ads

Monday, August 31, 2009

Persiapan Raya

Salam Sayang Semua.entry ini nak citer about persiapan raya kami.actually, kami belum beli pape lagi kecuali tempah langsir baru & beberapa baju helai dress aufa.Baju kurung & baju melayu sume belum.tahun lepas kami memang shopping last minute.tapi tak pelah, masa tu berdua lagi.tapi insyaAllah, tahun ini nak shopping awal sikit.especially baju raya untuk aufa comel tu.hehe.baju kurung aufa nak beli di sarakids.belum sampai2 lagi..:)
Tahun ini kami beraya di rumah sendiri.so, persiapan mestilah lain kan.excited sikit.hehe.yelah,tahun lepas raya 3 hari di rumah MIL.yang lain berpantang at my mom's house.tapi tak delah, tukar sume baru.just tempah langsir.Kami tempah di Elyza, PKNS.Memang pelbagai pilihan jenis kain.Ummi pilih corak vintage.minat sgt bila tgk prog deko bersama eric tu.Tingkap ruang tamu kami jenis bay window.so, tempah langsir fesyen roman blind.tp tak tahulah sesuai ke tak dengan perabot & sofa.hehe.kita tunggu jelah nanti.selain itu, kami mengecat playroom for aufa dan buat gardening sikit di depan umah.so, yang lain tu bab2 nak mengemas & mengilat2 jelah.penat btol.hehehe.
Bawah ini gambar ketika di Taman Tasik Shah Alam.kami singgah sekejap after tempah langsir di PKNS.layan jelah pic bawah ini..
happy aufa..suke pic ni..:)

horray!!! aufa yg excited!

pose jap kat depan tasik


muahs..muahs..


ummi wearing shawl chantek

shawl ini ummi beli dari shawl chantek.the shawls really nice, colourful & trendy.shawl chantek gak selalu update design2 baru..shawl ummi pakai ni namanye fiesta in purple.i like..:)

oh, ya.ummi dah dapat kiriman pos dari echa.hadiah shawl menang makeover contest ari tu.cantik..thanks echa.nanti ummi bergaya dengan shawl tu pulak ye..:)

33 comments:

MamaDamia a.k.a Haiza said...

saya pun dah dapat shawl dari echa tu..terus ni berangan2 nak pakai shawl tuk raya nanti...Baju Damia pun nak usha kat sarakids gak..harap2 ada yang berkenan di hati....sangat berangan ni nak beraya..puasa baru 10 hari tu pun dah naik bendera jepun 3 hari....hehehe

Mrs. Adz said...

wah bestnye wat persiapan raya.raya sakan la tahun ni ye..ade aufa lagikan..wah makin cantik la US..dah pakai lens ke..aufa pun pandai bergaya depan kamera

fieza said...

Hello Aufa...gi release tension yer...


jangan lupa vote for edhar k :)

http://mamafc.com/index.php?option=com_datsogallery&Itemid=28&func=detail&catid=13&id=300

ibu_arifa said...

amboi..teringinnyer nak tgk umah US nih..cam best jer bila dgr lansir corak vintage tuh...ku pun peminat erik jugak nih...nnt letak gambar yer..

gambar yg first tu sungguh happy aufa yer...kan best kalo US leh closeup sikit dia senyum meleret tuh..so sweet!!

saya pun sama, nak tanya jgk..pakai lens ker?..cantik lahhh!!

Intan said...

He he...ada org dak pakai lens...cantek ;) Sweet je both mommy dan aufa...

US, nanti jgn lupa "tayang" langsir baru tu ye coz mcm berkenan gak bila tgk elyza nye catalog...nampak cantek2 je material dia kan. Nie dah siap berangan-angan dah utk "set-up" rumah baru next year...he he

MiszMama@Haslinda said...

jelesnye langsir in construction, akak nye langsir lepas raye baru siap..tu pun tempah jahit dengan kawan. Takpelah..nak wat camne? takde harapan nak melaram dengan langsir baru(riaknye..huhuhu)

MeL said...

wah! moomy pn xsbr nk tunggu curtain siap minggu nih. hehe beraya ngn curtain baru :) alahai, aufa pakai bj kurung sure comelsss je ;)

MeL said...

*mommy* typing error :P

azzamoro said...

happynyer aufa jalan2..:)

UmiDAnisH said...

wahhhh wahhh wahhhh, cumilnyer aufa... bole la bergaya sakan raya ni erk... geram tgk aufa comel

Echa said...

owh.. dah dapat yeee.. harap suka la.. maaflah takde bagi shawl yang mahal mahal.. harap dapat terima sbgai tanda perkenalan yeeee...

nadnye said...

nak tgk langsir baru... :)

Farah said...

ececece..US dah tak pakai spek la..makin anggun dan muda!

PadNani~~{@ said...

salam US,

tgh busy buat home deco utk raya ye..a'ah, sudila share gmbar US home after deco:)mana tau bole jadi idea nani jugakkan..hihi

seronokla Aufa comel ye..playroom dia dah berwajah baru:)

cantekla shawl baru US..secantik si pemakainya:)

mwaaaaaaaaaaaaaahs aufa n ummi!

Dayah said...

