ads

Saturday, June 26, 2010

You are My Sunshine



You are my sunshine,
My only sunshine.
You make me happy
When skies are grey.
You'll never know, dear,
How much I love you.
Please don't take my sunshine away.

Hari ini ummi nak cerita tentang My boy, Muhammad Adam semasa dalam sebulan umurnya..semoga Adam membesar dengan sihat ya.:)

Adam is a good boy.Tak banyak ragamnya.Adam menangis sakan bila dah basah or nak susu je.Tidur malam lena.bangun sekejap menyusu.kemudian sleep balik.tak delah ummi kena berjaga malam macam kakak aufa dulu,Aufa dulu mula-mula timetable tidur dia terbalik.hehe.

Tapi kadang-kadang adam pandai demand juga.manja pula.mahu dipegang.bila letak menangis.Tapi tak boleh selalu lah sayang...nanti susah ummi nak buat kerja kalau adam dah biasa pegang je.

Adam suka smile.suka senyum masa sleep.mimpi apalah anak ummi nih.
Adam respond sengih2 ketawa bila borak dengan dia.sengih dan ajak borak auu ahh ohh masa menyusu.suka sangat saat ni.macam dia nak bagi tau,sedapnya susu ummi nih..yummy! hehe.Tapi adam ni pendiam sikit dari aufa.Aufa dulu masa dalam hari lagi.mulut dah pot pet pot pet je.hehe.

Adam dah boleh angkat kepala bila meniarapkan dia.kuat betul kepala dia.
Bila kita tengok tv,dia pun menoleh tengok jugak.mcm nampak je.adam dah nak tengok cartoon ke? hehe

Adam grap tgn kuat.Bila mandikan dia grap baju kita.Bila didukung,dia grap kuat rambut ummi.
Paling suka moment masa meyusukan dia.ummi akan pegang tangan,dia genggam kuat.sambil ummi borak2,usap2 kepala dia,badan dia.Adam pandang je muka ummi.Mata bertentang mata.Bahagia.


Adam suka mandi.bila mandi diam je.nanti boleh lah kita mandi pool dengan kakak kan?.hehe
Lepas mandi is massage time with love.Adam suka juga.Aufa pun suka dapat sapu lotion kat Adam.Dia memang suka main bedak dan lotion.Ummi suka massage badan Adam yang gebu itu.geram.Sexy! Kadang-kadang bila lepas mandi.Adam akan terlelap.rasa mengantuk lepas mandi.Sometime Adam akan terus menangis.Sekuat-kuat hati.Tahulah,dia lapar.So,menyusu kan je dulu.Baru boleh massage dan pakaikan baju adam.Pakaikan bedak.wanginya dia! Muah.Muah.Muah!!!

Bila reading time with aufa.sambil tu dukung adam.even dia tak faham lagi.Tapi dia dengar dan Insy dia dah boleh paham juga.Bila layan aufa nyanyi2 favourite songs dia.Adam pun dengar juga.sambil tu gerak2kan tangan dia.tepukkan tangan dia.Aufa memang suka masa nyanyi2 ni.dia pun nak pegang adam.nak goyang2 kan tangan adam juga.Adam suka.Sengeh-sengeh tunjuk gusi dia.hehe.Gembira.

Disebabkan adam tak banyak ragam.Tidur pun ok.Kami tak ajar dia naik buaian macam kakak aufa dulu.Biasalah boy kena lah mantain cool kan.Tak bolehlah manja macam girl.hehe.Adam suka tidur atas badan ummi dan abi.Selesa agaknya bila dengar heart beat macam dalam perut.Sebelum tidur ummi suka dodoikan Adam dengan zikir.Sekarang kakak Aufa pun dah pandai tepuk-tepuk dan dodoikan adam.Comel.^_^


Jom layan gambar-gambar adam ^_^












We love you so much.Kamulah penyeri dan pujaan hati kami.Kamu lah yang mengembirakan kami^_^

14 comments:

Ummi Eisya said...

cute adam ni..putih la..geramnyaaa..

bestnye baca semua cite adam ni..moga adam ngan aufa akan jadi adik beradik yang akrab..

MAMASYAZA said...

geram tengok adam sekarang ni, makin booolattt, nanti besar mesti jadi handsome boy, boleh jadi bodyguard kakak aufa

* QaSeh BoNda * said...

sgt comell....bum..bum..ehe..rindu nk jumpe adam..huhuh..bile la ade rezki nk jumpe..

M.U.M.M.Y M.I.Q.H.A.E.L said...

gerammnye tgk adam syommel, gebuzz & bambam tu..kaki die tu rase nak geget2 je...heheh

sonok and tak sabar nak pop out kan bb dlm pewot ni bile tgk adam...hehe

moga adam membesar dgn sehat..

~ ms julie ~ said...

waduh US..geramnyer tengok adam kamu itew..hope pasni bjangkit la plak pd saya..semoga Allah kurniakan saya baby lagi..

Farah . 5577 said...

comellnye dia..! geram sgt!

ps: :) thanks drop by blog farah..
berminat ke nk buat header..?

Momma Mia said...

antek la watermark odah... suke gamba adak yg ke-2 terakhir tuh ...meniarap ala2 manjos laa. jatuh chenta!!hhihi

NURUL IZZA said...

eeeeeeee geram..geram..

p.s: geram nk picit2 je paha dia.hehe

Nadiah Sidek said...

suka tgk gmbr adam yg tgh meniarap nmpk rambut sejemput tu ^^

AshAnas said...

you're my sunshine too!

p/s: jom join simple contest by AshAnas http://ashrafshaakira.blogspot.com/2010/06/contest-teka-souvenir-dari-spain.html

Ummi Salsabila said...

Ummiesya>>mmg seronok lyn karenah anak2 ni.:)

mamasyaza>>adam nak jaga kakak nnt.

Qaseh bonda>> bilala nak reunion ek.tnggu kenduri kendara bru jupe kan.

Ummi Salsabila said...

mummy miqhael>> xsaba gak nk tgk adik miqhaels nih.:)

ms julie>> amin..smg cpt berjangkit.:)

Farah>> mmg mnt.insy nanti ya.:)

Ummi Salsabila said...

Momma Mia>> suka juga pic tu.tq sis:)

Izza>>meh picit adam sama2.

Nadiah>> haha.rambut adam tumbuh sejembut sana sikit,sini sikit.hehe.

Shira>> insy,dear..rajinnya shira wat contest..

adianiez AIDA said...

chumel nyer.
gebu nyer.
putih nyer...