ads

Thursday, July 22, 2010

trip to new demc

salam sayang,

Alhamdulillah,dapat update juga.yeay! adam dah 2bulan.adam dah pandai borak-borak.selain dia semakin montel.baju-baju dah sempit.adam suka sengeh bila diagah.Adam dah pandai gelak-gelak juga.:)

check up adam untuk 2 bulan ritu di demc baru.wah,cantiknya hospital baru.ofkos lebih luas,selesa dan lengkap.ruginya tak dapat bersalin kat hospital baru.hihi.

tapi bila dah pindah ni.ongkosnya mcm naik sikit je.tak sure lah if lain immunization,lain kosnya.servis pula belum cukup mantap lagi.maybe sebab still baru beroperasi di new building.

Ada sekali tu,servis sgtlah lambat.masa tu kes aufa terjatuh.tgn sakit.nak cek terseliuh ke apa ke.doktor pula tak ramai time tu.Abi pula jenis tak boleh tunggu lama.dah sejam lebih tunggu,terus blah tak larat tunggu dah.geram katanya, pi tempat bayar pun servis lambat.hope dorang improve servis pasni.nnt customer hilang pula.:)




adam inject for 2month.lupa aufa belum inject for 18months.so,sekali dua-dua kena cucuk!

My bam bam 2months old baby Adam dah 6kg, panjang 63cm.



Biasalah aufa.sesi pembelajaran di mana-mana.kat wall byk gambar animal.so,tunjuklah sana sini.bird,flower,giraffe,elephant...:))


mula-mula adam dulu.steady pula kali ni.tak cry pula.strong la baby...tak sakit kan :)

sementara tu,si kakak main toys dulu.doc kata,bagusnya.dia sorang je duduk atas chair tu siap bukak kasut.hehe.dia ingat,sebab bila masuk kereta abi pesan suh bukak kasut.tak nak seat kereta dia kotor.haha.

next kakak pula.kakak pun tak cry.tapi bila balik rumah dia jln jongket2.eh ke jengket2?hihi.sakit kat tempat cucuk tu.mmg biasanya dia akan demam lepas tu.terus bagi ubat demam.esok baik lah.

Ada orang bagi present baju warna pink.ingatkan dpt girl.hehe.tak pelah,boy boleh pakai pink apa.tapi abi bising,kenapa pakaikan anak abg tudung nih? haha.Ini bukan tudunglah, ini bandana.ahaks!

semalam 21 july.first time ummi dengar adam gelak terkekek- kekek.ummi dukung dia sambil naik tangga.tetibe dia gelak.haha.happynya ummi dengar adam gelak!

habislah adam.jadi mangsa papparazi.asik kena posing.ummi sibuk nak snap aksi dia.dulu kakak aufa dah kena.sampai aufa dah hafal dialog.AUFA!! AUFA!! AUFA!! SMILE!!! haha.



Adam with kakak aufa.muka adam lagi tembam.adam 6kg.Berat aufa pula 8kg.habislah tak lama adam kejar kakak.takpe,adam jadi bodyguard kakak..kenalah tough!

Adam with abi.My 2 heroes!

Adam with ummi.Alhamdulillah.adam is a good boy.senang jaga dia.

Happy 2months old dear.we love you every day, every hour,every minute,every second.we love you so much!!

21 comments:

nieda said...

happy 2 months old dam..bulat dia..rasa nak kiss je baby adam ni

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

tak jejak lagi kaki new DEMC. tapi my hubby dah p sebb kene sinus last week.
if rafiq tak sihat, selalu gakmai sini..tapi utk imunisasi..pegi kenek panel aje..tapi cucuk yg setahun baru ni g kenek gomen..even lmbt tapi sy suka sbb ramai ibu2 n baby2..sembang mcm2..ehehe..

wah..besla kawasan paedatrik baru tu eh..kaler maler..ehhe

gud boy adam..sweet sgt..:-)

Ummi Eisya said...

kakak 8kg adik 6 kg..memang nanti org kata aufa adik lak..hihiii..suka tgk adam..comel tul dia..ummi ni,sian adam tau..kecik2 lagi dah jadi model ummi..huhuuuu..tapi itulah bloggerkan..bergambar tu pasti...

