ads

Wednesday, July 14, 2010

Happy happy time :))

Salam Sayang,

Lama blog ini tak berupdate.busy sangat ke? hihi.memang agak busy menguruskan anak-anak dan rumah tangga.nak menulis panjang-panjang memang bercinta lah sekarang.selalu sempat update di facebook sahaja.selain urusan family, ummi sedang berusaha mengusahakan sesuatu.InsyaAllah..bisnes kecil-kecilan sahaja disamping jaga anak-anak.nanti dah siap,akan kita war-warkan.

Sejak dah habis pantang ni.Ofkos memang seronoklah.dah sihat.dah merdeka.mula lah aktiviti keluarga berjalan kesana sini.plan mahu bercuti cuti, tapi Abi belum ada free time.So,bawak anak-anak bersiar-siar saja.Abi 'pantang' je bila masa terluang ajak berjalan.jom kita kuar,nak? hehe.Abi pun sejak ummi bersalin.Dia pergi kerja balik rumah je.boring katanya.Yang pasti memang bahagia menghabiskan masa bersama keluarga.Yang paling happy Aufa lah.'hidup' je bila ajak berjalan.Jom alan..jom alan..cepat-cepat ambil shoe dia.:)


Kami berempat.havoc juga bila dah ada dua anak.ada dua budak kena siapkan termasuklah barang2 dorang.ada dua mulut kena suap.ada dua muntot kena cebok.hahaha.

Abi dengan dua anaknya.


Alhamdulillah.dah boleh makan sedap-sedap seperti biasa.yang pasti kena makan yang berkhasiat untuk baby Adam.and still NO to air sejuk or ice cream.macam dah tak biasa pula minum air sejuk sejak pantang ritu.hehe.Abi memang tak bagi minum sejuk lagi.suruh pantang lagi.lagipun nanti adam perut kembung.

emm..yummy cheesy spaghetti!! seronok tengok Aufa makan.perut dah muncit.badan belum naik.still tengok mood dia nak makan ke tak nak.sometime makan banyak,sometime she refuses to eat.sometimes dia nak makan mula-mula.tak lama pastu,dah jadi bahan experiment makanannya.dibaling2.digaul2.dia main pula.buat messy.memang risau tau.

pantang nampak benda alah ni.mesti nak layan.minta coins sambil buat sign jari dia.nak wit..wit..wit..hehe.


Belum slim lagi.Saja ummi usik Abi.Ummi nak join London weight mgment nih.haha


Weekend lepas, sempat bawa anak-anak ke KLCC park.Sambil2 tu,aktiviti bershopping pun termasuk juga.ada sale pula tu.lama tak shopping kan.em,alasan..kukuh betul :)

wah,handsomenya anak ummi.mata sepet lah adam ni.ikut sape ek? adam seronok nak pi KLCC.2 bulan lepas,ummi bawak perut pegi KLCC,balik rumah terus adam nak keluar.Adam nak pi KLCC dulu rupanya!! haha.

Kakak Aufa seronok main buaian.lalala..lalala..kita pun happy tengok anak happy kan? :)


Lepaking at the park.cuaca pulak elok je.tak panas dan berangin. Abi sempat buat kerja dia kat sini.Abi..abi..kuat betul bekerja.yelah,untuk kami juga...Always support you,abang..:)



Adam buat muka tak puas hati.Tak boleh mandi pool lagi.hehe.


My precious prince..muah..muah kat pipi dia!! geget geget tangan dia!!

Permata hati kami.Aufa dah 19bulan.semakin pintar berkata-kata.Adam hampir masuk 2bulan.semakin tembam dan sihat membesar.Alhamdulillah.:)


Geram tengok Aufa.dia pun nak tolak stroller.comel je.hehe.Ok sayang,lain kali kita datang lagi.:)

15 comments:

Momma Mia said...

sronok kan Odah dah ber-4 nih.. macam2. Yup bila nk kuar brg anak2 sume kene ada 2 kan i.e pempers, baju etc

i like piccas ber-4 tuh... sweet. nntikan entry kami di KLCC park juga nnti

nieda said...

happy family...suka tgk gelagat 2 beradik ni

[-suziey-] said...

waaa bestnye jln2..mmg happy je brsama family kan..amoih gigih buat keje lagi tu:p comel adam..

fizamior said...

a very happy family... aufa tetap maintain cute!!! :D

kinna said...

aufa dpt adik lebih krg umor zulfa dpt adik :)
geramnye tgk pipi adam..montel!

Nadiah Sidek said...

sama la bab makan aufa dgn safiyyah. safiyyah mcm tu jgk. ada masa..bkn main berselera lg. tgh berselera tu lebih setengah pinggan nasi (pinggan besar) dia blh habiskan. mmg seronok tgk dia mkn masa tu. ada masa pulak sikit sgt dia mkn. ada la bbrp suap je..pastu tak nak dah

Ummi Eisya said...

semangat la adam tu..geramnye la..nak cium2 je rasanya..kak aufa pun makin comel..

ibu_Arifa said...

sukanyer kak min baca cerita terkini US sekeluarga nih. mcm gelagat aufa dan adam yer. tumpang terhibur dari jauh. tak dapat bayangkan kalau lah kak min pun dah ber-4 mcm US jgk..huhuhu..

adam..meh nak dukung dan kiss sikit meh!

Ummi Hanie said...

bestnyeee Odah dh dpt jenjalan..

hmm bagus Odah pantang air sejuk..hanie pantang juumpe ! huhuhuhu ... hubby Hanie kalo bab pantang2 ni dia xbrape sgt..bagi je bini dia ni mkn minum sume...ehehhe..kite laaa kena jaga sndiri,pandai2 kan ?

ehh..car seat Adam sama la dgn bby Zaid ! gimme 5 ! :)

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

yahoo dah merderka..boleh la berjalan puas2..ehehehe

Ibu Ajim n Kimi said...

Salam. Lama tak singgah sini. Skang bila dah tambah bb baru tahu camna sibuknya kan. Anyway, congrate for your bb kay. Dah cukup sepasang pon, senang hati.

Ummi Salsabila said...

Momma Mia:sekarang kena pk dua pula.kos pun double skang.hihi

Nieda :thanks :)

suziey :ala jln kat klcc je.nak terjah pulau belum ada masa.uwa..hihi.tq

Ummi Salsabila said...

fizamior : thanks.yup,mantain cute jugak.:)

kinna :sama dengan zulfa lah! :)

Nadiah: dorang suka diet.sebab tulah mantain cute je kan.:p

Ummi Salsabila said...

Ummi eisya:
mehlah cium2 adam.Hihi.adam dah sama besar dgn aufa.aufa meninggi je.

ibu arifa: thanks kak min.bila kak min nak ber-4 tu? hihi.

ok kiss dah smpi! :)

Ummi hanie:

seronok.dah terlepas dr kandang.hehe

hubby odah mmg kuat pantang2 gak.
car seat sama eh.give me 5! car seat tu present from mak cik odah.

Ummi Salsabila said...

rose: thanks.dah puas jln2 dah.:)

ibu ajim: aah,baru th,busy dah ada 2 anak..nak mkn pun tercekik! hihi