ads

Tuesday, June 22, 2010

Bila sudah Berempat

Salam Sayang.
Adam 37 hari.Belum habis pantang lagi.cepatlah masa berlalu.hehe.Weekend lepas kami ke wedding kawan ummi, Mala di dewan wisma sejarah Kuala Lumpur.Wah! dah keluar nampaknya. Kawan ummi mala ni rajin dtg bila pape event.dulu tunang,kawin, aqiqah anak sume dia datang. Ni dia kawin kalau boleh, ummi nak pegi jugak.Lagipun masa nilah dapat jumpa kawan2 lain.bukan senang kan gather2 kan.Alhamdulillah.Seronok dapat jumpa kawan2.
Congratulations Mala! Welcome to wifey club.^_^

yummy mommies with kiddos :)

First time keluar berempat nih


After balik wedding mala,kami singgah ke empire shopping gallery. grocery shopping dan saja nak jalan bawak aufa.wah! ke ummi dia yang nak jalan-jalan ni.haha.tak pe amik udara jap.hehe
First outing dgn 2 orang budak.kelakar dan kalut juga.yg kelakar bila dua2 melalak serentak.adam nak nyusu.aufa nak mintak dukung.nak ajak main.lepas ni,mmg tak dapatlah ummi shopping tanpa abi.dulu control aufa jer bolehla.bila time dua2 berjemaah melalak,ummi abi sama2 pandang then kami tersenyum.aih,ni baru dua! ^_^

aufa wif bob the builder.dah pandai suruh kita masukkan coins :)

Salsabila Aufa,budak manja kesayangan semua.

sempat main peek a boo! curious.nape meja ni ada lubang.:)


Muhammad Adam, macam biasa good boy!


susahnya nak bagi aufa makan.pi kenduri pun tak nak makan.kat cafe ni.kita suap pun dia tak nak.suap sendiri sikit je.pastu dia plak nak suapkan kita.ummi lah yang bam2 camni ;p


em.dapat gak suap dia beger 3 kali.pastu tak nak dah.kakak,kena makan banyak2.nanti adam pula lagi besar dari kakak..ayok...
ok, sayang cintaku.nanti ummi off confinement.kita pi jalan2 lagi ok! ^_^

13 comments:

fizamior said...

wah! blm abis pantang dh kuar ye adam... hikhikhik... mmg bosan kan kalo duduk terperap kt rumah jek... :D

yatie chomeyl said...

aufa diet ye syg...sbb tu xmo makan eh? meh aunty suap meh

♥ LeeN ♥ said...

eh, yang pakai tudung hitam n baju kurung merah sambil pangku baby tu rodhiah ke? tak salah leen tu junior masa skola dulu. :)

Ummi Eisya said...

amboi US ni..belum habis pantang dah kuar jejalan..tak boleh ooo...hihii..padahal,klu aku pun sama gak..boringkan duk terperap ke..ish..ish..tula pantang orang moden..US dalam pantang pun still sweet la..muka tak nampak pucat sgt pun..

M.U.M.M.Y M.I.Q.H.A.E.L said...

hehe...

syok bace entri dah berempat ni..
nita dah 2 tahun 4 bulan berempat..

mule2 mmg kekok..lame2 dah biase nanti...ni nak berlima pulak..harap2 can cope with that situation nanti...

ha lagi satu, raudhah blom abis pantang ye...ni mesti dah tak sabar2 la ni kan..mak aufa yg lebih sebenarnye ni..hehe

Momma Mia said...

wah dah jalan2 yer... hihi sama la kita dulu... Havoc kan bila dan ber-4 nih... tapi tak pe sorang satu jaga anak... masalahnya, bila dua-dua anak nk umminyer jer kan

Sharini aka Ummi Khayra said...

ni sape yang nak jalan ni? aufa ke ummi dia? hehehehheh wah.. tinggal 7 hari lagi raudhah... chaiyok2.. heheheh akak dulu pun hari ke-39 dah kuar dah.. raya punyer pasal... :D

zaza@mamaHanin said...

aittt.. dah kuor yer US.. hehehe.. xper2.. kalu diizinkan suami kira ok lah tu.. ngee:)
adam besar lahh.. macam dah 3 bulan.. so happy tgk US with ur kids.. :)

¥ α Ŋ α Đ z µ £ said...

US, yana pun dulu hari ke 43 suami ajak keluar hihi.. mak pun bagi jugak la dah nak lepas kan..

PadNani~~{@ said...

salam US,

kejap je lg nak habis pantangkan..pantasnye masa! wow..tq for sharing ur experienced dh berempat..can imagine ckit2la:) dah rasa sendiri nnt..baru la taukan..

take care dear!mmuaaahs2 aufa adam n ummi

Ummi Salsabila said...

Fizamior>> hikhik.mmg boring terlampau dah ni.aduhai cptla habis...hehe.

yatie>> dia suke diet.tgkla,makin comel bdnnya.

Leen>> oh,junior eh.aah,tu rodiah.best fren kat uia dulu.baby dia dah 4bulan ;)

Ummi Salsabila said...

Ummi eisya>> hehe.skang dah moden kan.mula mak US xkasi gak.sekali ayah kata,pegila.wajib pi jemputan bila dah dijemput.so,ayah lak yg bg green light.mak pun ok bg kuar.hehe.

Mummy miqhael>>

aah,nita lglah.kena handle twin sekaligus.mencbr tuh.xlama lg berlima pulak kan.:)

ops.mmg ummi dia yg hover xsaba nak merdeka sbnanya.hikhik.

Momma Mia>> xpe,dah ujung2 confinement.dah ok kan.tinggal org tua kata blum ckp hari je.hehe.

mmg havoc.adam ofkos nyusu dgn ummi.pastu aufa pun nak ummi gak.:)

Ummi Salsabila said...

Ummi Khayra >> haha.kak,sambil menyelam smbil minumair..hehe.skang da kene kuarantin blk.xsaba ni nk bis pantang.:)

zaza>> aiitt..huhu.hubby US lg suka ajk kuar jln.dia asik ajak jln.dia boring.US plak control.mn leh kuar jln2 lg..:)

yanadzul>> hubby US miggu ke 3 dah ajak kuar jln2.nsb bek xikutkan.sabo je.mak plak ofkos suh kn tunggu 44 hr.hehe.

Padnani>> wslm,
welcome dear.dah berempat mmg len rsnya.hafiy dah nak dpt adik da ker? :)