ads

Friday, July 31, 2009

Aufa Jadi Cartoon

Salam Sayang semua.malam kelmarin kami ke plaza masalam,shah alam.sebab ummi nak makan ketupat palas dan rendang.macam nak raya pulak ye..sedang yum yum yum..sedapnye..intro yang mengiurkan..:p
Tiba 2 datang sorang mamat ni.dia kata dia nak lukis potret aufa.dia tunjukla hasil2 lukisan dia tu.not bad la.kira dia ni kartunis la kot.dia mintak RM10 je.kami pun just agreed.bolela kan..

dia snap picture aufa.then terus lukis.malam tu aufa bertocang toncet satu.



jeng jeng jeng.hahaha.ini lah rupa aufa menjadi cartoon.boleh la aufa geng dengan upin ipin lepas ni.1st time, kami tengok.abi wat lawak.laa..dah hidung anak abi tak mancung.dia lukis jadi kembang lagi plak..hahaha.
pegang HP and suka sibuk nak sms tu memang sama! pipi chubby dan badan slim pun sama!


aksi aufa tengok cartoon die.sama ke aunties?


okla tu sayang.kite buat kenangan.nanti ummi letak dalam frame ok.muahhhhs !!

26 comments:

MiszMama@Haslinda said...

ape lah agaknye yg difikirkan si aufa ni bile tgk scratch kartun die. mesti die konfuse, sape agaknye..hihihi..US, Kat plaza masalam ade jual ketrupat ke? Ingatkan kat PKNS je. Sebab selalu beli kat situ.

precious innocent said...

hehe.. akak dah boleh agak kartunis mana.. dia putih2 kan? hehe..

dia pun ada lukis gambar ryan gak.. tp x sama la lukisan dgn ryan tu... tp xpe la, saje support biz org melayu.. huhu

-mama emma®-

Ummi Salsabila said...

Miszmama ~ tulah.die pun pelik..hehe.aah,ada kat masallam.baru rsnye.dkt restoran pelita.sedap sgt rendang daging,rendang ayan,lontong, ketupat die.nyum nyum..kat SACC pun ade kan.ntah2 same toke tak..

Ummi Salsabila said...

mama emma ~ aah kak.putih2 orgnyer..huhu,yela tu.sama la tu.

tula,xpela.tlg2 org kite kan..mmg nmpk kesungguhan dia nak lukis..ok la tu! huhu

NaDiaH SiDeK said...

cmne agaknya ye rupa US bila dikartunkn? hehe..

Mrs. Adz said...

sedapnye ketupat palas tu..tak sabar nak tunggu raya ni..

ade iras skit la muka aufa tu..brape hengget tu..leh la framekan nanti..

atie said...

Adeeh, macam raya la pulak, suka aufa tengok gambar dia ye us....hihi. Sweet laaa

PadNani~~{@ said...

Salam dear,

wah..ni sure kes x sabar tunggu raya nih..cedapnye menu:)sabar2 nani..

cute jek Aufa tgk cartoon dia sendiri..tapi confirm n pasti Aufa d real lagi berganda2 comell:))

Hugs Kisses from me to both of U..mmuuuaahs

[-suziey-] said...

hahha..ingtkn kartun ape la td,..hehe..tantek la lukisan tu..sama cam aufa the real..
p/s: pls vote for aQeel utk my cute lil prince yek..hehehe:)

nadnye said...

nie mesti tak sabar nak raya nie.. dah makan ketupat...
Suka sangat Aufa tgk dia jadi cartoon :)...

Momma Mia said...

alahai so sweet & nice jer cartoon tuh...Auntie jeles la dgn toncet aufa tuh...

Gieyana said...

ishhh..sedapnyer ketupat tue..tetiba awal2 pg nie rasa lapar..hiks!

~ comeyy Aufa!

sya said...

haaa, saya memang suka sangat ketupat daun palas.. tiap2 tahun memang tempah... tahun ni entah dapat entah tidak.. huhu..

ada kat plaza masalam ye? sedap tak? kalau sedap, nak gi cari.. :P

AshAnas said...

haha...klaka tgk gelagat aufa... aufa real lg comel la sayang....

ibu_arifa said...

kiut lah aufa di 'cartoon' kan.. tang hidung tu jer lain sikit..tak sama dgn yg sebenar pun.. hihihi

Farah said...

haha frame kan gamba tu..buat kenangan!

isk tgk org makan ketupat daun palas mcm nak jugak..

Intan said...

Cute cute....mmg kena frame buat kenang-kenangan gitu :) Aufa "real" jauh lagi chomelzzz!

Ummi Salsabila said...

Nadiah Sidek ~ tak sanggup ku mengkartunkan diri..;p

Mrs Adz ~ tula teringin plak.sedap..hehe

rm10 hengget je..tula nnt frame kan.:)

Ummi Salsabila said...

atie ~ blum raye lg.pose blum lg...huhu.aufa heran tgk muke katon die..

Padnani ~

kes xsaba tunggu ry.blum raye da mkn ketupat.haha.salamak! sian nani..

thanks aunty..hug to u & hafiy too!

Ummi Salsabila said...

suziey ~ cantek ek..sama ke? adala yg tang sama ckit kan..bolela..

kite dah vote aqeel dah.good luck!

nadnye ~ xpandai buat kak.pandai makan je..

lawak gak tgk cartoon die.haha

Ummi Salsabila said...

Momma Mia ~ hihi.10 hengget je.bolela kan...

hihi.aunty ke damia jeles ni..:P

Gieyana ~ terliur ek..sedapkan ketupat..yum yum..

thanks!

Ummi Salsabila said...

sya ~ sy baru pandai mkn..tibe2 trus suke! sdp!

ada kat plaza mslm.dkt dgn res pelita..

Asha Anas ~ thanks mak cik shira..:)

ibu arifa ~ hahaha.tag idung tu hover kembang lak..

Ummi Salsabila said...

Farah~ok nnt framekan..
Tringin beli je .ssh nk buat tu kan..I reti mkn je

intan - Tula knangn tu. Thnks aunty..muah

UmmiKhayra said...

Hehehhe suka gambar aufa yang real... heheh betulla abiy aufa cakap, gambar cartoon tu jadi hidung aufa penyek.. HEhehhhe apa2 pun, aufa tetap sweet kan aufa kan? Kasi kiss auntie sikit.. dah puji nih... :D

isabelle said...

nnt bulan posa, mesti terliur je bila bau ketupat rendang tu kalo kat PKNS/masalam.
hehehe

ummuabdullahsyaakir said...

Aufa masa real atau kartun pun tetap comel tau sayang.Boleh tahan juga harganya tu.

US macam mengidam pulak nak makan ketupt palas tu dgn rendang tu yea..