ads

Thursday, March 19, 2009

Baby Demam

Baru2 ni kami bawa untuk injection imunisasi untuk 5bulan. berat baby da 6.2kg.Sewaktu injection dia xmenangis tapi normally pastu dia akan demam sedikit..bila da demam, meragamla dia..xsedap bdn..menangis je..ummi bg ubat setiap 6hour.biasanye dmm die akan berbalik2.

Pastu ummi call nenek bgtau baby demam.nenek msti ingatkan tuam towel basah kat kepale & bdn baby.kn make sure bdn xpns sgt.bahaye baby if kene dmm.esoknye nenek,atuk,pak the & mak su dtg umah.kebetulan cuti sekolah.atuk dari ofis trus singgah berbuka puasa di umah aufa.ptg tu ummi bz di dapur (only that day rajin masak..lgpun ramai tolong jg baby mase tu..hihi).nenek yg mandikan aufa ptg tu.after nenek mandikan aufa, demam aufa terus surut.manjanyer..cucu ksayangan nenek ni..:)












4 comments:

Anonymous said...

hai aufa..
wazzuupp...
aufa da pndi meniarap yer...
bgus2.
t mk cik ajr menaari plak yer..
huhu..
sayang aufa...mmuuuah

Anonymous said...

ciannye aufa demam...
xpe2 aufa demam pon tetp cute n comel jagk..
pndai aufa posing ek..\pic yg mk cik pling ske pic yg mulut aufa jebir kua 2..
cute...

Ummi Salsabila said...

aufa:terima kasih mak cik puji aufa comel :)
ummi: menari? cannot2..ajar membaca boleh.hehe

Momma Mia said...

Sian nyer aufa demam ek. teringat lak masa Damia demam, susah nk makan ubat. Aufa jgn tak mau makan ubat tau! b/manapun aufa tetap maintain comei kat kusi hijau tu... geram laa. Ari tu jumpa dah kat SACC tapi mahal gak. nasib baik Damia dah ade walker, kalo tak dah sambar dah .. hehehheh... mmmuuaaahh!