ads

Saturday, August 15, 2009

MomBloggersPlanet Cutest Baby with TOYS Contest


Contest…contest…contest! MomBloggerPlanetCutest Baby Photo Contest for the month of Aug 09.Starts from 1st to 15th Aug 09.This month's theme is MomBloggersPlanet Cutest Baby with TOYS ContestClick MomBloggersPlanet for the contest rules and details.


Happy Aufa
Hello...

clap hands
curious

sing along songs

try to stand with it
write about toys in the picture :



Abi belikan aufa toys baru ni.yey! thanks abi...Bagi ummi,Vrtech First Baby Walker ini bagus kepada motor skill bayi.ia dapat menguatkan skill permulaan langkah pertama bayi.Ia juga membantu bayi untuk melangkah dengan yakin.Ia juga boleh develop manipulative skill dan hand eye coordination.aufa akan press button yang berwarna warni.aufa juga akan memegang gangang telefon.nak call nenek..Hello...hihi.


Ia juga bagus untuk penkembangan bahasa dan bunyi kerana ia berkomunikasi dengan bayi.Ia mengajar bayi tentang alphabet, perkataan, warna,nombor, muzik ,bentuk,binatang dan sebagainya.


Ia juga sebagai alat bayi untuk merangsang bayi menerokai dan menbelajari.Ia juga aktiviti yang seronok bersama bayi sebab ada 10 popular melodi di dalamnya.aufa sangat suka.goyang2 badan dan tepuk tangan dengan riang.eceh!
Ia juga dapat merangsang penglihatan bayi.dengan fun sound effect, texture design dan colourful shape dapat menarik perhatian aufa bermain dengan seronok.

Yang paling best ia juga pernah memenagi award National Association of Toy & Leisure Libraries - Silver Award Winner 2005 Prima Baby - Best Buy Award Winner 2005





Boleh tanggalkan activity panel for floor play fun and boleh tolak juga.Seronok kan.aufa siap buat peace lagi tu! hahaha.
Opinion about toys in a aerly childhood learning:

Ummi suka beli toys untuk aufa.tapi ummi akan pastikan toys tersebut bermanfaat ubtuk aufa.contohnya educational toys, learning toys and activity toys.ummi juga akan pastikan toys tersebut :

1) bagus untuk stimulasi minda dan otak anak.Ia juga tidak membahaya dan merangkumi kesesuaian usia anak.

2) dapat merangsang imaginasi dan sentuhan bayi. ia juga boleh di jadikan aktiviti bermain bermain bayi.selain dapat membina perkembangan komunikasinya

3) dapat juga dapat merangsang minda dan penglihatan anak kita dengan warna2 terang dan pelbagai karakter alphabet, bentuk, binatang, bunyi,muzik dan sebagainya.

4) dapat berkomunikasi denggan merangsang penggunaan bahasa dan menambah tatabahasa bayi.





Here are the links that must be included in your blog entry. MomBloggersPlanet contest page : http://www.mombloggersplanet.com/1312/cutest-baby-photo-contest-august-09/

PhotoBookMalaysia : http://www.photobook.com.my/


Just follow the steps below and you could grab one of the wonderful prizes.:


1.Get a photo of your baby with his/her favorite toys (Done)
2.Write a blog post about this contest with title MomBloggersPlanet Cutest Baby with TOYS Contest (Done)
3.Include your baby’s photo in the post and mention his/her name and date of birth.
(Done)

4.Write about the TOYS in the picture. (Done)
5.Write your opinion about the usage of TOYS in early childhood learning (Done)
6.Include a link to this contest page, PhotoBook Malaysia and AliceWonders in your entry.
(Done)

7.Leave a comment here with link to your blog post (Done)

p/s: fuh fuh..berpeluh.gigih nak join gak..;p

24 comments:

Watie Aziz said...

wah ..bestlah mainan aufa nih ....suka i tgk ..vrtech memang banyak keluarkan mainan yang bagus2 kan .. :)

gud luck yang ...:)

hehheh..i suka dgr lagu kat blog u yg 1st tuh .. sapa nyanyi tuh??