US,jgn lupa post gambar curtain nanti..minat gak fabrik Elyza..mesti ongkos pun tebal kan nak tempah kain ni...

sya said...

wah, dah start buat persiapan.. kitorang belum lagi lah.. nampaknya raya tahun ni sederhana aje... sebab tak nampak bayang2 bonus pun.. hahahaha

Ummi Salsabila said...

Haiza>> dah dpt gak yer.ok2.raye ni kite melaram shawl echa bg yer.jom2 kite pi sarakids.:)

Mrs Adz ~ tak delah raya sakan.raya meriah je.hehe.sbb ada aufa.lum beli lens.saje xpki spek bergambo.hehe

Ummi Salsabila said...

fieza >> ok2.insy fieza..nnt sy vote yer.

Ummi Salsabila said...

ibu arifa ~ high 5 ibu!! suke eric..hehe.suke deko die kan.ni xth la cantik ke x..sbb bkn prof designer yg deko.hehe

xpki lens.lum beli.hehe.sj bergambar xpki spek.xmo hilang bab sweetness tu.ecehwah!

Ummi Salsabila said...

Intan~ aah,material die cun2.kak intan mesti suke material english style kan.mmg sweet!!

tahniah2! rumah baru thn dpn.lg excited!!

Ummi Salsabila said...

MiszMama>> ye ker kak has.siannye.nada sedih je..die xdpt siapkan cpt yer..xpe2,raya ttp meriah tampa langsir baru.hehe.kami pun cuak gak ni.mintak2 sempat siap b4 raya..

Ummi Salsabila said...

Mel~ yey!! give me 5! hehe.xsabar kan tunggu.bila nak siap ni.:)
tunggu ry,aufa bergaya pki bju kurung yer..

Ummi Salsabila said...

azzamoro>>happy..umminye pun same..:)

Ummi Salsabila said...

UmiDanish~ em,gaya mutu keunggulan,aunty.hihi.thnks aunty..siap wah wah wah..hihi

Ummi Salsabila said...

Echa >> aah,da dpt.thanks tau! ada diamond2 lg.eh,mahal la tu.kite xpyh bayar pape.nak pki raye nnt.hehe

Ummi Salsabila said...

nadnye>> hehe.ok..kite tunggu sm2 yer kak nad..:)

Ummi Salsabila said...

Farah ~ yeker, farah..ni yg xsuke pki spek ni.:)

Ummi Salsabila said...

Padnani>> wslm, nani.

xdelah mendeco sgt.xde totally berubah mcm eric buat tu.bnyk ongkosnya tu kan..


playroom aufa belum abis cat lg, nani..hehe

muuuuahs nani & hafiy too!!!

Ummi Salsabila said...

Dayah >>hah, dayah pun minat jugak yer.insy2..nnt yer..:)

bab ongkos tebal tu, jwbnye pasni 2or 3thn lgla br tuka.he3

Ummi Salsabila said...

sya>> tula,smgt je ktorg ni ek.he3.xpe2 raya lama lg kak..sempat lg..:)

日月神教-任我行 said...

AV,無碼,a片免費看,自拍貼圖,伊莉,微風論壇,成人聊天室,成人電影,成人文學,成人貼圖區,成人網站,一葉情貼圖片區,色情漫畫,言情小說,情色論壇,臺灣情色網,色情影片,色情,成人影城,080視訊聊天室,a片,A漫,h漫,麗的色遊戲,同志色教館,AV女優,SEX,咆哮小老鼠,85cc免費影片,正妹牆,ut聊天室,豆豆聊天室,聊天室,情色小說,aio,成人,微風成人,做愛,成人貼圖,18成人,嘟嘟成人網,aio交友愛情館,情色文學,色情小說,色情網站,情色,A片下載,嘟嘟情人色網,成人影片,成人圖片,成人文章,成人小說,成人漫畫,視訊聊天室,a片,線上遊戲,色情遊戲,日本a片,性愛

蛋餅不加蔥Amber said...

徵信社,尋人,偵探,偵探社,徵才,私家偵探,徵信,徵信社,徵信公司,抓猴,出軌,背叛,婚姻,劈腿,感情,第三者,婚外情,一夜情,小老婆,外遇,商標,市場調查,公平交易法,抓姦,債務,債務協商,應收帳款,詐欺,離婚,監護權,法律諮詢,法律常識,離婚諮詢,找人,追蹤器,GPS,徵信,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信社

日月神教-任我行 said...

AV,無碼,a片免費看,自拍貼圖,伊莉,微風論壇,成人聊天室,成人電影,成人文學,成人貼圖區,成人網站,一葉情貼圖片區,色情漫畫,言情小說,情色論壇,臺灣情色網,色情影片,色情,成人影城,080視訊聊天室,a片,A漫,h漫,麗的色遊戲,同志色教館,AV女優,SEX,咆哮小老鼠,85cc免費影片,正妹牆,ut聊天室,豆豆聊天室,聊天室,情色小說,aio,成人,微風成人,做愛,成人貼圖,18成人,嘟嘟成人網,aio交友愛情館,情色文學,色情小說,色情網站,情色,A片下載,嘟嘟情人色網,成人影片,成人圖片,成人文章,成人小說,成人漫畫,視訊聊天室,性愛,性感影片,正妹,聊天室,
情色論壇