ads

Wednesday, March 16, 2011

Adam dah 10 bulan!

Assalammualaikum wbt

Hari ini adam dah genap 10 bulan.Rasanya macam ummi baru melahirkan Adam semalam.Rupanya anak bujang ummi dah 10 bulan.Cepatnya anak ummi membesar.:)

Betullah orang kata.setiap anak adalah unik.setiap anak berlainan perangai dan perkembangannya.Adam lebih cool dari Kakaknya yang agak becok ( mulut riuh dari bayi).Perkembagan fizikal lebih cepat dari kakaknya.Tapi kakaknya pula lebih cepat dari segi  perkembangan motor skill.Mungkin itulah perbezaan antara anak lelaki dan perempuan.Lagi satu,bezanya.Adam tak tumbuh tumbuh gigi lagi.Hehe.

Apa yang adam sudah pandai? Macam-macam sudah pandai.Sudah panjang akal.Sepanjang 9bulan, Adam sudah memaut.Adam loves to walk along furniture and climb up stairs.Pandai 'mengemas' pun sudah expert! Tangan memang cepat je skang.Pantang leka.Ada je yang dilibasnya.Dah mula melasak nampaknya.Dulu diam tegak je.Sekarang bila nak pakaikan diapers pun bukan main susah lagi.Hehe.

Paling seronok bila adam bergoyang badan dan pandai tepuk tangan bila dengar muzik.Kalau kakak nyanyi,adik dancing.Priceless! :) Suka jugak buat bunyi-bunyi.Adam berzikir ya.I think,you have discovered your voice.Suka baling2 barang ke bawah.tgh explore gravity la tu.Paling kelakar, Adam dah pandai rampas barang di tangan kakak! Memang hanginlah si kakak.Garang betul kakak adam ni...Bila kakak main iphone,adam pun datang sambil menekan dengan jari telunjuknya.Dia pun nak celik IT jugak! Baru-baru ini dia dah pandai memilih orang.Dia dah kenal orang.Menangis hari tu bila nenek nak dukung dia.

Adam sayang ummi.Sebab ummi ada susu adam.hehe.Bila menyusu dah macam-macam gaya pun boleh sekarang.Hehe.Bila tidur, tangan mesti peluk badan ummi,tak pun kepala atas badan ummi,takpun tangan mesti pegang baju ummi.Ini taktik supaya ummi tak boleh tinggalkan saya.Adeh! my manja boy..:) Adam loves to sleep on abi's lap.empuk agaknya.bila didodoi Abi,senang je dia tidur.Kalau dengan ummi,sumbat nenen je.Hehe.

Aksi terbaru adam dengan gaya topi maher zain ( yang hidung tak berapa nak mancung) Hehe.

ummi's maher zain
Bila diagah
geram kena cubit
in his first jubah




Semoga jadi yang soleh.Happy 10 months,my baby boy! I love, love, love, love, love you!! muah!

4 comments:

Sharini aka Ummi Khayra said...

happy 10 months Adam bam bam... hihihi comella Adam pki jubah n topi maher zain nih.. bagi auntie bleh? hihihih

ani said...

Salam kenal,

Comel Adam, sama nama ngan my boy....:)

♥MAMASYAZA♥ said...

geram tgk tangan n kaki adam, bulat2...cubit kangggg

Ina Hashim said...

comeynya Adam...cam budak dah besar