ads

Wednesday, March 16, 2011

Ke Penang lagi

Assalammualaikum wbt


Minggu lepas kami ke penang.Tak dirancang sebab ziarah saudara Abi meninggal dunia di Bukit Mertajam.Bertolak dari rumah MIL  pukul 8pagi sampai pukul 11.30tgh hari.cepat juga.sebab tak banyak kali singgah2 kot.Pecut je.Bila sampai,jenazah tengah dimandikan.sempat melihat jenazah dikapankan, di solatkan dan dikebumikan.Semoga rohnya ditempatkan bersama orang-orang beriman.Amin..

Rancang mula2 nak balik hari.Tiba -tiba Abi kata nak tidur semalam kat Penang.Nak bawak his mom berjalan kat Penang pula.Dah alang-alang sampai sini kan.walaupun sekejap.So,Abi batalkan kelas esok.Ummi ok je.Suka je bila bab cuti2 ni kan.Parapap pappa...:) Itu yg best bila jadi SAHM.Tak perlu mintak-mintak cuti kot nak kemana-mana.Flexible.Hihi.

Penang trip hari tu,tak sempat rasa mee udang sg dua kan.So,kali ini nak mencari jugaklah.semangat kami mencari.ikut guide by mr GPS.alamat restoran mee udang,(dah google awal2 sejak trip hari tu.siap simpan.Hihi ) lot 2881,jln pangkalan machang,titi timbul, sg dua, 13800, butterworth. Rupanya byk juga restoren yg menjual mee udang juga di tepi jln.disebabkan konpius.ummi tanya adik yg pernah ke situ..Restoran ini betul-betul terletak di bawah titi sg dua.Jumpa sungai,jumpa jambatan.di situlah restorannya.


mmg sedap sgt! udang besar2.4ekor seorang. kenyang betul.Alhamdulillah.

Then,kami terus ke Pulau. nak cari hotel untuk berehat.letih dah satu hari berjalan ni..Rancang nak stay kat hotel di gurney drive pula.So, pilih Hotel evergreen laurel.

Bilik kami.mintak bilik MIL sebelah dgn kami.nasib baik available.senang sikit.
toilet yg luas dan bersih.Dan cantik. :)

So,petang itu.mandi dan relax2 dulu di bilik.Tapi budak dua orang ini punyalah aktif.habis explore semua benda.Adam pun boleh tahan sekarang.bukan duduk diam lagi.usik sana sini.Layan jelah..:)


Aufa the beach girl. tak sabar nak mandi pool


Malam itu,baru keluar nak cari makan.gurney drive mmg meriah bila malam tapi hujan pula .so,kami masuk ke plaza gurney jelah.Besar juga plaza gurney ni.mana abis pusing.ada motorshow pula.cuci mata,beli barang2,cari makan.then,terus balik.letih dah badan ni..

.

"rumah' berjalan.lawa,duit pun lawa.
posing sikit dgn porshe!

adam dengan fesyen baru.cover rambut yang tak siap2.Haha


jalan hirup udara di pantai di gurney drive



Esok pagi.after breakfast baru berjalan sekitar pantai.Nyaman dan tenangnya dapat tengok laut.Then,jalan2 dlm hotel pula.Ada playroom,gym.yang penting Aufa excited nampak pool.sempat terjun pool sekejap.sukalah dia! Susah lah nak pujuk naik.
depan hotel

happy dapat berendam!


ready nak bertolak balik! adik nak bergaya  jugak! Haha


Yeay!!.time to back home! i'm glad that you're happy! Next time we'll cuti2 again! :)

5 comments:

[-suziey-] said...

wohooo maveles itu mee udang..hehe..

kita pnh stay kt G hotel..mmg best sgt hotel kt situ..kelas kan..ekekk:D

comel adam..tembam ..hiks..nape rambut xsiap? ok jek..

AshAnas said...

shira pun lom pernah makan mee udang yg senantiasa menjadi sebutan tu....

Sharini aka Ummi Khayra said...

ok.. akak amik add... family day akak coming soon and this year kat Penang.. Hehehheheh Boleh take note... :)

ishamizu said...

hehe kita rasa puas kn tgk ank2 happy..nway, sy pun suka pg Png, mcm2 ada! hehe..lain kali pegi mst nk pekena mee udang sg dua tu la. :D

Ummi Salsabila said...

kak suziey : mmg marvellos.msih teringat2 kesedapnnya lg..uwahhh! huhu

shira : kena try shira.tak regret punya! wah,promosi habis odah ni.Haha

kak ninie : sila2..mesti singgah nanti ni..

ishamizu : betul.mesti pekena kalo ke penang! :)