ads

Thursday, July 23, 2009

Geleng Kepala, Berzikir dan Melambai Tangan

Sejak 8-9 bulan ini, aufa sudah pandai menunjukkan aksi-aksinya.aufa dah faham apa yang kita cakap.betullah ada yang kata, budak2 kecil senang absorb apa yang kita ajar & segala di persekitarannya.dah pandai meniru!

Video kat bawah ni.aksi2 aufa sebelum tido.sori la aunties.vidoe gelap plak.ummi ni xpandai adjust lighting.yelah nak tido.bkk lampu tido jelah.hehe.aufa sblm tido mmg gini.main2 dulu.


video

Aufa dah pandai geleng kepala.bila geleng2.its mean, NO or I dont want! baru dapat ni.ktorg gelak2 bila die wat cmtu.bila ummi suap mkn,da kenyang.xmo lagi.die akan geleng.bila xnak dgn abi, pon dia geleng.ummi tunjuk buaian,dia geleng.xmo masuk buai.lawak je..hehe.suka plak tgk die geleng.coz dia phm kite ckp pe..ahaks!

video

Yang ini baru dapat gak.ummi ajar die berzikir sambil geleng2 kepala.sbb asik ajar dia nyanyi2 then joget2 je.hehehe.nenek aufa terkejut tgk aufa pandai joget bila dgr lagu.Ya Allah,sape ajar cucu nenek ni..kueng kueng kueng...:)

Abi pun terkejut tgk aufa goyang2 bila main her musical piano.eh,bila die pandai joget ni? ;p

video

aufa melambai.ummi ajar zikir tibe lambai2 lak die,cute je tgn die bye2.ahaks!

Tarikh video : 21/7/09

umur : 9 bulan 17 hari

"Anak-anak kurniaan Allah. Mereka ibarat kain putih dan terpulang kepada ibubapa untuk mencorakkannya"

p/s: pasni nak ajar aufa salam, cium tgn then tadah tgn..sambil buat muke cute..hehe ( persediaan kumpul duit raye byk2)..plan baik punye..haha

22 comments:

sitisifir10 said...

kih kih...persediaan yg bagus utk collect duit raya..ready poket baju dia besar2 ek :P

Mrs. Adz said...

alala..cute ar aufa wat geleng kepala tu..plan baik ar ummi aufa ni..kutip duit raya ye..ish..ish..

iedaLUVsham said...

hahhaah!! bagus punyer persediaan utk ari rayer! heheheh!!!

ibu_arifa said...

comelnyer tgk tgn kecil tu lambai2.. pandai yer dia geleng2 kepala zikir2 tu..comey dan suka semuanya..tp sayang gambar gelap sikit..kalo tak sure leh jelas lg reaksi muka comey dia tuh.

Watie Aziz said...

wah ..baguslah aufa, dah pandai banyak mender ..gud joob aufa ..tapi auntie mmg paking suka idea ummi tuh ..hahhaa..mmg best!!

PadNani~~{@ said...

alala..comelnya dia..geram auntie tgk tau!
Kejap je kan US..aufa dah besar..dah pandai macam2:)Seronoknya aufa bila besar nanti, dia tgk video2 ni balikkan..sooo sweet!

yatie chomeyl said...

wah plan baik punyer untuk hari raya hahahhaha..

Momma Mia said...

next plan baik punya plan la ummi. hihihi... Wah Aufa dah pandai buat aksi no.. no.. no ek!Damia pun kalo suh tunjuk gigi pun x bg. Paling pun dia jelir lidah. Pandai Aufa berzikir sambil geleng2 yek. Bagus la Ummi ajar.

[-suziey-] said...

ssh umur skang ni mmg tgh pndai buat byk bende..aQeel skang dh pandai angguk..ekke;D sbb gelelng tu mmg dorang akn dpt awal pastu baru dpt angguk..best sgt kan..

Elyn said...

keh keh persedian yg bgs tu.....

defina said...

alahai, cutenya aufa, cepat blajar ye.

nnt raya mntak duit byk2 dgn ummi ye....hihihi

Ummi Salsabila said...

sitisifir10~ kehkeh..baik punya plan kak..poket kn besar..:)

Mrs Adz ~ tulah.kiteorg pun suke tgk die geleng2 pale.geram! hehe.ish is.kutip duit raye mst2..

Ummi Salsabila said...

iedaLUVsham~ mstilah aunty!!! xsaba ni..

ibuarifa ~ TQ aunty..tulah,silap video gelap kan..xpe nnt kite amik video aufa g..tp bkn die sng dia nak tunjuk aksi spontan gitu..

Ummi Salsabila said...

Watie aziz ~ Tq aunty watie..planning tu mmg best! nak mencipta rekod.tahun lepas aufa lahir ms raye.dpt duet raye byk..org ziarah tgk die.skali duit raye & sedekah..byk le dpt.alhmdulillah kan.

Padnani ~ TQ aunty..aah,kejap je da besar.hopefully, dia le tgkla bila beso nnt :)

MiRaHaNNa said...

haha.. pandainyer dye skang.. da pandai mcam2 dah.. haha.. comel2.. :)

Ummi Salsabila said...

yatie chomeyl ~ yelah..aunty.aunty cmne nak bg duit raye kat aufa? hehe

Momma Mia ~ aah.dorang xsuke tgk gigi.rimas gaknye..ajar dia zikir lak.asik2 nyanyi je..hehe

Ummi Salsabila said...

suziey ~ oo.aqeel da pndai angguk2 geleng2..mcm lagu ahli fiqir tu ea..:) mmg best tgk aksi dorang ni..

Elyn ~ hehe.bestkan aunty...

defina ~ bdk2 suke ikut n tiru pe kite buat.tu yg cpt dpt tu

aunty xnak bg duet ry ke?

Intan said...

Cute nya aksi dia bye-bye and geleng kepala tu US :) Aufa dah makin pandai ni...semua sbb ummi ajar ye sayang.

Seronok kan US tengok anak2 kita ni bila dah pandai buat macam2 :)

Ummi Salsabila said...

Intan ~ mmg seronok & excited tgk aksi anak2 kite..buat mcm2..leka pun ada..:)

kisses to arissa comel!

Ummi Salsabila said...

MiraHanna ~ hehe.mestila..ummi ajar..nak pandai mcm kak mira gak.:)

kakyong said...

US,
melayan anak2 kecik ni memang melekakan.. tapi puashati bila nampak aksi comel nyer... ;)

amboi aufa dah start praktis utk kutip duit raya yer...

ummuabdullahsyaakir said...

US,suka tgk Aufa..dh makin pandai dia skrg..hehe cute tgk mukanya tu.

klu ada video2 ni blh buat kenangan utk dia bila besar nnt,kn?

Wahh..Aufa lps ni Ummi ada plan besar utk Aufa tau...