ads

Thursday, March 10, 2011

Perkembangan Aufa di GBOB Playgroup

Assalammualaikum wbt

Sudah sebulan Aufa mengikuti playgroup di Genius baby on Board (GBOB) . Pada kelas pertama di GBOB, dia sangat takut,insecured,pegang baju ummi,berkepit je dengan ummi dan tak nak involve in activity.Bila teacher watie suruh buat activity,semua tak nak.Memang itulah perangai Aufa.Bila jumpa dengan strangers dia memang takut dan pendiam.Lagi ramai orang especially lelaki lagi dia takut.Sebab tiap-tiap hari dia jumpa ummi,abi dan adik dia je kan.Senang cerita dia jadi budak lain.Tak sama bila normal di rumah.ceria.aktif.Sebab dia takut.

Salah satu sebab ummi masukkan aufa ke playgroup ini sebab nak build  up her confident toward strangers.selain itu,dapat enjoy learning activities and have fun with friends at GBOB.

So,Apa perkembangan Aufa? Pada kelas ketiga, sudah nampak perubahan dia.nampak dia tak takut dan enjoy during class.Abi pun perasan.sepanjang kelas abi jadi pemerhati.Abi kata, dah nampak dah aufa berubah.Pada kelas keempat, nampak dia lebih confident.Apa saja ummi or teacher suruh buat.dia akan terus buat.not negative anymore.sampai class ummi suruh salam.terus salam.Bila singing time,siap pergi peluk teacher watie lagi ok!

Setiap minggu ada tema-tema tertentu mengikut module GBOB.Minggu lepas tema,my favoutite things.Jom tengok gambar aufa during class.Banyak aktiviti-aktiviti sepanjang kelas.memang enjoy.Rasa masa berlalu cepat betul..:)


activity - your favourite things.kitty tu khayra fav thing.kak ninie ceria.hihi.thanks kak ninie for recommend us join khayra di GBOB.khayra mmg enjoy bila di GBOB.
reading seasion
look,datang2 aufa terus duduk sebelah teacher ok! tak berkepit lagi.hihi.ada kesah dengan ummi dia? apa kesah! haha
art time! Aufa's favourite!
bubbles session pun dia suka.dia mmg suka main bubbles.

big bubble for genius Aufa..big bubble for everyone!

parachute play seasion.Aufa yang menjerit-jerit bukan main tuh..happy bukan main! hehe.

Sekarang bila siap-siap dia nak outing.Dia kata,yeay! Aufa nak pergi school..!...Bila naik kereta..Aufa nak pergi school kan ummi...? Bila jalan-jalan, dia kata, Aufa nak pergi school..nak jumpa teacher..nak jumpa friends...(dalam nada manja dia) hehe.Dia dah tak sabar nak tunggu each week nampaknya.Hari-hari cakap nak jumpa teacher.nak pergi school..Alhamdulillah.dia enjoy and happy.:)

One more thing, sekarang bila outing.dia dah tak nak pegang ok! tak berkepit pegang baju ummi.tahu-tahu dah hilang je.Haha.Dah overconfident pula sekarang  ni...Hehe.

For more information about playgroup.Boleh refer ke entry ini by sis ninie.:)
Atau ke website GBOB atau hubungi watie (016-2033340)

We can't wait next GBOB class! Yeay :)

15 comments:

Nadiah Sidek said...

yay..good job aufa! :)

nadnye said...

bestnya... kat mana nie?

AshAnas said...

odah, bestnye ade kelas macam ni kat sana... kalau la ade kat sini sure shira bawak anas join... teringin sangat sangat sangat sangat sangat, hihi....

ibu_Arifa said...

jelesnyer..kalo lah kak min dekat, sure nak hantar dalila tiap2 minggu jugak..
watie pun baik kan US, moga dia di murahkan rezeki dan dapat membantu mendidik anak2 kita menjadi lebih bijak.muahhhs!

Ummi Eisya said...

best la aktvt tu..kelas hujung minggu je ke..eisya lum masuk apa2 lagi..tapi mmg baguskan utk develop confident diorg..

yatie chomeyl said...

good job Aufa :)

♥MAMASYAZA♥ said...

tepuk tangan.....kakak aufa dah happy nak g school

Zana_MamaBatrice said...

bagusnya...
dia dah build confident dia..

gud job aufa....

Ummi Salsabila said...

aunty nadiah : thanks..:)

kak nadnye : kat wisma bling lustre,puchong.jom bwk sarah ..:)

shira : kalo shira ade kat sini..le join sekali..le jumpa sllu kan..:)

Ummi Salsabila said...

ibu arifa : nnt watie bkk branch kat penang.hehea.mana tahu kan? amin..xpe,kak min pun pandai ajar dalila apa..itulah tugas kita as an educated mom .btol tak?:)

ummi eisya : mmg bgs utk development n emosi dorang.xpe,eisya 3thn nnt masuk tadika kan? :)

yatie : thanks anuty chomeyl! ;p

Ummi Salsabila said...

mama syaza : thanks for support aufa aunty! :)

Zana : Alhamdulillah..nampaknya gitulah.dia dah suka pi playgroup tu..:)

Sharini aka Ummi Khayra said...

akak jugak tak buat entry pasal khayra lagi... hahahaah minggu ni takde kan? minggu dpnla gamaknya.. hihih Khayra pun sm mcm aufa, asyik nk g school je.. :)

Momma Mia said...

huhu sronoknya... doakan damia juga akan join Gbob one fine day...

MamaSSF said...

Emmm...teringin hantar anak2 join the class...

MamaSSF said...

Emmm...teringin hantar anak2 join the class...