ads

Thursday, March 31, 2011

Aufa belajar Bahasa Arab

Salam Sayang semua..

Anak anak ummi suka tengok CD.Ummi ada beli brainy baby, barney, educational songs CD.Dorang dok tengok ulang2 setiap hari.Tak Boring.

Then, Ummi terfikir nak cari CD islamik pula.then bila google terjumpa produk from Islamkids.Ummi terjumpa di Brainy Young Calliph webstore.Bagus webstore ini.(Siap like facebook fanpage dia..hehe).Then pastu ummi try tanya watie.Rupanya ada jual di GBOB.Boleh dapatkan direct dari GBOB.Lagi senang kan.Kalau nak beli online dari pengedar lain pun boleh.

Bila sampai di GBOB.Watie terangkan kat ummi about produk ni.rupanya bkn VCD pasang kat tv.Yang ni kena pasang kat laptop.Produk ni ada learning,ada games.so,kena kena observation and involvement dari kita juga lah.Mula2 mcm tak jadi.sebab ummi nak VCD suh dorang tengok.Nak bagi dorang leka sambil ummi siapkan homechores.

Then abi kata, bagus produk ini.kalau VCD pasang je kita tak tahu anak kita betul2 dapat tak.just tengok je.input je,tak tahu output dia.kalau product camni,dia perlukan involvement dari anak kita.kita dapat tahu melalui interesting games dia.Games dia sgt best dan comel! siap ada markah berapa anak kita dapat.lepas belajar, ada exercise book untuk anak buat.siap bagi set color pencil juga.



Produk ini tentang pembelajaran bahasa arab.proses pula pembelajaran dalam english.Sesuai untuk 1-4 tahun.Dalam set islamkids ada 6 main lessons, my first arabic,my first iqra, my first kalimah,my first solat,my first adab,my family.Aufa sangat suka bila bukak Cd ni.comel sangat Aisyah yang mengajar dlm CD nih."Ummi, Aufa nak aisyah.Nak aisyah.! nak ajak belajar islamkids la tu. :) Tapi ummi kena layan lah.sebab dia tak reti sgt guna mouse.Boleh tengok demo produk secara online disini.


Iphone dan iPad application pun ada tau.So,Aufa boleh belajar bahasa arab bila-bila masa dan dimana jua! Jom join baby khalifah member! Aufa dah join.cari Salsabila Aufa.:) ada juga free activities boleh main kat situ! boleh tgk  iTV jugak.Boleh jumpa kawan2 kat sana.yeay! Seronoknya.:)


Asslamulaikum my dear friends!
My name is Salsabila Aufa. Im 2 years old!
Let's join me in baby khalifah member!

Its so much fun!

I love learning arabic.Its is a languange of Jannah.Alhamdulillah :)
Let's learn together.Come join me!

Ilal Liqa' my dear baby khalifah!


Saidina Omar r.a berkata: “Didiklah anakmu sesuai dengan zamannya, kerana zamannya sekarang tidak sama dengan zamanmu dahulu”.

10 comments:

yatie chomeyl said...

nti nk beli kan jugaklah untuk Nazhan. thanks share about this US ;)

Rufaihah Ishak said...

comel nyer aufa posing..anda mmg berbakat

Rufaihah Ishak said...

comel nyer aufa posing..anda mmg berbakat

Momma Mia said...

bestnya...
Aufa dah besar cam anak dara la...
bila nak jumpa nih??

Ummi Eisya&Amani said...

aufa dah pandai bergaya dan posing la..mcm best je cd tu..

ishamizu said...

Menariknya! igt nk belikan utk Zahin n Iris jgk la..bley beli online kn? kjp lg nk try gi website tuh.

TQ for sharing. Aufa sgt comel! ;)

AshAnas said...

Shira xsempat buka vcd tu uk anas lg, kesian kan... Excited nk bukak cpt2 bla baca entry odah ni.... Best la odah SAHM ni, huhu....

Ummi Salsabila said...

Thanks aunties..Aufa belajar posing dengan ummi.hehe

selamat belajar bahasa arab juga ok..Jom,join baby khalifah! :)

Anonymous said...

huda pun dh beli utk hakeem..punya ler excited.. hakeem baru 3 bulan ;-)

Ummi Salsabila said...

huda : hebatlah mama hakeem ni..semangat nak ajar hakeem ni..:)