ads

Thursday, July 1, 2010

Sudah Merdeka!!

Alhamdulillah.Akhirnya..sudah habis berpantang.merdeka! yeay!!! sudah boleh keluar jalan-jalan.sudah boleh makan sedap-sedap.opss..kena slimkan badan baliklah.hehe.Saat mengandung dan mengharungi kesakitan melahirkan adam tetap menjadi kenangan terindah dalam hidup ummi.Rindu perut boyotku dulu.:)

Anyway,terima kasih kepada semua saudara mara,kawan dan semua yang datang ziarah, bagi presents dan money kepada baby adam.terima kasih banyak-banyak ya.^_^

Buah chenta ummi dan abi.Thank you Allah.:)


Sudah mula menjalankan tanggungjawab sebagai surirumah dan sudah tentunya ibu kepada dua anak.Dan tiada lagi pembantu yang menguruskan rumah dan anak-anak.Ummi masih cuba menyesuaikan diri.So,terasa juga jadual seharian juga semakin padat.Tapi bab melayan karenah anak-anak memang seronok.dah anak dua ni kekok juga mula-mula.kelam kabut juga bila tak dapat catch up.Pening bila dua-dua berjemaah melalak.Tapi nampaknya ummi kena bergerak pantas.siapkan kerja sebelum mereka bangun.dan curi-curi masa semasa mereka tidur untuk berblogging.hehe.


Indahnya senyuman kurnian Tuhan

To my beloved children,

ummi janji akan jadi good mother to both of you..ummi mahu sentiasa bersama kalian.kalau boleh ummi mahu menjadi orang pertama melihat setiap developments kalian.ummi mahu menjadi insan pertama di dalam hidup kalian.

Ummi janji akan buat kalian sentiasa tersenyum.ummi seronok bermain dan meluangkan setiap saat bersama kalian.ummi mahu cium dan peluk kalian bilaakalian memerlukannya.ummi janji akan bimbing dan didik kalian jadi insan berguna.

ummi mahu jadi orang pertama mengajar kamu bercakap,menulis,membaca,mengaji ,mengira,dan mengenal benda.ummi janji zaman kanak-kanak kamu adalah waktu yang amat gembira buat kalian.Ummi janji akan menjaga kalian sebaik-baiknya dan menyayangi kalian selama-lamanya.Semoga Allah swt melindungi kalian dari segala yang buruk.amin..:)



Aufa kakak yang penyayang.:)


Teramat sayang kalian berdua.Kalian adalah harta paling berharga ummi dan abi.

23 comments:

Momma Mia said...

Gamba last Aufa cium adam so touching laaa. Wah tahniah dah merdeka Odah. lepas nih bleh kita 2-gether2...

nieda said...

seronok tengok picture anak2...comel..sudah merdeka yer..pasni bolehla keluar jln2

M.U.M.M.Y M.I.Q.H.A.E.L said...

US,
dah ade 2 org ni kene pantas bergerak...hehhe

Rufaihah Ishak said...

amboi..aufa..bersungguh2 dy kiss pipi adam yek..huhu..wah da abis pantg le minum ais lps ni

Dayah said...

Odah
Selamat Hari Merdeka..
akan dayah kenang kenangan kita 2 orang yang overdue dan sama2 cuak sehingga masing2 selamat melahirkan putera...

moga kita dan semua ibu2 di luar sana dpt menajdi ibu yg paling hebat di mata anak2 kita...

yatie chomeyl said...

rasa mcm nak geget2 je pipi aufa & adam...comel btul hehe

slmt meraikan kemerdekaan US ;)

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

yey! dah merdeka..

bagusnye kakak tu..sunggoh penyayang..:-)

MAMASYAZA said...

sronoknya dah merdeka, walopun dah lepas pantang, kena jaga gak pemakanan, jgn makan makanan yg sejuk-sejuk, nanti sakit lak badan

Ummi Eisya said...

dah merdeka..sekejap je rasanya..mcm baru je baca yang US bersalin hari tu..

suka picas aufa cium adam tu..nampak tul aufa sayangkan adiknya..framekan la pic tu..hihii

moga US dapat apa yang US harapkan tu..