MamaDamia a.k.a Haiza said...

tomei nya aufa ngan menan dia tuh..ceria jek nampak..tapi pic happy aufa tu paling sonok tengok sebab comei jek aufa sengih sampai nampak gigi tuh...gud luck ye..

[-suziey-] said...

comel aufa..good luck aufa....hehe..

Ummi Salsabila said...

Watie aziz ~ thanks aunty.mmg besh la aunty.mcm2 ada..vrtech byk edu toys kn..

lagu 1st tu lagu kantoi.singer die Zee Avi.dia org msia.tp femes kat US.kat sini org xkanl die.hehe

Ummi Salsabila said...

Mama Damia ~ Haiza,pic yang 1st tu ok kan? sk tgk die sengeh skang.nmpk gigi atas yg besau tu.hehe.thanks.same goes to u..

Ummi Salsabila said...

suziey~ thanks aunty..:)

yatie chomeyl said...

i pon baru je berpeluh2 siap taip entry nih..hiihihi..good luck US

ummuabdullahsyaakir said...

Comelnya Aufa toncet 2sebelah mainan..eem bagus utk rangsang minda baby..

Good luck utk Aufa n US jga yea..nak berank join contest.

ummuabdullahsyaakir said...

Eh US nak tnya,biasanya Toys2 utk Aufa ni US beli kat mana?Yg toys ni berapa harganya yea?

Mrs. Adz said...

ala aufa cute la peace tu..suka auntie tengok..pandai aufa call nenek ye..nanti call eisya lak k..good luck aufa..moga aufa menang ye..

AshAnas said...

comel sangat aufa ngn toys dia... sure leh menang... gud luck tau!

dila~noor said...

aufa!!!! auntie geram tengok tocang ala2 jellabies itew..hihi
bestla menan ni..nnt blh blikan zahra,skrg die pun suke dgn bunyi2 binatang and asik clap hand setiap kali ktrg nyanyi..yg tak thn tu,even kite start bace bismillah nak ajar die surah pendek pun die boleh clap hand jugak..sabor jer..

eii..geram sgt rambut aufa tu..bilela zahra nk berambut..hihih

MiRaHaNNa said...

bestnyer mainan dyer.. sonot aufa maen ek.. nk maen jgak! haha.. :)

Intan said...

Cute lah aufa ngan rambut toncet nya itew :) Happy je dia ye main menan tu...gud luck ye sayang :)

Momma Mia said...

Wallahh... best la meanan Aufa tuh... Yest Vtech nyer item memang sume best. Damia so far dah ada 2 jenis Vtech nyer meanan..hihi Good luck to Aufa & Ummi!

p/s: i like you new header! so sweet & chomel

Momma Mia said...

Lupa la nak komen toncet aufa tu... Ni memang fav aunty kalo tgk aufa. ooo dah bleh ikat dua yer... so jeles laa momma. hihiii.. chomel2x!

Ummi Salsabila said...

yatie ~ same kite..berpeluh gigih nk join gak;p

Ummi Salsabila said...

ummu abdullah syakir ~ thnks..toy tu beli kat fabulousmom.com

cubela tgk2.hage 159.90.

Ummi Salsabila said...

Mrs Adz ~ thnks aunty doakan aufa..amin..nnt aufa call eisya lak.;p

Ummi Salsabila said...

Ashanas ~ thnks shira.gigih nak join ni..

Ummi Salsabila said...

dila-noor ~ aunty,jellabies tu pe? nnt belikan tuk zahra lak.best2!!

aufa pun gitu,kdg2 conpius..sume nak clap hands je..he3

Ummi Salsabila said...

MiRahanna ~ jom2..kak mira..maen dgn aufa.

Ummi Salsabila said...

Intan ~ thnaks aunty..aufa suke ingat toncet.xnmpk comot rambut ni.;p

Ummi Salsabila said...

Momma Mia ~ walla mia dah de 2.bestnye mia..bagus ek vtech toys ni.aufa jeles dgn train mia.tp da bis la....

hehe.da le ikat toncet 2.ummi kate sk aufa toncet rmbut.sbb nmpk lg comel.:)