ads

Thursday, June 16, 2011

Muhammad Adam 1st Birthday Celebration!

Salam Sayang,

Ini entry tertangguh.Baru sempat menulis tentang sambutan hari lahir Adam, boboy ummi yang tersayang.Hari lahir Adam,16 Mei 2011 kami berada di Sabah.Jadi merancang dari awal,mahu sambut kecil-kecilan saja seminggu selepas balik bercuti.Alhamdulillah,majlis kesyukuran ulangtahun Adam berjalan lancar seperti yang dirancang.

Kami jemput ahli keluarga saja.Bukan buat party.Majlis kecil kecilan sebagai kesyukuran kami Adam membesar dengan sihat.Kira makan makan bersama ahli keluarga saja.Lagipun si kecil,masih belum mengerti apa apa.Tak mengerti apakah hari lahirnya.Semoga suatu hari nanti dia akan menghargainya.Yang penting,kita bahagia melihat anak gembira.Yang penting ada kenangan.:)

Menu hari tersebut ialah udang pangang, meatball spaghetti dan laksa utara.Ummi masak udang dan spaghetti saja.Laksa kedai yang masak.Hehe.Alhamdulillah,adik-adik tolong-tolong buat preparation dan mengemas. tetamu ahli keluarga saja boleh lah masak.Kalau ramai,memang tak menang tangan lah.Nasib baik Adam baik tak banyak ragam hari itu.Duduk atas sofa sampai tertidur sendiri tunggu ummi memasak.

Menu Udang tu yang menjadi tumpuan.Udang harimau saiz XXXL yang dibeli di Sabah hari itu.Nampak udang, jala udang dulu lah.Hehe.Ummi perap dengan lemon,garlic,onion,thyme,oregano,olive oil,lada sulah dan sedikit garam.Bak kata,Chef Robert, Lesson to grill di AFC, its a great combination to grill !


Projek D.I.Y ummi.Bukan tempah tau.Hehe.Tengok contoh others party decoration.Then design sendiri.Seronok juga buat kerja gunting,menampal dan merias ini.

Happy 1st birthday Adam!


Alhamdulillah,syukur dengan rezeki Mu Ya Allah..

Sudah genap setahun kami berempat!

Ahli keluarga dan anak-anak.Joy,laughter and happiness.Anak-anak seronok main belon! Suka sangat belon!

Selera kakak makan.Suka tengok! bukan senang nak makan camni.

 I'm one already !Adam tak nak semyum! Suka control macho je boboy ummi ni.

Kek hari lahir yang ditempah sebulan lepas.Umminya yang excited lebih! :)

Ummi mahu design yang sweet saja for his 1st birthday.Tapi paling suka figurine baby ini.Comel!

 Blowing a candle! mak cik-makcik adam pun nak jugak! Haha

 Adam blur..Apa yang sedang berlaku di sini? 

Adam tak tahu tiup.Kakak dah pandai tiup.Meh,fuhhhh! kembong pipi kakak.hehe

Makan kek comot!


His favorite things, truck and balloon.

Happy sweet sweet boy! Happy 1st Birthday! Semoga Adam terus membesar dengan sihat.Semoga Adam menjadi anak yang soleh dan cemerlang.Amin..:)

p/s: Adam dah pandai kiss.Bila suruh dia sayang kita,kiss kita.Terus dia kiss.Siap ada bunyi muah!!! Hihi.Suka sangat! Kita je asyik kiss dia.Sekarang dah dapat ciuman balas.:)

18 comments:

♥MAMASYAZA♥ said...

wahhh sekejap ja masa berlalu, dari seorg baby yg bulat, dah jadi hero yg makin hensem. happy belated birthday to adam

♥ aNJe a.k.a MaMa_Balqis ♥ said...

weh sedapnya menu, cantik kek adam tu...Happy belated birthday adam semoga menjadi anak yang soleh

e.l.i.z.@ said...

happy belated beday adam!
keli suka la DIY tu..pandai awk buat..cantik!

ibu MZW @ farah idayu said...

happy nyer besday celebration dia..teringin nk wat celebration utk anak2 mcm tu..simple tp meriah ;)

OneSimpleMother said...

cantiknya banner dan kek itu.. comel.. :)

Rai said...

happy belated birthday adam.. comelnya kek!

Ummi Aisyah || Cik Yah said...

hepi besday adam bambam..moga jadi anak yang soleh ya'

Nadiah Sidek said...

lain dah tgk adam. dulu tembam sgt. la ni mcm dah mengecil. hihi..

nieda said...

happy belated birthday Adam..nice deco. best tgk anak2 gembira bila kita celebrate birthdaynya

Dayah @ Real Ummu said...

happy 1st birthday Adam.. !!dah besaq dah dia..

ishamizu said...

happy birthday Adam! moga jd ank soleh, beriman dan bjaya di dunia dan akhirat.

Btw, cantik banner tu! kreatif mama Adam ni. ;)

P.s Bestnya tgk ur cuti2 di Sabah..geram tgk pearls n seafood pics sume..hihi..

ezan said...

happy belated birthday adam! cantik la banner tu us. untung adam ada ummi creative!

ps: us order kat mana kek tu? cantik sgt...

mamawana said...

seronok kan sambut birthday anak2...

Ummi Salsabila said...

Mama syaza : dah makin kuru slah kak.TQ.

Anje : TQ aunty.masak campak2 jek.;p

eliza : Tq sis.boleh lah amik order nanti ye? hehe

Ummi Salsabila said...

farah idayu : nnt buat lah.me mmg tak buat besar2.asal meriah.:)

one simple mother : Tq.umminya beriya je kan.Hehe.

Rai : thanks for wish.kek tempah.buat tatau! Hihi

Ummi Salsabila said...

Ummi Aisyah :thanks for doa :)

Kak NAd : Aah,dah makin mengecil.susah makan dh skang.Risau.

nieda :thanks aunty.mmg seronok tgk dorang happy!

Ummi Salsabila said...

Dayah : thanks aunty..:)

ishamizu : thanks doakan adam.ummi semangat nak deco2.buat ala kadar je.

p/s: nnt balik msia.cutilah ke Sabah tau.

Ummi Salsabila said...

ezan : thanks aunty..iyolah kreatif.padahal, takde keje umminya ni.buatlah aktiviti kraftangan sendiri.hehe

mamawana : mmg best! excited je!