Ummi Hanie said...

TAHNIAH US dah MERDEKA .... yeahooo..! alhamdulillah ... sehat kan?
best kan bile anak yg seorg dulu dah ade teman bermain?
esok2 tmbh lg teman2 lg syiok..boleh biarkn depa main sndri jer mcm Hanie ni..ngeh3x...
mmg memula tu rasa ralat sgt nk sesuaikn diri dgn new situation kan?but believe me,soon it will be all okay . ;)

Ummi Aisyah || Cik Yah said...

saat paling ditunggu2 ~lepas pantang~ kan!..loving tengok kakak kat si adik

Nadiah Sidek said...

tahniah..tahniah..hehe..

AyinEmran said...

Tahniah Odah dah habis pantang!

Alahai sweetnya gambar Aufa kiss Adam tu, comel sgt!

Farah . 5577 said...

wowwwee.. yeay, sudah merdeka..! :D
slmt masuk ke alam 2 anak.. hehehe.. best best!

~ ms julie ~ said...

wah US..udah merdeka ya??ha3
pasni kena control mkn la yerk..
pasni giliran saya plak..
I'Allah..Allah akan makbulkan pmintaan saya untuk menimang cahyamata lg satu..

Ummi Salsabila said...

Momma Mia>> hihi.penuh feel aufa kiss adam.:)aah,bile nak gather2 jumpakan adam n dzakirah ni.

nieda>> Yup.boleh jalan2..yuhuuuu..

mummy miqhael>> kelam kelibut.baru dua ni.hehe.xboleh lengang2 kangking lg.haha

Ummi Salsabila said...

Rufaihah>> dia syg kat adam smpi terpenyek2 muka adam.hehe.

abg long xkasi minum.bising xle mnum lg dia kata.tp ada curik2 mnum skit2 hehe.

Dayah>> aahla dayah.mmg kenangan kita menunggu tu mmg neves btul kan.sama2 waiting,sama2 slmt mdeliver.Alhmadulillah :)

yatie>> Hahaha.tergelak besar baca komen u.wish selamt kat diri i jugaklah.merdeka! haha

Ummi Salsabila said...

rose>> yeay!! happy.hehe.tq.

Mama syaza>> tq kak.hubby pun xkasi mnum ais lg.ada curi2 mnum sikit tp rs cm terkejut plak.mybe coz kita dah biasa mnum air suam je.

Ummi eisya>> how time flies..akhirnya,merdeka dah.lps ni turn adik eisya lak pop out pula.:)

Ummi Salsabila said...

Ummi Hanie>> hanie,odah dua ni pun dah clumsy.hanie 4 cmne la ek..

mmg xsabar nak tunggu adam boleh main dgn aufa.mesti ummi dia yg excited! :p


Ummi Aisyah>> lama menunggu.at last,habis juga.:)TQ

Nadiah>> TQ..Tq..hehe

Ummi Salsabila said...

Kak Ayin>> Tq.seronok betul dah abis pantang kan.hehe.

aufa tengah mood baik nak pose dgn adam .hihi

Farah>> TQ.msuk alam anak 2 pula.mcm xcaya je.:)

ms julie>> kena slimkan blk body ni.aritu duk melantak je.hehe.
Insy,pray the best for you.ameen..:)

MeL MikaiL said...

touching sungguh baca entry ni..samalah kita US, nak tgk sume development anak tanak miss satu pun. sgt precious tu..

Sharini aka Ummi Khayra said...

comeiiii.... aufa sayang adam eh... hhehhehehehhe bestnya.... nak kene tunggu bila tiba little caliph akak pulak... :P

Ummi Salsabila said...

Mel>> kan? kan mel? tanak miss jugak:)

kak nini >> happy tgk dorang kak.aufa mmg syg beno kt adam.ok,tunggu turn akak lak.:)