ads

Saturday, June 12, 2010

Aufa 1 tahun 8 bulan @ 20 month old

Sekejap je anak dara ummi dah 20 bulan.Budak-budak memang cepat membesar.Kita pulak dah terasa semakin tua.^_^

Aufa dah setahun lapan bulan 4hb lepas.Aufa semakin petah berkata-kata.banyak mulut.semakin keletah.seronok dan terhibur tengok aksi dia.semakin curious about everything.sudah pandai menyanyi sambil buat gaya.comel.

sayang sangat kat aufa

Bila dia ada di rumah.tak terlayan ummi.macam-macam projek dia buat.suka mengemas barang-barang.suka main dan pakai kasut orang besar.suka menulis.sampai badan sendiri dicontengnya.Tak reti duduk diam.kesana ke mari.berlari sana sini.Suka ajak berjalan.pantang pintu terbuka.dia dah sarung kasut nak berjalan.

Bila dia tak de di rumah.sunyi pula rasanya.rindu dia sangat.selalunya ummi akan call.nak cakap dengan dia.dah pandai cakap sikit2.yang lain bahasa german lah.kelakar dengar.orang lain tergelak-gelak bila dia bercakap sekali dengan gaya muka dia.bab meniru orang lagi teror.


my big girl

Aufa dah lupa best friendnya.Dah tak bergayut lagi.Last dia bergayut malam sebelum ummi admit ke demc.Sekarang bila ummi offer, nak tek tak? dia jawab,nanak! eee...malu..shame shame...Haha.Sekarang dia dah boleh tidur tanpa ummi.Masa ummi pantang ni,dia tidur dengan mak cik dia, payha.Dah berdikari.Dah jadi kak long kan.



manja dengan mak cik dia

Ingat lagi.1st week ummi berpantang,aufa terpaksa pisah tidur dengan ummi.tak dapat gayut.kesian juga.setiap malam menangis nak ummi.tidur pun tak lena asyik terjaga cari nenen dia.ummi pun sedih dan sebak juga tengok dia melalak sakan.Bila malam nak tidur, lidah dia terjelir-jelir.yelah,dah biasa malam bergayut sampai terlena.kesian tengok kan.sedih.mak cik dia lah tak dapat tidur lena.tepuk2 aufa sampai tido balik.


dalam minggu kedua tu,dia dah ok.dah tak nangis dah.cuma masa nak tidur tu lidah dok terjelir-jelir kat bantal ke,baju ke.bila offer nenen,memang dia tak nak dah.hehe.


putera puteri kesayangan kami.Aksi spontan aufa terus cium adam.sayang betul kat adik


Sejak dah jadi kakak,aufa dah berdikari.tak delah nak berkepit je.tengok dia ok je.dia banyak pandai bawak diri.buat hal sendiri.hehe.bila ummi tengah layan dia.tibe2 baby adam cry.ummi bagitahu nak breastfeed baby.dia paham.Aufa sayang kat adik dia.asyik dicium,nak hug adik.bila cium adam and cakap,baby wangi..baby comel! hihi

Cinta hati kami.Nampak tak art kat kaki aufa?.berseni betul.hihi


Happy 20 month old dear.semoga kakak terus membesar dengan sihat dan ceria.Sekarang adam pula kuat manja.dipegang diam.letak menangis.ni menulis sambil pegang dia.:)

11 comments:

AshAnas said...

Sekejap je masa berlalu kan.... Happy 20 months old sayang aufa... Be a good kakak ok....

AshAnas said...

Sekejap je masa berlalu kan.... Happy 20 months old sayang aufa... Be a good kakak ok....

NURUL IZZA said...

aufa..god jod.you're good n big girl.

akak, betulla org ckp..bila dah ada adik, dgn sendiri kakak tu akan menjadi kakak.

sdh pula bc part yang terjelir tu.risau Iman mcm mana nanti.huhu =(

Ummi Eisya said...

alahai..sedihnya baca..tapi utk kebaikan kakak lak kan..moga aufa terus jadi kakak yang baik..

happy 20 months old aufa

MAMASYAZA said...

kakak dah makin pandai, adam pun dah makin bijak...kakak so cuteee

Hati Ema said...

dah 20 bulan ek..... besar dah

Ummi Salsabila said...

Shira>> thank aunty..Insy.:)

Izza>> tq aunty.serius mmg sedih bab terjelir2 lidah tu...sebak betul.:(

Ummi eisya>> mmg sedih..rasa nak bg dia gayut lg.tp byk bantahan.nnt adam mcm mana pulak.so,kakak kenalah berdikari pula.

Ummi Salsabila said...

Mama syaza>> thanks aunty..

hati ema>> kejap je kan..:)

Momma Mia said...

Aufa pun dah tank nak B bila disua?? hmmm sebijik cam damia ler... Dorg nih bila jadi kakak terus tukar tune kot bila tgk adik dia isap B... bijak ler... Happy 20 months dear AUfa... mmmuaahhhsss

kakyong said...

US,
aliya pun suka conteng kaki & bdn dia..
US tak tandem nursing ker.. sian aufa tercari2 nenen bila nak tidur...

Ummi Salsabila said...

Momma Mia>> aah,skang bila offer dia dah tanak.siap buat muka geli.huhu.dulu tulah pebret dia.:)
TQ so muaccccchhhh aunty!

kak yong>> haha.berseni betul.
mula2 ms pantang org tua xkasi bagi.tak bg tido sama.bagi kita rehat katanya.bila masuk minggu ke2,dia dah tanak plak..:)