ads

Saturday, March 14, 2009

Ragam Salsabila

Saya masih teringat wajah pertama aufa ketika doctor letakkannya terus di atas dada saya.rasa lega dengan spontan saya ucapkan perkataan Sayang..cute sgt dia ketika itu.diam sahaja dan matanya terkebil2 melihat saya.comelnya dia..dalam hati berkata, inilah orang yang duduk dalam perut aku slama ni..hehe.


Aufa merupakan cucu ke-15 dalam family husband.but in my side, dialah cucu sulung family Hj Ishak & Hjh Rosnah. Mak & ayah da naik pangkat,jadi Datuk & nenek.hehe.jadi as a cucu sulung ni, aufa memang special.sume orang sayangkan dia.dia dapat banyak hadiah dan duit raya ( kebetulan pula lahir time raya).pandai aufa set time eh.hehe.murah rezeki dia.ramai dtg visit.datang beraya,tgk baby skali..yelah lgpun,cucu sulung Hj Ishak and anak sulung kami.hehe.Thanks all!



Aufa ni baby yang mesra, suke sangat senyum n peramah.die suka borak in her language n becok sungguh.ikut orang melaka kot.peramah..hehe.aufa ni memang manja.suka kan perhatian, suka dilayan, suka dipegang.tak suka di letak.bila kita tinggalkan dia,dia akan merengek dan menangis. then bila dia nampak kita datang,terus dia tersenyum.memang pandai berlakon eh baby nih.hehe.even aufa belum bole duduk.tapi die akan diam bila duduk.tak suka baring betul die nih.



If balik umah sg udang, memang dia seronok.sbb ramai yang melayan dia.tak sempat nangis mintak perhatian..tapi bila balik shah alam, mulalah cengeng. My husband pun mengeluh baby ni asik nak dipegang je.ssh nak wat keje,kelam kabut nak makan.geram juga.tapi bila tengok muka innocent dia tu.seposen jek..sian pulak.hahaha.baby mane tahu apa.nangis jela tahu.Susahlah ummi nak wat keje.tunggu dia tidurlah jawabnya.Baru2 ni kami ada beli VCD children song. cam best jer. Try pasangkan untuk baby.baringkan dia.dia tengoklah tv tu. Dapat gak lekakan dia kejap..bagus gak idea tu kan?



Kami panggil dia budak nenen.sebab nenen ummilah penawar segalanya.dia akan diam n tido bila dapat nenen umminya.bila nak tido mesti kena ada nenen dlm mulut.if tak, dia tak kan tido.Aufa memang manja sungguh.suka melekat dengan ummi.ramai yang kate, baby yang menyusu badan sepenuhnya mmg manja n suke melekat dgn maknya.kdg2 bila tgk dia meragam nak tido, orang lain dah dpt agk n tanya susu badan ker.yang peliknye even dia myusu bdn sepenuhnya, badan dia maintain jer..comel je..tang pipi je tembam.hehe.
Sayang,semoga aufa cepat besar dan sentiasa sihat..dan bole menerokai dunia hingga dewasa. Keep growing! We are happy for having you and having each other. we love salsabeel!

kenangan di genting highland @ 3months

No comments: