ads

Saturday, March 14, 2009

The Arrival bundle of JOY & HAPPINESS

Sebulan selepas berkahwin, ummi disahkan mengandung.waktu itu perasaan bercampur baur.happy,takut,excited dan mcm2 lagi.doctor mengesahkan due date akan bersalin pada 4 oct 2008.selama 9 bulan bersalin mmg byk dugaan.coz mengalami morning sickness yang teruk.tapi alhamdulillah,abi sentiasa disisi mmberi sokongan.yang seronok waktu pregnant, abi rajin melayan.apa sahaja yg dikehendaki pasti dituruti..hihi..

memandangkan due date ummi = 4syawal, ummi tak ikut family braya di melaka (kg arwah nenek) spt biasa.ummi beraya di family side abi di kg pandan.1st time tak raya dengan family.sedih juga.nenek slalu bertanya sama ada sudah rasa sakit ke belum.saya rasa belum lagi.tapi kaki sudah bengkak.org tua2 kata,tu maknanye nak dekat da.aduh,berdebar2nyer..

family ummi balik ke klang raya ke-3.mlm tu saya blk klang.nenek siap masak ketupat lg.nek pah plak kirim dari kg sambal cili api ikan bilis yg saya pesan.mmg berapi tp sedap!! apa lg,mlm tu dinner ummi ketupat,sambal cili api & ayam rendang.sedapnye la..huhu.lepas tu, sblum tido ummi terasa lain mcm je perut ni.terasa pedih dibhgn bwh prot.masa tu stil nak sedapkan ati.blum lg nih.mst sakit perut mkn pedas td.

mlm tu, da terasa kontraksi setiap 15minit tapi belum ada pape tanda.dlm pukul 3 lebih ummi kejutkan abi coz sakit sangat.tak bole tido..baru ummi sedar nak bersalin dah.aduh seramnyer..dlm pukul 4 kami sampai hospital razif.pembukaan serviks sudah terbuka 4cm.ummi disuruh baring dulu dlm bilik.ummi juga sempat solat subuh & breakfast dlm kesakitan.dlm pukul 7am ummi dibawa ke labour room.kontraksi semakin kuat.abi sentiasa menemani dan memberi semangat.di dalam labour room terdengar hospital pasang lagu2 raya.kerana masih hari raya ke-4.huhu.masa sakit malu nak nangis depan mak and abi.tahan je..cume mengadoi2..MALU konon.tapi bila dlm labour room.mula2 tahan2 lagi.tp bila kontaksi makin kuat.dah tak tahan.menangis jugak.teresak2..hukhuk.abi pujuk and bagi semangat.abi suruh ikut abi selawat and baca ayat suci2 al quran.Thanks abi...:)
Lastly, pada 8cm ummi tak tahan lg untuk teran.even dilarang,ummi da xbole th lg.tak lama pastu Dr Madhulika datang untuk proses kelahiran.Dr melayu bercuti raya..huhu.yg funnynye,abi pun ikut meneran sekali.bg smgat kat ummi yer..dlm 3 or 4 kali teran,alhamdulillah pada 11.09am ummi berjaya melahirkan baby girl yg sgt chumel..abi & doctor terus wish congrats da jd ibu!!hihi.congrats jugak untuk abi n family. after abi cut tali pusat,doctor terus letak baby di atas dada ummi.xnangis & mata terkebil2 tgk ummi.cute sgt.then abi terus azankan baby.abi & ummi namakan baby Salsabila Aufa.Salsabila is name one of mata air di syurga and Aufa means yg setia,yg patuh.we are happy for having THE NEW ARRIVAL!



DAY 1 BARU KELUAR DR PERUT UMMI :)

POSE MCM UMMI..


SYG ANAK ABI

OUR PRECIOUS DARLING

SOOO CUTE!!
p/s: abi teror jugak.ummi risau abi yang pengsan tengok darah & macam2.first time kan.abi ok je.siap boleh potong tali pusat baby lagi.cayalah abi! :)

No comments: