..

Jiey^Mien said...

aufa, tahun ni 2nd ramadhan kita.. tp tahun ni lg best coz last year kita dok ngan nenek.. ths year dpt dok ngan mama kita.. =)

-ian-

Nadiah Sidek said...

oh..aufa bangun jgk ye time ummi & abinya bersahur jgk. safiyyah elok je tido...dlm kul 8pg baru dia bangun..hehe. sy pun thn lps tgh mengandung ms bln puasa. alhamdulillah dpt puasa penuh..seronok sbb takyah ganti puasa. tp puasa thn ni nmpknya kena ganti la..huhu..

Momma Mia said...

momma & Mia kira Ramadhan ke-2 la sbb tahun lepas masa ramadhan tengah berpantang... huhu kompem tinggal posa sebulan. Damia suka join bersahur gak mesti nk duk skali kat meja makan & tunjuk2 nak!! nak!!

PadNani~~{@ said...

cedapkan bubur lambuk Aufa:) nnt Aufa suruh ummi buat k..

rajin Aufa teman ummi abbi sahur ye..

Thanks US kirim nasi kerabu..nani suka sgt nasi kerabu!:)

Intan said...

Cumel nye aufa nie, cute sgt lah gambar dia merangkak...muah muah kiss to u sayang :)

Nanti dah besar nie mesti rajin tolong ummi nya di dapur ;)

Ummi Salsabila said...

nieda>> xpe2..preggy mmg cmtu kan.:)

Mrs Adz >> samela kite eisya.tersedar je org bagn.die pun nak ikut..

aisyahmunira>> sya,samelah anak dare kite.ngantuk tp nak bgn gak.

hehe.xpe2 da ganti kan?

Ummi Salsabila said...

Jiey mien>> wa..bestney ian ek.thn ni ramadhan wit mama ye.bestkan ian? kite pun sama..thn lps kat umah nenek..

Ummi Salsabila said...

nadiah>> bagusla timing bgn safiyyah..aufa sllu bgn lmbt.kul 10.anak dara pe ni.he3..(ikut ummi die)

bagusnyer posa penuh,terorla nad..;p

Ummi Salsabila said...

Momma Mia>> hah! xposa sebulan? jenuhla nak ganti kan.huhu..

wa,mia sgt berselera..die pun nak sahur..aufa tgk je.smbil garu2 kepala.he3

Ummi Salsabila said...

Padnani>> mmg cedap aunty.berselera lak sy mkn.ok,ummi kate ummi nak blaja dulu cmne nk buat..hehe

kami pun suke ns kerabu..yum yum..

Ummi Salsabila said...

Intan>> kiss muah2 to aunty back..:)

aah, nnt besar aufa nak tolong ummi masak kat dapur..

MiszMama@Haslinda said...

alahai..sekali abi nyanyi lagu tu ingat plak kat barney n friends.

US, tak taulah macammane tak kuar n3..nak kena tukar layout kut..layout yang tu berat sangat.. nanti kite adjust ye.

kakyong said...

aliya pun suka bubur lambuk.. memang best.. tp ibu nyer malas nak buat.. cari ler kat mana2 surau... LOL

aufa dah memulakan xtvt di dapur yer.. xper.. nanti boleh belajar masak... ;)

aliya & anis tukang punggah brg2 dapur jer..

ema mummy meen said...

comel nyer aufa.....

MiRaHaNNa said...

perrhhh..
cantik doe umah tu..
umah spe ar agknyer.. haha..
aufa x puase , aufa x puase !
haha.. :D

azzamoro said...

pandai dah aufa skang. nnti besar pose cukup yerk..

iedaLUVsham said...

hahhaha!! suke ayat yg last tuh, aufa yang comel dan budak tak puase, hhehee!!! ;) muuahh aufa! =)

defina said...

aufa teman ummi dan abi puasa ye? teman jelah kan, kalo haus minum susu...hihihi

lawa seluar aufa, belang2 colourful...

pipi aufa chubby lah, rasa nak cobit2 jer....