ads

Saturday, March 21, 2009

2 stories in a day!

Pada 18 mac ari tu, kami ada appointment di DEMC untuk sunatkan baby. Tiba disana pukul 2.30ptg.actually, ni 2nd time kami ke demc.1st masa injection 5bulan ari tu..so far, ok service nyer..tak lama sgt menunggu.yg paling aku suke staffnye yg friendly & ramai yg pakai tudung.mmg Islamic.majority malay.except the place agak crowded.coz patient agak ramai n demc agak sempit.dengar citer dorang tgh plan for new building.bagus gk tu..

Ptg tu appointment kami dgn Dr Fadzillah Ghazalli, pakar pendiatrik di situ.ummi suka doctor nih.dia tnya dulu bersalin & follow up dimana,umur baby & minum susu apa.ktorg ckp bg susu bdn.tapi yg interesting nya, Dr ni puji. Dia kata tu yg bagus tu!..sblum ni jupe Doctor2 lain mst tanya jugak ques tu.tp takde respon pape even tnya lg xde campor susu lain ke..

Pastu dia tnya development baby camne..ummi bgtau la bgtau belum meniarap lg.baru mengiring je.doctor kata nampak kepala & kaki baby da kuat.mulut pun bkn main riuh..hihi.tp maybe coz baby tak confident lagi.dia kate don’t worry,bg masa..doctor tny jugak sll dukung or pegang baby ke.ummi jwb aah,sll jugak.baby xsuka baring.doc kate maybe sbb tu jugak.kn biasekan baringkan dia.biar die praktis..

Pastu doctor ready to sunatkan baby.sekejap je.ummi tak berani tgk.abi yg tgk.doctor kate die gune ade needle tu for just break kan tisu kat situ.de darah sikitla.tapi baby punyalah kuat menangis..mstla sakit tu.doctor kate, pas blk bole basuh or kene air spt biasa.abi heran.tny lg bukan mcm lelaki sunat ke.terus baik je ke.haha.abg wat lawak plak.yelah,1st experience kan..doctor pesan cpt tukar pampers baby.coz de merah2 ckit..of course tujukan untuk ummi.coz abi da lama xtukar pampers baby.malu katanye caz baby girl..saba jela..huhu..so far, ok doctor tu,nice & friendly.service nurse nyer lak cpt bertindak.hehe.yelah, in bisnes kena pandai tackle customer jugak kan..bawah ni pic baby sempat main masa tunggu turn..










After that, ktorg singgah plaza massalam untuk lunch.abg singgah booth p1wmax.actually,da lama abg nak try service wmax.sbb celcom broadband sll prob asik dc je.mula2 niat nak tnya untuk mak.adik2 nak masukkan internet kat umah sg udang.tapi yg xbest wimax xde coverage lagi kat sg udang.huhu.tapi kat sek 7 ni full coverage.abg apa lg.excitedla nak on.dulu ummi xkasi coz xconfirm lg ade coverage & kena bayar 2 bil plak nnt.tp bl ummi kate ok je, abi pun trus ok je..blk tu ktorg try online.mmg laju.xde sangkut2.takde system dial up.best betul..hehe.

Malam tu, amirul ( anak buah tido umah kami sepanjang cuti sek ni) suggest tgk mummy 3 kat you tube.mmg lajula.tgh kusyuk ktorg tgk.baby ummi baringkan.dia merengek2 nak tido..tapi ummi nak abiskan tgk movie dulu.huhu..tiba2 tgh best2 amirul menjerit & pause kan movie.rupenye baby da meniarap! Haha.sian dia..org xlyn dia.tiba2 meniarap plak.bagus juga ummi xlyn dia.abi kate tadi da sunat,baru dia nak meniarap..hehe.ni gambar dia meniarap kali pertama..lama ummi tunggu..pandai anak ummi..:)








1 comment:

defina said...

US,
baru baca n3 ni. balik umah Aufa dah tak nangis ke?

Mesti seronok 1st time tengok bb meniarap kan? Kashful pun syik mengiring gak ni...