ads

Saturday, July 4, 2009

First Time...

saya anak ummi! peace! pe bende ummi buat tu?



Hari ini umur Aufa tepat 9bulan.dah besar dah anak ummi.tapi skang Aufa xde dgn ummi.???..suspen je ayat.pagi tadi ummi pi umah nenek aufa kat Klang.pastu tghari abi ajak balik & nak beli cat.( projek baru ummi) hehe.actually, yg ada kat umah just mak ngah diah je.nenek kuar anta mak cik payha ke bus station.mak cik nak blk uitm dah.mak su pi tution.atuk outstation..



So, masa kami nak kuar umah.berselisih dgn nenek.abi cakap nak kuar beli brg.pas asar dtg balik.nenek terus dtg ke kete.terus amik aufa.tak kasi bwk aufa.hahaha...nenek kata, mane boleh blk..nenek blum jupe aufa lg..mak su pun rindu kat aufa.nnt dia blk tution , nangis tgk aufa xde.hehe.besela cucu sulung.mmg camtu.sume berebut.sume sayang aufa kan..wah, kembang & sonokla anak ummi tu..hehe.

aufa dah lasak..tgh practice merangkak

bila nenek amik aufa.xkasi bwk balik.abi kate, eh nanti dia nangis nak susu camne?..nenek kate, pandaila mak buat camne nnt..aufa relax je nenek dia amik.mmg manja dgn nenek dia pun...so,ummi ckp dgn abi beli cat kat klang jelah.nnt anta blk umah mak blk.tapi kat klang xde cat bancuh..abi nak beli kat kedai yg dia dah biase tu..so, dlm hati..ala..risaunye kat aufa.sedih pun ada.xpenah tinggalkan dia.dia dahla direct breasfeeding kan..



Now, dah kat umah.baru blk beli cat.dah 2 kali call my mom.tanya aufa camne.nangis tak.mak kata dia ok.tgh main dgn mak su.baru pas bg dia mkn.mak kate kate dia nangis bila panas.bila bukak aircond baru ok.uih, aufa bukan men lagi..haha.



Tadi masa lunch dgn abi.abi kata bagus juga ek baby xde.mcm time kite bercinta cintun dulu.berdua je.aman sikit.ahaks! saba jelah! orang duk risau aufa.huk huk huk...ummi baru pisah jap dah camni..tak tahu lah if ummi keje camne..terpikir2 dia jelah..ntah2 ummi yg melalak! haha.



Pas asar kang baru amik dia..hopefully dia ok.seb bek dia dah stat mkn..risau dia xbole tido je.sbb dia nak tido kene 'gayut' dulu.ok, sayang nnt ptg ummi amik ok...





video



main peek a boo dgn aufa! haha! camnila aufa menangis bila tak nampak bayang ummi.aufa mmg manja.aufa anak ummi yang suka berkepit..aufa syg ummi ye..:)



p/s: sunyi umah aufa xde..xdengar aufa menangis panggil ummi..ummi..emma..emma..ala..rindu kat aufala....:(



p/s: tp cepat sikit buat keje.smpt kms2 & basuh baju td..;p

22 comments:

Zuhaini said...

alahai comelnya aufa.. :)

oh, dating ye.. x gi tgk wayang..? tgk transformers..? :)

Gieyana said...

wahhhh..sudah besar yer..comeyy jer...
Suma syg Aufa yer,,untung ler tue..bleh pau duit raya byk2 nnt...:D

ummumishkah said...

gitulah kita ibu ni, kami yang bekerja ni hanya Allah jer tahu apa rasanya... airmata tak yah cerita lah.. :)

ibu_arifa said...

kuatnyer suara aufa menagis..samalah dgn Arifa.. tak leh ber'renggang' sikit.. skrg ni..mkin menjadi2..Ibu nak masak pun kena kendong dia..dulu2..leh gak kadang2 dia mau dok walker (kasi main senduk nasi, sudu plastik dlm walker)..skrg,tak 'jln' dah..bg apa pun tak mau..nak dukung jgk.. bila kita buat kerja dia pun 'sibuk' nak bantu..hulur tangan nak capai sana sini..

Ibu pun tak pernah tinggal lagi Arifa lama2..paling lama pun masa belajar memandu..(4jam)..tinggal kat asben jer..mujur ok..kasi sekali susu Ibu perahan.

nadnye said...

first time berpisah.. mmg rasa lain...
tapi nak buat macamna, kita kene keje :(

Mrs. Adz said...

ala ciannya dia nangis..tak baik tau ummi..daku dah slalu tinggal eisya ni pun klu g jln eisya tak ade asyik nak balik cepat je..hati mcm tak senang je..itulah perasaan seoarnag ibukan. (eh..sama la sarung tilam aufa ngan eisya..)