Nadiah Sidek said...

bulatnya adam! dia kuat menyusu ye? nak sama berat dgn kakak dah..hehe..

ezan said...

bam bam nya adam. geram tgk. nak sama besar ngan kakak. btw, happy 2months adam! mauhxs

Momma Mia said...

stuj sangat Odah. service kat kaunter bayar memang slow sangat.

hari tuh pun masa Damia Demam, dorang tak bg no kata akan panggil. tapi tak panggil2. pastu start guna no. bila tanya nurse tolong check no kita, buat cam tak layan jer... Damia masa tuh dah lemah sangat. dah 2 ke 3x tanya baru tau. Bila masuk bilik doktor rupanya damia lain. Siap fail takde lagi dalam bilik doktor lagi. geram sangat masa tuh... nak setengah hari kat sana jer. walhal kul 9.15 pagi kami dah sampai.

Momma Mia said...

Ya Allah... bolat & bam bam nyer Adam. dah lebih dari berat lil Dzakirah... heheh berkat susu ummi nih... Happy 2 month dear

Mimie Fazira said...

6 kg ... hehehe dah obes tu ... bulat sungguh adam ... time timbang tak payah bukak baju ek ...

kalau kat klinik gomen semua kena bukak .... pastuh time cucuk pun ada cara nak pegang baby ....

adam n aufa very sweet

[-suziey-] said...

comelny adam..gebusssss...good boy plak tu..haih syukur btl...

mcm pnh dgr la demc ni..spital baru ek..

Hazu~ said...

waahh...cepatnya besar. muadz masa 2 bulan 5.5kg. ni dah dekat 3 bulan 6kg lebih kot. tapi adam masa lahir memang lagi berat dari muadz pun. :)

MAMASYAZA said...

wahhh adam memang bulat...gerammmm sgt...nak cubit2 aje dia...memang murah ngan senyuman...umminya dulu masa preggykan adam, mesti suka senyum

MeL MikaiL said...

happy 2mos old bb adam! doc fazilah xde kan? mika tggu doc fazilah ada nak inject ngan dia. doc roliza pn okey tp dia cucuk jarum tu dlm sgt, kesian kang..

Farah said...

tembamnye adam! geram nengok

Ummi Salsabila said...

nieda: thanks :) flying kiss boleh je aunty.

rose: uih,betol2! bab sembang mmg suka best je.tp bab anak2 meragam bila lama tunggu,tu yg xbest.if lmbt rs mls nak pi demc lg.

mmg cun mcm nursery plak.:)

Ummi Salsabila said...

ummi eisya:
mmg camtu lah nmpknya.adam ikut baka bdn semangat.aufa dpt baka bdn petite.tak besar2.huhu

Niadiah: mmg kuat menyusu kak..mana lah bdn tak tombam.hihi.

ezan: thanks aunty.bukan nak sama besar,dah sama besar.aufa dia meninggi je.

Ummi Salsabila said...

Momma mia: memang geram lah camtu kak.servis still kureng kan.hari tu hubby siap sound bdk jg register.sbb lambt sgt.hehe.

alhmdulillah,khasiat susu ibu.kak,adam tak aci.dia lahir mmg berat skit.skang lg menembom la dia jwbnya.

Ummi Salsabila said...

Mimi Fazira :
tny gak doc.ok ke berat dia.takut gak ter'obes'.hehe.doc kata ok.

maybe dah cmpur dgn berat baju sekali ek.hehe.mmg dorng suh timbang je xyah bkk baju.

Hazu:
yelah,adam tak aci.dah membesar dlm perut dulu.:)

Ummi Salsabila said...

suziey: thanks.alhamdulillah :)
demc dah lama.tp pindah new building.bgnan sendri.

mama syaza: oh ye kak? aufa suka nangis.mesti dulu ms preggy aufa suka nangis ek.

Mel: aah,doc roliza.if same time dpt jumpa mel eh.

farah: semakin hari makin tembam aunty..;p

kakyong said...

bam bam nya adam.. suka tengok...

AshAnas said...

semangat tol tgk adam ni... mata sama cm mata kakak aufa...

huhu, bila turn shira tmbh anak ni? hehe...

yatie chomeyl said...

adam dah bam bam..geram nak cubit2