ads

Sunday, July 25, 2010

Romantic dinner on the lake

Wah.tajuk! tak tahan.lama tak blogging about restaurant or foodies kan?.ni citer last week.nak dinner seafood.teringat restoran ni.dah hampir 2 tahun stay shah alam.tak pernah singgah lagi.tapi selalu nampak meriah je restoran ni.car park penuh melimpah-limpah.

Restoran Tasik Indah atau restoran terapung terletak kat belakang plaza alam sentral.dan ofkos diatas tasik shah alam.Restoran ni service memang mantap.foodies pun pelbagai dan sedap.so,sbb tulah kasi promosi kat sini.hehe.




mmg penuh je.customer masuk tak putus-putus.

sebelum order kita siap.kita dihidang kacang goreng dulu.ngup ngap ngup ngap.dah habis.nak tambah lagi pun boleh.selain tu,di hidang juga air kosong dan teh suam.habis,dituang lagi.


macam-macam pilihan.kami order siakap stim dan tomyam seafood.tak boleh order manyak2.tak terabis pula nnt.foodies pun cepat sampai.uih,besaunya ikan.kembong perut nak kasi licin! sangap!


kakak aufa makan nasi dan siakap stim.yummy!!!!

ummi pun dapat makan dengan tenang sambil babywearing adam.adam tido dengan lena.
lepas kita dah abis makan.dah licin semua.minta bill.dia anta pula buah tembikai sebagai pencuci mulut.servis mmg mantaplah! puas hati.

Alhamdulillah.kami sudah kenyang.time to go home! ada rezeki nak bawak family pula.makan besar kat sini.InsyaAllah.:)

So, you all suka seafood? selalu makan di mana? selalu menu apa yang jadi pilihan?

8 comments:

Momma Mia said...

sronok tengok Aufa makan la.. berselera, yum yum... tetiba aunty lapar laa... alamak lupa. aunty posa hari nih.. hihi

MAMASYAZA said...

best tgk baby adam sleep, kakak aufa pun dah pandai suap seniri

AshAnas said...

waduh, odah cite psl seafood, tetibe shira tingin nk mkn steambot.. mana kah nk cari, hehe...
dh pandai aufa makan sendiri ek...

nieda said...

pernah juga mkn kt sini..servis mmg tip top, harga bolehla..mmg ramai customer

kakyong said...

US nampak slim la... ;)

Hazu~ said...

pernah makan kat situ. memang sangat best.

US, saya ada tag awak :)

Ummi Salsabila said...

Momma mia: aunty posa ganti ke posa sunat ?hehe.

Mama syaza: memng reti.tapi bersepah2lah kak.pastu kejap mkn tgn kiri.kita tegur baru dia tukar.

Ummi Salsabila said...

Shira: odah pun suka steamboat gak.yumyum!!!!

nieda: harga agak pricylah kan.tak sama harga kat bagan lalang ritu.hehe

kak yong: jgn tertipu kakyong.pki jubah hitam tu mmg nmpk slim.have to lose 7kg! hehe

hazu: ok,thanks.nanti saya amik ya.:)