MeL said...

alalo..kuatnye aufa nangis..sedih sgt ye xnmpk ummi. meh ngn aunttie mel meh..main2 ngn mika :)

Elyn said...

owh aufa direct BF ek??? sekali sekala anak x ada mak yg x keruan kan?? hihih

AshAnas said...

ya ampun... kuat ek suara aufa nangis... anas pun sm tau... dh pandai dh die skrg... asal nk tido, nak gayut je... slagi xdpt nenen, xtido la jwbnye... klu bgn tdo tgk ummi takde,nangis plak die... kdg2 nk g toilet pun xleh, sedar je ummi die bgn tinggal die... tinggal kt nursery pon asyik risau kn die je... huhu, sedih, nk nangis nih...

yatie chomeyl said...

syok gak sesekali dating ber2 cam zmn muda2 dulu ye x? cuma rindu tu lah yg x thn kan?

MAMASYAZA said...

cucu sulung cam gitu la semua org syg...semua org berebut nak jaga...boleh le g dating kejap kan cam zaman bercintun dulu...best gak

kakyong said...

US,
wah kuatnya aufa nangis.. boleh kawan dgn Aliya. bila tak nampak ibu, memang kuat lah melalak.. la ni memang payah nak buat koje.. melekap jer.. tu pasal lah buat koje rumah pun, siap sana sikit, siap sini sikit... hehehh...

masa anak 1 okay lagi nak dating2 berdua ni.. kakyong lepas dah 3 anak ni, memang payah.. lebih lagi ANis & Aliya yg tak leh kena tinggal...

azzamoro said...

memang if anak takde dengan kite walau sehari.. rindu nyer memang tak boleh tertahan laa..:)

UmmiKhayra said...

Heheheh comel la aufa.... suara... hahahahhaha lagi kuat dari Khayra je rasanya tuh.. HIkhikhik

Tak yah keje la US.. Dah ok dah tu jadi housewife.. Nanti keje asyik duk memikir aufa je nanti.. :P

Ummi Salsabila said...

To zuhaini ~ tq aunty.tulah, tgk wyng sjk ade aufa mmg xdpt2 lgla..hehe.coming soon...

To Gieyana ~ Tq aunty..ok,nnt raya kita pau duit ry byk2.xsabau yer..haha.

ummumishkah ~ tula phm kak...nk wt cmne.saba jela kan.sedihnyer..:(

Ummi Salsabila said...

To ibu Arifa ~ sama lah kite ni..dorng th mak nye h/w.tu yg mnja terlebih.ssh kn.lg2 nak pi toilet, nk solat.ya Ampun...saba jelah kn.hehe.

ibu dah pam okla.dalila pun da pndai isap botol kan?.aufa sume xreti..

nadnye ~ yelah kak..keje ttp keje.untuk anak2 gak kn..

Mrs Adz ~ aah, baru phm prasaan ibu cmne kn.ritu ms amik aufa diaa tido.ummi terus pi kt dia.pastu ummi msuk blk terus dia terjg.ade bau kot.nangis nmpk ummi.dia pun mst cari ummi gak.tp xle nk ckp cmne.huhu

Ummi Salsabila said...

to Mel ~ sedih btol kan.mcm kn pukul lak nangis..ok,nak men dgn mika..:)

Elyn ~ aah kak direct g..btol kak,mmg xkeruan..ginila jd mak.hihi

Ashanas~ smla dgn aufa..nk kepit2 dgn ummi ea anas.tula, nak keje.tp sedih n xsmpi hati terpkkan aufa.shira kire tbhla dr odah..

Ummi Salsabila said...

yatie chomeyl ~ yup,mmg syok...aman je.hehe.tp xle gk.kjp2 terpk kan anak..;p

mama Syaza ~ btol kak,sume syg die...jeles ni.hehe.aah, best dating cm dulu2..

kak yong ~ wah boleh geng dgn k.aliya ni.huhu.
yelah, dah anak rmi2 lg ssh nak berdua2 dating2 kn...nk jln2 angkut sume skali..;p

Ummi Salsabila said...

azzamoro ~~mmg..mcm i ni sll dgn anak,bl die xde. len sgt rsnye..

ummi khayra ~ kuat kan die nangis...dasat! jiran2 sume da th da.tu suara aufa.malu jek..

xyah keje? ala..mmg berbelah bg..xkeje sbb anak..keje sbb pnt lak blaja dulu.nk tlg parant gak.ntahla UK.berbelah bg..

ummuabdullahsyaakir said...
This comment has been removed by the author.
ummuabdullahsyaakir said...

Salam US,rsa rindukn bila jauh sekejp dgn Aufa?UA fahm n rsa sgt tapi skurg2 nya US ada peluang nk berdua dan romantik dgn hubby,kan?

Ummi Salsabila said...

To ummuabdullah syakir>> wslm..aah.mst UAS phm kan.UAS lg tabah..yup,mmg btol tu.aufa xde, bleh berdua2.aman sikit.hehe